Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Личен рекорд !
Личен рекорд !
Няма как да не споделя с вас приятели слуката, която ме споходи вчера
Отдавна се канех да посетя Богров на щека, ама все или време нямаше или такъма не позволяваше............. абе все едни такива смешни оправдания.
Та дойде и заветния ден. Вчера твърдо решен да громя дебелото племе обитаващо тез водни дълбини акустирах има няма в 11.00 ч. на брега. По-рано нямаше как
Започнаха приготовленията - разпъване на щека, топсети, ластици, стръв, подбор на куки и т.н. Ей го на и то станало 11.30. Настаних се удобно, изстрелях няколко пшрашки с пелета, няколко с царевица и малко повечко с бял. След около 2 мин., след първото припомпване и плувката (0,5г.) изчезна или поне това, което се виждаше от нея - около 3 мм. над водата. Мощно разтягане на ластика 1,6 мм и последващо късане........... Ебах ти ... викам си "Какво става тука бе?" Основно 0,20 мм, повод 0,16 мм и двете Колмик токущо купени, пресни, пресни - демек Убави
Първата риба си замина.
Дре приятелчета също бяха на водоема, точно срещу мен. Единия небезисвестният Ивайло
и Стенли.
Вързах нова кука и заметнах. Стръвта - царевица с два бели. След около 5 мин. с поредното припомпване поредното взимане - ластик около 20 м. и оооооо щастие - рибата не скъсааааааааа. Мдам, ама се дърпа като луда. Ха на ляво, ха на дясно, ха пак на ляво и така около 20 мин. или поне толкова по моя преценка. За късмет Ивчо цъфна зад мен носещ кафенце и минерална водица, за което сърдечно му благодарих:) След още 5,6 мин. борба рибата се показа - красота....... никога не бях хващал толкова голяма риба, а камо ли на щека
Еми така де.... не ме е срам да си призная. Предната седмица пак лових там, ама на фидер. Риби големи имаше, но такова туловище мнеммммммм. Ето го и него извадено и позиращо на сушата благодарение на любезното съдеистви на Ивчо с кепа и напътствие относно ваденето благодарности, за което >

Ето и в малко по-близак план>

Кантара показа точно 7,7 кг. живо тегло
Ей, да си призная - разтрепераха ми се ръцете. Голям кеф е да излъжеш такова добиче с такъв такъм.
Ивчо подметна - "След тая риба можеш направо да събираш !" Така си беше. Адреналина беше на макс, ама сърце юнашко не трае
Викам ще половя още малко, пък беше и много рано. И като се почна 7 поредни късанета. Нямах думи просто....... Такъм състоящ се от ластик 1,6 мм, основно 0,20 мм и повод 0,16 ммм, кука 12 рибите си го нямаха за нищо. Просто нямаха спиране
Рибсата буквално се беше строила пред мен. На всяка твора минута им стрелях от пелетите, царевицата и белия и те си стояха там, чакащи поредната порция. Няма такъв кеф приятели.
За цялото време хванах 7 шарана, като най-малкия беше 4,0 кг и едно сомче 2,5 кг.
Към 15,45 ч. бях решил да събирам, когато ми ударин еднин абсолютно малоумен шаран !!! Борбата беше около 1 час. Мислех си, че е нещо огромно, защото не успявах да го отлепя от дъното. Имаше един колега мухар до мен през цялото време, направо недоумявахме двамата какво става. След час борба излезе хубавеца, като учудването ни беше много голямо. Оказа се шаран 5,8 кг., доста по-малък от трофея, но много по-борбен.
Е приятели, такъв е живота. Другия път по-яки такъми и пак там
Само, че не знам кога ще е , защото този адреналин ще ме държи мнооооого дълго време.
Поздрави и успех на всички. За този ден аз успя да счупя няколко пъти моите рекорди на големи риби на щека. Дай Боже всеки му !

