Печен или Варен коноп?

Модератор: Paublo_Eskobar

Tеди
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1593
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 8:59 pm
Местоположение: София

Печен или Варен коноп?

Мнение от Tеди »

Привет колеги!
Та по-точно питането ми е кой от двата варянта използвате повече,и защо!
И във кои ситуации е по удачно да се използва печен или варен конопец!
Мерси предварително на отзовалите се :D
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1128
Регистриран на: Съб Май 12, 2007 9:38 pm
Местоположение: Митака - Асеновград

Re: Печен или Варен коноп?

Мнение от CrossFire »

Печен и после смлян, когато го добавям към захранката при риболов на бабушка. Според мен това е по ароматния вариант. Но скоро не съм се мъчел с тази процедура, а ползвам течния ароматизатор на Сенса. За стръв при риболов на бабушки ползвам варени семена.
Когато ходя за шаран го варя, до тяхното леко разпукване.
Изображение
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 162
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 9:24 pm
Местоположение: Бургас

Re: Печен или Варен коноп?

Мнение от ribar77 »

Печен и смлян се добавя в някои рецепти за направа на бойли, а варения е за спод и стик миксове. Конопа не е панацея. С него и без него е все тая.
Любишь медок – люби и холодок.
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 310
Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 1:59 am
Местоположение: София

Re: Печен или Варен коноп?

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Варен и разбит с пасатора да се получи като пресно млеко.Накиснат 3-4 дена преди варенето.С него си бъркам захранката вместо вода има ефект.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6874
Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 1:31 pm
Местоположение: Асеновград/Пловдив

Re: Печен или Варен коноп?

Мнение от Local »

Печен и смлян за червеноперка и бабушка и всякакви други дребни мирни риби, зависи от водоема, а варения винаги слагам за шаран, каракуда, кефал... Какви количества си зависи от сезона и водоема. :) Аз коноп винаги слагам и досега не е навредил.
Клавиатура риба не лови!!!
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1144
Регистриран на: Пет Ное 21, 2008 12:30 pm
Местоположение: Сливен

Re: Печен или Варен коноп?

Мнение от Secret Carp »

Колега поясни ни малко въпроса си,за какво искаш да го ползваш.Ако е за захранка за дребни риби-печен и смлян,както казват колегите.Ако е за правене на топчета пак смлян и печен,Ако е за захранка за шаран-вари се заедно с царевицата,докато се покажат беличките кълнове или както се наричат там,също,може и само да е накиснат.
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 622
Регистриран на: Чет Юли 31, 2008 6:11 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Печен или Варен коноп?

Мнение от nedved3 »

Колеги въпросът ми не е сварзан точно с темата но искам да попитам каде в Пловдив мога да си намеря коноп питъл съм на доста пазари и магазини за храни на птици никаде нямат а все пак сезона започва.Предварително благодаря :D :D :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7798
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Re: Печен или Варен коноп?

Мнение от chirusa_bg »

Ползвам го варен за стреляне или варан е леко пасиран за добавка към захранката.

Печен и млян е доста по-ароматен, но от миризмата ме боли глава и избягвам печенето :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”