Помощ при избор

Модератор: sapuna

speedemon
новобранец
новобранец

Помощ при избор

Мнение от speedemon »

Здравейте колеги рибари.Занимавам се с риболов от известно време но бих казал че съм любител/начинаещ/.Основно ходя на речен риболов или на някой язовир,но реката ми е перспектива.Нуждая се от съвет.
Понеже не съм много добре оборудван съм решил да закупя 2въдици и 2 макари.Мисията ми се вижда малко невъзможна,понеже за момента не съм решил да отделям повече от 160лв,а и пак казвам аз съм все още любител.За да бъда по конкретен- мисля да избера една въдица за риболов на леко+макара,а другата въдица съм решил да е дънна-за шаран,каракуда или нещо такова+макара,понеже дънния риболов ми харесва,но все още нямам дънна въдица.Нямам си на идея за тези пари какво мога да купя но реших да разбера.Имам само един по-конкретен критерий-размерите,по възможност търся прътовете да са по компактни,понеже няма да мога да ги разнасям.Моля да ми предложите нещо като за мен от някой сайт (примерно- http://shop.fishing-mania.com ) Ще съм много благодарен благодаря предварително и лек ден :!: :)

"Да спомена само,че се ориентирах относно пръчките:
За дънна http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6902 или http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6620
За плувка се колебая между http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7670 , http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7670, http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6617
Дайте си мнението колеги :)! А макарите си нямам на идея !?"
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Помощ при избор

Мнение от Станимир Христов »

Нито една от тези не става :) изобщо не си се ориентирал колега :)

Мач въдицата е само за плувка....

Другите които си показал са или някакви глупави спининг телескопи които нямам идея за какво могат да ти послужат или просто обикновенни дънни басамици..... Нито една не става освен първия Мач Фокус-който става перфектно за плувка и едри риби като шарани... ако това ще гониш разбира се...

За река ... не съм спец ама хич ... но те съветвам да си търсиш Болонеза 5-6м с добра акция.... но то пак зависи какви риби ще търсиш....

Аз на плувка ползвам Мач 3.60м 5-15 акция и нямам проблеми и с шараните даже ми доставят голям кеф но ти ако си много начинаещ не те съветвам да взимаш толкова мек мач тъй като ще го скършиш от раз :)

За дънен зависи какъв дънен риболов имаш предвид... с олово ли, на пружина ли или пък на фидер хранилка....
Ако искаш да меткаш големи пружини в дълбокото и да чакаш шарана гигант те съветвам да не даваш повече от 30-40лв.... избираш един телескоп 3.60м с яка акция и си фъргаш и свиркаш :) ...
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
bobyfoto
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bobyfoto »

Колега тръгнал си да правиш моите първоначални грешки! И аз в началото исках с малко пари да купя много работи и затова сега в нас си имам два кола за домати които не стават за нищо:) Щом имаш 160 лева си купи една мачова въдица или едно болонезе и една макара.След време ще събереш пари и ще си вземеш и за риболов на тежко.
Ето едно боло на добра цена:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7151
Мача които си избрал не е лош за цената:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6902
Тези макари стават за риболов на леко:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6401
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=747
Изображение
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Един съвет от мен . Начинаещ риболовец не си взимай мач. Болонеза Globe New hunter 5 или 6 метра. Аз ползвам за дъно пак Globe Zeus и съм доволен. Макарите взимаш някоя 2000 или 2500 размер за болото и 5000 за дънната и си готов.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
няма_нужда
новобранец
новобранец

Мнение от няма_нужда »

кви глупусти ти пишат тия,тия болонезета и тем подобни изгъзици са эа комплексари с много пари и малки п-ш-и!!!!за 160 кинта можеш да си купиш спокойно двете въдици и то с добро качество!!!!!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

няма_нужда написа:кви глупусти ти пишат тия,тия болонезета и тем подобни изгъзици са эа комплексари с много пари и малки п-ш-и!!!!за 160 кинта можеш да си купиш спокойно двете въдици и то с добро качество!!!!!
Напълно подкрепям колегата,кви са тея изгъзици? :)

п.п Като за първо мнение супер си се изказал,ще изчакаме второто! :evil:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

