Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

как да уловя бяла мряна
Модератор: sapuna
как да уловя бяла мряна
Риболовствам често на река луда камчия.Хващал съм екземпляри от всичките и обитатели със изключение само на бялата мряна.А знам със сигурност я има в реката.Тъй като съм виждал колеги да хващат от нея.Екземплярите бяха между 1,5 и 2,00кг и не вярвам да съм я объркал с друг вид.
-
- разбира нещата
Re: как да уловя бяла мряна
Ама си объркал подфорума с друг вид 

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
опитаи на дъно ,стръв попово прасе,или голям земен червеи които нанизваш на линията с специална игла ,а куката да ти е троика

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Абе то само да се върне Ангел САН и ш видиме дал не е

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- gloupan
- разбира нещата
Може и малко да го е объркал,но не е съвсем.Имам хваната бяла мряна на р.Дунав на силиконка.Мряната беше над 3 кг.
Но определено е факт ,че не трябва да се търси целенасочено по този начин!!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=9419
П.С.Ако не се лъжа и sestrata в една тема разправяше и за други подобни случаи!

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=9419
П.С.Ако не се лъжа и sestrata в една тема разправяше и за други подобни случаи!
TRS70MLF2
- jorro11
- ще става разбирач
Бяла мряна е най-добре да пробваш на дъно като тежеста(най-добре е да я направиш подвижна) ти е пред куката...за стръв едър земен червей(особено след дъжд и когато реката леко промени цвета си),също грозд от бели червеи,дори на царевица.Общо взето пробвай на нещо, което се среща естесвено във водоема.
п.п....ако чакаш кълването на бялата мряна не е зле да не изпускаш въдицата си от поглед,че може и за последно да я видиш
п.п....ако чакаш кълването на бялата мряна не е зле да не изпускаш въдицата си от поглед,че може и за последно да я видиш

-
- научил се да хвърля
Абе и аз мисля, че не объркал съвсем подфорума

2007 година лятото в голямата жега си биеха мрени по големия Искър на воблер на всеки излет, голям екшън
.

2007 година лятото в голямата жега си биеха мрени по големия Искър на воблер на всеки излет, голям екшън

-
- разбира нещата
Аз също имам уловена черна мряна на воблер по Луда Камчия, ама там бяла мряна няма.Колега да не бъркаш нещо,и то с тези килограми?
Проба му е майката!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има един участък от р.Искър дето някой наши съфорумци се чудят що е то къде им чупи лопатките на воблерите и дрЪпА кат сом есенно време
Та бялата мряна си къцка на уоблери от време на време 

-
- ще става разбирач
sandista написа:Има един участък от р.Искър дето някой наши съфорумци се чудят що е то къде им чупи лопатките на воблерите и дрЪпА кат сом есенно времеТа бялата мряна си къцка на уоблери от време на време

Иначе черна мряна съм ловил но блесна 0 на мепс ,ма тва е било в далечното минало

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Привет колега и добре дошъл!
УрУжието му се вика фидер.
Чети в раздела има изписано доста.
Иначе един познат миналото лято изкара на Дунав мряна около 3 кг на бял туистер.
Куките в зависимост от стръвта.От 10 до 1/0.Най-често ползвам бял или кубче кашкавал.Кука 8.
Успех и дано съм бил полезен.
УрУжието му се вика фидер.
Чети в раздела има изписано доста.
Иначе един познат миналото лято изкара на Дунав мряна около 3 кг на бял туистер.
Стръв; опитай първо на бял червей.Пробвай с 2-3 после с грозд от 10-тина.Кубче кашкавал.Сладка царевица.Торен червей.Раче.Опашка от рак.Попово прасе.stich написа:Ползвам я захранката,и тази и фидера,както и ривър ейс на Ван Ден.Специално фидерната на Джаксън е с много наситен аромат и за мен е супер за реката.koki написа:Само да уточним ,че на снимката е "Платика" а ,не "Фидер" .ivelin_1976 написа:За основа на храната ползвам готова захранка, разработена за фидер риболов
![]()
За да не заблуди някой, мисля ,че картинката е същата но пише "Фидер"
Добавям бял и всичките му разновидности,жив,изпънат (ако имам) пинки,бели,жълти,червени,кастери...Понеже не съм на пари разреждам с домашно приготвената смес-смляни сухар,царевица,жито,кюспе и др.Винаги поглеждам в хладилника за останало кисело или прясно мляко и добавям.Когато търся мряна добавям и малки кубчета кашкавал,които са престояли ден-два в захар за да се втвърдят и съответно да мога да ги ползвам и за стръв.Ако на малкия са му останали от солетките с вкус на сирене (от смрадливите,сещате се) и тях през ситото.Като цяло гледам захранката да е с наситен аромат на млечни продукти.В студа гледам в захранката да преобладават триците,кълцан торен и кръвна меласа.
Куките в зависимост от стръвта.От 10 до 1/0.Най-често ползвам бял или кубче кашкавал.Кука 8.
Успех и дано съм бил полезен.

към тези които са хващали - воблера трябва ли да се тупка по дъното задължително, или мряната го взема в средния и горен слой?

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
-
- ще става разбирач
В Луда Камчия няма бяла мряна. Еле пък 1,5-2 кг. Има черна ама по-голяма от 500-600г не съм виждал. Да не бъркаш ряката?
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
бях писал преди една година една тема за уловен амур на воблер ,и никои не повярва а сега дали ще повярват