Отдавна се канех да посетя Богров на щека, ама все или време нямаше или такъма не позволяваше............. абе все едни такива смешни оправдания.
Та дойде и заветния ден. Вчера твърдо решен да громя дебелото племе обитаващо тез водни дълбини акустирах има няма в 11.00 ч. на брега. По-рано нямаше как

Дре приятелчета също бяха на водоема, точно срещу мен. Единия небезисвестният Ивайло

Вързах нова кука и заметнах. Стръвта - царевица с два бели. След около 5 мин. с поредното припомпване поредното взимане - ластик около 20 м. и оооооо щастие - рибата не скъсааааааааа. Мдам, ама се дърпа като луда. Ха на ляво, ха на дясно, ха пак на ляво и така около 20 мин. или поне толкова по моя преценка. За късмет Ивчо цъфна зад мен носещ кафенце и минерална водица, за което сърдечно му благодарих:) След още 5,6 мин. борба рибата се показа - красота....... никога не бях хващал толкова голяма риба, а камо ли на щека

Ето и в малко по-близак план>

Кантара показа точно 7,7 кг. живо тегло

Ей, да си призная - разтрепераха ми се ръцете. Голям кеф е да излъжеш такова добиче с такъв такъм.
Ивчо подметна - "След тая риба можеш направо да събираш !" Така си беше. Адреналина беше на макс, ама сърце юнашко не трае

Рибсата буквално се беше строила пред мен. На всяка твора минута им стрелях от пелетите, царевицата и белия и те си стояха там, чакащи поредната порция. Няма такъв кеф приятели.
За цялото време хванах 7 шарана, като най-малкия беше 4,0 кг и едно сомче 2,5 кг.
Към 15,45 ч. бях решил да събирам, когато ми ударин еднин абсолютно малоумен шаран !!! Борбата беше около 1 час. Мислех си, че е нещо огромно, защото не успявах да го отлепя от дъното. Имаше един колега мухар до мен през цялото време, направо недоумявахме двамата какво става. След час борба излезе хубавеца, като учудването ни беше много голямо. Оказа се шаран 5,8 кг., доста по-малък от трофея, но много по-борбен.
Е приятели, такъв е живота. Другия път по-яки такъми и пак там

Поздрави и успех на всички. За този ден аз успя да счупя няколко пъти моите рекорди на големи риби на щека. Дай Боже всеки му !

Re: Личен рекорд !
Браво,супер излет.
-
- разбира нещата
- dedeff
- разбира нещата
Думите са излишни,адмирации за излета и за това което ти остана от него,а то не е малко.Добрият завършек радва не само сърцето,а гъделичка и душата.Още веднъж браво,не само за шаран който си извадил,а и с такъма с който си боравел.
Без жени можем,без риболов не можем!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво колега ...Последния дивак ли беше ?
- drat
- разбира нещата
Браво за рекорда и за това, че ни направи съпричастни на излета. На този водоем нищо чудно скоро да си подобриш постижението.

АплодисментиMapuaH написа:Вързах нова кука и заметнах. Стръвта - царевица с два бели. След около 5 мин. с поредното припомпване поредното взимане - ластик около 20 м. и оооооо щастие - рибата не скъсааааааааа. Мдам, ама се дърпа като луда. Ха на ляво, ха на дясно, ха пак на ляво и така около 20 мин. или поне толкова по моя преценка. За късмет Ивчо цъфна зад мен носещ кафенце и минерална водица, за което сърдечно му благодарих:) След още 5,6 мин. борба рибата се показа - красота....... никога не бях хващал толкова голяма риба, а камо ли на щека ... Кантара показа точно 7,7 кг. живо тегло![]()

Супер кеф е било!
-
- фен клуб-скобар
Страхотен репортаж колега!
Поздравления за рекорда и с пожелания за двойно по голяма риба следващия път!

Поздравления за рекорда и с пожелания за двойно по голяма риба следващия път!

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

много як риболов си направил.браво!!!

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Следващия път още по голям 
Браво !

Браво !

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еми не мога да си премълча !
Такива екземпляри на щека са за адмирации
За Богров вече знаеш, дава ли нема лабаво !
Още веднъж браво и наслука ......
Такива екземпляри на щека са за адмирации

За Богров вече знаеш, дава ли нема лабаво !
Още веднъж браво и наслука ......

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !