Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Печен или Варен коноп?
Модератор: Paublo_Eskobar
Печен или Варен коноп?
Привет колеги!
Та по-точно питането ми е кой от двата варянта използвате повече,и защо!
И във кои ситуации е по удачно да се използва печен или варен конопец!
Мерси предварително на отзовалите се
Та по-точно питането ми е кой от двата варянта използвате повече,и защо!
И във кои ситуации е по удачно да се използва печен или варен конопец!
Мерси предварително на отзовалите се

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- CrossFire
- разбира нещата
- Мнения: 1128
- Регистриран на: Съб Май 12, 2007 9:38 pm
- Местоположение: Митака - Асеновград
Re: Печен или Варен коноп?
Печен и после смлян, когато го добавям към захранката при риболов на бабушка. Според мен това е по ароматния вариант. Но скоро не съм се мъчел с тази процедура, а ползвам течния ароматизатор на Сенса. За стръв при риболов на бабушки ползвам варени семена.
Когато ходя за шаран го варя, до тяхното леко разпукване.
Когато ходя за шаран го варя, до тяхното леко разпукване.

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 162
- Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 9:24 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Печен или Варен коноп?
Печен и смлян се добавя в някои рецепти за направа на бойли, а варения е за спод и стик миксове. Конопа не е панацея. С него и без него е все тая.
Любишь медок – люби и холодок.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 310
- Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 1:59 am
- Местоположение: София
Re: Печен или Варен коноп?
Варен и разбит с пасатора да се получи като пресно млеко.Накиснат 3-4 дена преди варенето.С него си бъркам захранката вместо вода има ефект.
- Local
- учете се от него
- Мнения: 6874
- Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 1:31 pm
- Местоположение: Асеновград/Пловдив
Re: Печен или Варен коноп?
Печен и смлян за червеноперка и бабушка и всякакви други дребни мирни риби, зависи от водоема, а варения винаги слагам за шаран, каракуда, кефал... Какви количества си зависи от сезона и водоема.
Аз коноп винаги слагам и досега не е навредил.

Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
- Мнения: 1144
- Регистриран на: Пет Ное 21, 2008 12:30 pm
- Местоположение: Сливен
Re: Печен или Варен коноп?
Колега поясни ни малко въпроса си,за какво искаш да го ползваш.Ако е за захранка за дребни риби-печен и смлян,както казват колегите.Ако е за правене на топчета пак смлян и печен,Ако е за захранка за шаран-вари се заедно с царевицата,докато се покажат беличките кълнове или както се наричат там,също,може и само да е накиснат.
Re: Печен или Варен коноп?
Колеги въпросът ми не е сварзан точно с темата но искам да попитам каде в Пловдив мога да си намеря коноп питъл съм на доста пазари и магазини за храни на птици никаде нямат а все пак сезона започва.Предварително благодаря




- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Печен или Варен коноп?
Ползвам го варен за стреляне или варан е леко пасиран за добавка към захранката.
Печен и млян е доста по-ароматен, но от миризмата ме боли глава и избягвам печенето
Печен и млян е доста по-ароматен, но от миризмата ме боли глава и избягвам печенето

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.