Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов на калиник в Пловдивско
Модератор: Paublo_Eskobar
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Риболов на калиник в Пловдивско
Колеги сега калиника(лин) започва да си хвърля хайвера,вчера хванах два калиника и бяха пълни с хайвер,което е доказателство за горната теза.Та значи тази интересна и трудна за улавяне риба(както съм чувал да я наричат-блатна пъстърва) трябва да взима усилено в момента(макар ,че тя си е като таласъм и е трудна за улавяне).
Въпросът ми е : къде около Пловдив,може да се иде в момента за калиник и да се хване разбира се
Ясно е ,че става дума за платени водоеми около Пловдив,там където може да лови по време на забраната
Какъв е периода от време от годината през който с най-голям успех може да се разчита на добър улов на калиник и на каква стръв се хваща 
Въпросът ми е : къде около Пловдив,може да се иде в момента за калиник и да се хване разбира се

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
каленик около Пловдив
Преди години хващах прилични линове на микроязовира до гробището на с.Отец Кирилово. Сега незнам как е . Ловеше се от плиткият му край на дълбочина до 50см., между водораслите, на торен червей. Знам, че тази дупка бе пресушавана заради шараните и щуката на арендаторът и затова не съм ходил отдавна, но каленика се зарива в тинята и винаги оцелява. Може да го има и сега. Преди съм ловил покрай шаранът и по 5-6 лина до 500гр единия. Линията ми не е била финна. Повод 0.20 и основно 0.30, куки №6.