Въпрос...за карбон !!!

Модератор: sapuna

Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Въпрос...за карбон !!!

Мнение от tamihal »

Тъй...питането ми е свързано с качеството,структурата,и всички останали разлики между видовете карбон на въдиците на TICA.
Става въпрос за разликата между карбон ТС 2, ТС 3 и ТС 4...въпроса ми е породен от една обява пусната днес в раздел ''Продавам''.
Там има видица,която аз притежавам,но в същото време е с различна характеристика на карбона...моите са ТС 2, а предлаганата въдица е с карбон ТС 3. Модела е Crystal multitip...малко по-къса и с различна маркировка.Там колегата твърди,че е доста финна,а според мен не чак толкова...бланката е лека, но здрава.И от там възникна въпроса за разликата в карбона.
Може да прозвучи глупаво,но ще ми е интересно ако някой,може да ми обясни разликите.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
steaven
новобранец
новобранец

Re: Въпрос...за карбон !!!

Мнение от steaven »

Тонажа ! Това е разликата ! Самата технология на прозводство ! С други думи плътноста на карбона аз поне това си мисля ,че е !
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

steaven написа:Тонажа ! Това е разликата ! Самата технология на прозводство ! С други думи плътноста на карбона аз поне това си мисля ,че е !

Да приемем,че има нещо такова...но говорим за една и съща въдица със различна ''плътност'' и ''структура''.И тук възниква една дилема...е не е световен проблем,но все пак...
Примерно аз давам съвет на колега...че дадената въдица е много добра,перфектна,стилна и т.н.,но в същия момент колега от другата страна със уж същата,ама не точно, казва...не,тази не става,лигава,кекава и т.н. и т.н.!
Надявам се да ме разбирате...за някои темата може да е безинтересна,но мен живо ме вълнува. Благодаря!
koki

Мнение от koki »

tamihal написа:,но в същия момент колега от другата страна със уж същата,ама не точно, казва...не,тази не става,лигава,кекава и т.н. и т.н.!
Надявам се да ме разбирате...за някои темата може да е безинтересна,но мен живо ме вълнува. Благодаря!
Може би двамата разбирате по различен начин понятията, стегната, жилава и т.н.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

TC2 е най-мекия от трите. Въдиците са по-гъвкави, по-здрави, по-тежки. ТС3 е средния вариант, а ТС4 е най-твърдия, най-чупливия е съответно въдиците са с най-тънка бланка и най-изпънати.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Самите Тика никъде не споменават модулноста на карбона ползван при въдиците им . Е ТУКА , ТУКА , ТУКА както и на още няколко места съм изкапацитетсвал малце по въпроса . Като съдя по мнението на Чирузчето то съвсем естествено е по-голямата номерация да съответства на по-високомодулен карбон и от там да идва по-скъпа значи .

пп - интересна ми е причината поради която си си тарифал абвиентурата на японският Тика сайт при положение че освен сайт и две изложения в Япония в Тика няма нищо друго японско ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Така...по реда на нещата...
Колегата koki ,принципно е прав,че всеки разбира функционалността на всяка една въдица различно.Така си е.За мен е твърда и здрава,а за някой колега, крехка и финна...не се бях замислял върху това. :smt023
Колегата chirusa_bg ,дава логичен отговор,сега горе долу ми светна,за какво става въпрос, като смятам,че логиката е правилна и е нормално да е така...по цените на въдиците може да се прецени...болонезите и директните,съответно са най-скъпи,най-леки,но и най -крехки,защото, са със ТС 4. Това го разбрах :smt023
Колега Павел Иванов,позволи ми да не се съглася с теб,защото на въдиците си пише HVF carbon,(поне тези които имам аз,2 фидера и един мач),но пък не пише... акцията. А що се отнася до подписа ми...аз знам,че ТИКА,няма нищо общо с Япония,както и и нищо японско в тях,просто моментно хрумване,(хареса ми...сложих го) !!! :smt023
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Доколкото ми е известно HVF carbon псулютно нищо не значи :wink: Е верно че Тика имат това твърдение :
**The modulus of HVF carbon fiber is about 50% higher than that of common carbon fiber.
Което от своя страна пак нищо не значи при положение че не е упомената ни модулноста на нормалните въглеродни влакна според Тика , ни модулноста на самият HVF carbon .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MASTER YODA »

По въпроса за HVF graphite...

New Team Daiwa® Interline Surf Rods feature advanced HVF (High Volume Fiber) Graphite construction and an innovative internal design that helps maximize casting distance and increase fish-fighting power.

Blanks composed of HVF graphite make these rods extremely strong, yet sensitive enough to detect the slightest hit or pick-up. Daiwa’s raised internal spiral inside the blank prevents water droplets from interfering with line flow and slowing your casts. This unique inner construction allows for greater casting distance and less torque on the blank when casting heavy weights.
Нека силата бъде с вас...завинаги.

Изображение Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

ТС - test curve
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”