АГУ за Тойота РАВ 4

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
todjy
новобранец
новобранец

АГУ за Тойота РАВ 4

Мнение от todjy »

Уважаеми колеги. Преди около година се сдобих с Тойота РАВ 4, година на производство 1997 г. Доволен съм от автомобила, но изтънелия рибарски джоб си оказва влиянието. Възнамерявам да поставя АГУ, но се двуомя дали да е от обикновения тип или по- скъпия вариянт-"газов инжекцион". Колекторните тръби на модела са метални и позволяват и двата вариянта. Газовият инжекцион е на цена 1000 лв, а обикновенния 400 лв. Разликата е доста голяма и за това , моля ако има компетентни колеги или такива с подобни автомобили и ги карат на газ, да споделят мнението си.
rytmiks1
новобранец
новобранец

Re: АГУ за Тойота РАВ 4

Мнение от rytmiks1 »

Здравей, аз имам Daihatsu Applause 16v пълна инжекция с метални колектори. И аз като теб преди 4 години се двоумях много. Сложих си обикновенна газова и съм супер доволен. В началото има едни 500 км където ти гори много но после се дорегулира и в момента изванградско като карам с 100 км ми горе около 7.5 гас. Съвсем леко се усеща при ускорение че не е като на бензин но това не е проблем а зависи как е регулирана. Ако имаш някакви други въпроси питай. За газовия инжекцион сам чувал 4е се регулира трудно а мойта се регулира с едно кранче и сам може да си я регулираш. Важно е да е на Lovato!
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

Газовата инжекция е по добра от обикновенната.Поне 5 години карам с такава.Ако слагаш газова инжекция мога да ти дам тел.на един приятел той ги поставя и настройва в движение.0886011525-Наско.Само да те посъветвам не слагай Ловато а сложи Бардолини с редуктор Томасето. :drinkers:
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

Газовият инжекцион доближава мощността до бензиновата сила . При ускорение със газов инж. си малко по-бърз отколкото със обикновената газова уредба. Това важи и за метановите уредби и за пропан-бутановите.
Разхода на гориво със газов инж. е малко по-нисък но за сметка на цената на уредбата.
Каквото и да избереш то най-важното е да ти го монтират в сервиз дето разбират какво правят ,щото аман от пишман майстори !!!
Скоро на таксиметровата стоянка пред блока ми гръмна едно такси- шофьора си пуснал парното, мотора работи на място и човека си чете вестник. По едно време си пали цигара и........БУМ......Колата се беше издула като бременна жаба, стъклата се разхвърчаха на 50м. А таксиджията оцеля ама изглеждаше като от анимационните филми- изпалзя през дупката на стъклото- опушен,опърлен, оглушал и косата му буквално стърчеше на горе.......абе късмет извади....

Успех с покупката на газовата уредба!!!
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

Извинявам се колега не видях че си от Пловдив.Вие там имате един много добър майстор.Казва се Слави Шишков.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
todjy
новобранец
новобранец

Мнение от todjy »

Верно е, че има добри специалисти в ПЛОВДИВ.Аз също карам на газ от близо 15 години, но разни непретенциозни опелчета и т.н. Сега се двуомя да инвестирам ли в тези трудни времена, в газ- инжекция или да пробвам старото и изпитано. Търся колега със същия автомобил и газова уредба, да сподели и той как е.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”