Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

От Рая до АДА ...
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От Рая до АДА ...
Здравейте колеги
По принцип пускам темите си само в спининговия форум , но заради тъжния край на разказът този път ще го публикувам тук.
Пък дано на никой да не му се случва да види подобно нещо...
3 дни почивка - 3 дни риболов прекрасното начало се превърна в нещастен край, но всичко по реда си
В събота компания от 3 -ма спинингисти се запътихме към любимата ми пъстървова дестинация с цел разузнаване и тестване на примамки.
Реката ни посрешна в малко нехарактерен цвят, но още в първия вир имах 1 удар и 2 проследявания от дребни балканки и на това не беше отдадено внимание ...

След това странно затишие и чак след тъмбоването на около километър имаше и нещо петнисто за снимане.
Първата "манекенка" захапала малкия воблер...

Бърз релииз

Преди това колегата Спас беше боцнал една в същия калибър.
Е не трябваше да чакаме дълго , за да снимаме неговото следващо попадение на воблерите му ръчна изработка.

И само 1 член от компанията още нямаше рибка ... е и това до време.
На вира , който преди 2 седмици хванах единствената си рибка Фори на 2 -рото си хвърляне извади вече познатата ми пъстърва обитаваща този вир. И макар да не си е взела поука от пред 2 седмици получи 3 -ти шанс с повторното си пускане във водата....

И така неусетно компанията ни се събра на 1 вир дълъг не повече от 10 метра.
Първо ги почна Фори като изтегли един мъник, който докато се нагласяше апарата за снимка се саморелийзна
Минута не беше минала и Спас (Пачо по ник) вдигна шум с ето тази красавица

За да не остана и аз по-назад на метър от последната хваната риба на първото замятане на Jackall chubby minnow видях как една рибка бясно изкочи и го взе почти от повърхността.
Бързи снимки и обратно ...

Тук е снимана 2/3 от компанията
Благодарности на Фори за професинализма зад кадър

Накрая ни позаваля дъжд и ето този петнист приятел излезна да ни изпрати

След последвалото катерене , накой участници бяха радостни , че са живи

Ден номер 2
С Фори решихме да се понаспим и да пробваме една нейзвестна за нас дестинация. По ракиено време към 13:30 бяхме на мястото, а то ни порази с красотите си

Аз наблегнах на прясно придобитите УЛ чудеса ръчна изработка на Спас и почти веднага се убедих в техните качества

Реката ни заплени с невероятно чистата си вода и невероятната природа около нея
Райско място найстина

Скоро и номер 2 се обади от не дълбок бързей

Напредвайки стигахме до такива природни красоти

Истинско удоволствие беше да видим рибки във почти всички вирове.
Последваха още няколко рибки

И края на уникалния излет сложи Фори с този петнист лакомник, който с много нежност откачихме от 3 -ката и пуснахме да расте ...
Всички рибки са обратно в реката , и дано имат по-добра съдба от следващите в репортажа
Изпълнени с енергия от 2 -та излета нямахме търпение да станем рано (оказа се доста трудно) и да поемем към първата дестинация само , че около 4 км по-нагоре. А там сякаш нещо не беше наред.. риба не играеше , природата сякаш беше утихнала .... Само в 1 вир - към неговия край имах 2 нереализирани удара и успокоен , че всичко е наред и че просто рибата не кълве стигнах до дълбок вир от който водата се измъкваше бавно и в неговия край на дъното съзрях 3 силуета. Въобще не ми се искаше да е това което после се оказа , но беше истина
3 МЪРТВИ БАЛКАНКИ бяха захвърлени от течението и се бяха заклещили между камъните. Нагазих почти до кръста , за да се уверя , че е така
. Прилоша ми и седнах да поема въздух и ... тогава забелязах как реката тече в 2 цвята ,а на повърността се носи нехарактерна пяна.
АДЪТ за реката се беше случил .... Прибирайки се обратно по реката видях още 3 умрели балканки
И днес тук прочетох това
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=38032
След 2 -та прекрасни риболовни дни точно това ли трябваше да видя по дяволите????
Реката е по-силна от всичко и пак ще живее напук на човешкото безхаберие, но е време някой да понесе отговорността и да се замисли. Но както знаем това няма да се случи....
С голяма доза тъга ви пожелавам приятна и позотворна седмица и успешен бъдещ риболовен уикенд.
По принцип пускам темите си само в спининговия форум , но заради тъжния край на разказът този път ще го публикувам тук.
Пък дано на никой да не му се случва да види подобно нещо...
3 дни почивка - 3 дни риболов прекрасното начало се превърна в нещастен край, но всичко по реда си
В събота компания от 3 -ма спинингисти се запътихме към любимата ми пъстървова дестинация с цел разузнаване и тестване на примамки.
Реката ни посрешна в малко нехарактерен цвят, но още в първия вир имах 1 удар и 2 проследявания от дребни балканки и на това не беше отдадено внимание ...