да наистина не ти трябва никакво болонезе .По каква река ще ловиш ? ако е малка и има мн растителност не ти трябва пръчка по дъла от 2.4м иначе ще береш ядове моя съвет за реката да си вземеш някакъв телеспин не мн дълъг с него ще можеш да ловиш на плувка без проблем и като ти омръзне да сложиш една блесна и да я поразвъртиш аз лично така правя :) :) риболва на малка река е по динамичен не оставаш на едно място постоянно се движиш за това дължината е мн важна :) :) ако мислиш да ходиш на някоя по голяма река и да висиш на някое място цял ден може да си вземеш болонезе :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

czd написа:да наистина не ти трябва никакво болонезе .По каква река ще ловиш ? ако е малка и има мн растителност не ти трябва пръчка по дъла от 2.4м иначе ще береш ядове моя съвет за реката да си вземеш някакъв телеспин не мн дълъг с него ще можеш да ловиш на плувка без проблем и като ти омръзне да сложиш една блесна и да я поразвъртиш аз лично така правя :) :) риболва на малка река е по динамичен не оставаш на едно място постоянно се движиш за това дължината е мн важна :) :) ако мислиш да ходиш на някоя по голяма река и да висиш на някое място цял ден може да си вземеш болонезе :)
Е стига са и на голямата река риболова е динамичен, не е задължително да седнеш на стола, да фърлиш захранка и да чакаш. п.п. Аз имам една любима рекичка, която на места е цялата обградена от дървета и пръчка по-дълга от 3м няма шанс, а на друга част от реката с тая 3м пръчка си за никаде, така че може да си вземеш две различни по дължина пръчки и да ги ползваш при различни условия :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
speedemon
новобранец
новобранец

Мнение от speedemon »

Колеги благодаря за съветите.Мисля че за момента някоя D.A.M.Onliner Tele ще ме устройва най-добре.Смятам да взема 2 такива-едната да ползвам за дънен риболов,а другата за риболов на плувка.Удачно ли ще е според вас?! Препоръчайте и някакви 2 макари съответно за дънната и тази на плувката по възможност да се побират в ценовия диапазон. Въобще споделете мнението си за тази въдица и за видовите риболов които смятам да практикувам с тях,заслужава ли си или не,без значение дали само за дъно,плувк или и за 2те. Благодаря предварително и се извинявам за невежеството си,но късно се запалих! :D
speedemon
новобранец
новобранец

Мнение от speedemon »

Колеги благодаря за съветите.Мисля че за момента някоя D.A.M.Onliner Tele ще ме устройва най-добре.Смятам да взема 2 такива-едната да ползвам за дънен риболов,а другата за риболов на плувка.Удачно ли ще е според вас?! Препоръчайте и някакви 2 макари съответно за дънната и тази на плувката по възможност да се побират в ценовия диапазон. Въобще споделете мнението си за тази въдица и за видовите риболов които смятам да практикувам с тях,заслужава ли си или не,без значение дали само за дъно,плувк или и за 2те. Благодаря предварително и се извинявам за невежеството си,но късно се запалих! :D
feniks84
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от feniks84 »

няма_нужда написа:кви глупусти ти пишат тия,тия болонезета и тем подобни изгъзици са эа комплексари с много пари и малки п-ш-и!!!!за 160 кинта можеш да си купиш спокойно двете въдици и то с добро качество!!!!!
:lol: така е колега прав си :wink:
няма стари риби има МАЛКИ и ГОЛЕМИ
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

добър избор на телескопчето за плувка според мен поне въпреки, че като цяло не е кой знае какво ,но за тези пари си заслужава колкото да макара си вземи нещо по малко удобно за носене мога да ти предложа да си вземеш Еvox bolo 10 струва около 30 лв. аз наскоро си взех един за плувка и съм мн доволен от макарето въпреки че не и то кой знае какво :) :) с такъмите на дъно съм на вие дано съм ти помогнал :wink: :wink:
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Изображение това имам впредвид :) :)
няма_нужда
новобранец
новобранец

Мнение от няма_нужда »

според мен също също си се ориентирал добре към DAM (добро съотношение цена/качество.За дънна въдица 2,4м.е напълно достатъчно,за плувка4,5-5м за по откритиместа,ако ще заставаш под дървета нещо по късо 3,2-4м
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”