След това странно затишие и чак след тъмбоването на около километър имаше и нещо петнисто за снимане.
Първата "манекенка" захапала малкия воблер...

Бърз релииз

Преди това колегата Спас беше боцнал една в същия калибър.
Е не трябваше да чакаме дълго , за да снимаме неговото следващо попадение на воблерите му ръчна изработка.

И само 1 член от компанията още нямаше рибка ... е и това до време.
На вира , който преди 2 седмици хванах единствената си рибка Фори на 2 -рото си хвърляне извади вече познатата ми пъстърва обитаваща този вир. И макар да не си е взела поука от пред 2 седмици получи 3 -ти шанс с повторното си пускане във водата....

И така неусетно компанията ни се събра на 1 вир дълъг не повече от 10 метра.
Първо ги почна Фори като изтегли един мъник, който докато се нагласяше апарата за снимка се саморелийзна

Минута не беше минала и Спас (Пачо по ник) вдигна шум с ето тази красавица

За да не остана и аз по-назад на метър от последната хваната риба на първото замятане на Jackall chubby minnow видях как една рибка бясно изкочи и го взе почти от повърхността.
Бързи снимки и обратно ...

Тук е снимана 2/3 от компанията

Благодарности на Фори за професинализма зад кадър

Накрая ни позаваля дъжд и ето този петнист приятел излезна да ни изпрати

След последвалото катерене , накой участници бяха радостни , че са живи

Ден номер 2

С Фори решихме да се понаспим и да пробваме една нейзвестна за нас дестинация. По ракиено време към 13:30 бяхме на мястото, а то ни порази с красотите си

Аз наблегнах на прясно придобитите УЛ чудеса ръчна изработка на Спас и почти веднага се убедих в техните качества

Реката ни заплени с невероятно чистата си вода и невероятната природа около нея

Скоро и номер 2 се обади от не дълбок бързей

Напредвайки стигахме до такива природни красоти

Истинско удоволствие беше да видим рибки във почти всички вирове.
Последваха още няколко рибки

И края на уникалния излет сложи Фори с този петнист лакомник, който с много нежност откачихме от 3 -ката и пуснахме да расте ...
Всички рибки са обратно в реката , и дано имат по-добра съдба от следващите в репортажа

Изпълнени с енергия от 2 -та излета нямахме търпение да станем рано (оказа се доста трудно) и да поемем към първата дестинация само , че около 4 км по-нагоре. А там сякаш нещо не беше наред.. риба не играеше , природата сякаш беше утихнала .... Само в 1 вир - към неговия край имах 2 нереализирани удара и успокоен , че всичко е наред и че просто рибата не кълве стигнах до дълбок вир от който водата се измъкваше бавно и в неговия край на дъното съзрях 3 силуета. Въобще не ми се искаше да е това което после се оказа , но беше истина

АДЪТ за реката се беше случил .... Прибирайки се обратно по реката видях още 3 умрели балканки

И днес тук прочетох това
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=38032
След 2 -та прекрасни риболовни дни точно това ли трябваше да видя по дяволите????
Реката е по-силна от всичко и пак ще живее напук на човешкото безхаберие, но е време някой да понесе отговорността и да се замисли. Но както знаем това няма да се случи....
С голяма доза тъга ви пожелавам приятна и позотворна седмица и успешен бъдещ риболовен уикенд.
Последно промяна от maznislav на Вто Май 25, 2010 4:01 pm, променено общо 1 път.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
-
- вече хвърля и на тежко
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: От Рая до АДА ...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много жалко,нема разум, нема поемане на отговорност
И при нас е така 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Важното е че сте се нагледали на природа, пък и риба сте хванали какво друго искате .. !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- и господ не е толокова добър
Страхотен репортаж.Картината с отравяне на реката е родна и редовна. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Кузмич
- dreamer
Браво Вальо, а реката наистина ще го преживее.
Гадовете ще останат не наказани за съжаление, както обикновенно се получава.
Гадовете ще останат не наказани за съжаление, както обикновенно се получава.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- ще става разбирач
супер снимки
Готини излетчета, ама иначе казано-dobre do6li v balgaria -готина природа в комбинация с кофти хора (естествено има и изключения)
- каридата
- учете се от него
Репортажа е страхотен но след него останах и потресен .Как е възможно такова безхаберие и незаинтересованост.Трябва да се глобят или съдят виновниците.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- borislav58
- сериозен играч
Добър репортаж колега, но с много лош край .Това може да се случи само в Абсурдан нашата мила родина до къкво се докоснем го разваляме .Хубаво ,че децата си ги правим с х..я иначе барнем ли с ръка мамата му ебаваме.Красиви риби сте уловили и релизнали но .......
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Каква красота
...и какво прахосване! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...