Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пернишки караконджулчета
- Николай Неделков
- учете се от него
Пернишки караконджулчета
В сряда бях твърдо решен да ловя шаран , но в последствие нещата не станаха така както ги бях планирал.
С Mihail Ivanov отидохме около 7:00 на "аквариума" - езеро "РИС". При идването на пазача разбрахме добрите новини , че таксата вече е 10лв , а риба не е пускана последните 2 месеца. Това ни беше достатъчно да съберем багажа. Решихме , че ще се пробваме да лъжем някое диво шаранче на утайника в кв.Калкас. Да ама там пълно с хора , но никой не хваща нищо. Вече се бяхме отчаяли , когато ми хрумна да провериме езерата между кв.Тева и кв.Мошино. Към 10:00 бяхме на небезизвестния "Патичарник".

Не искаше да кълве нито на бял , нито на торен. Поогледах се и видях , че хората около нас ловят по някоя рибка на хляб. Поразходих се по брега и намерих едно топче стар хляб , но положението не беше по-различно. Тогава се сетих , че в много случаи "струмската троха" ме е спасявала и накиснах една филийка скобарски УЕБ.
Почнах и аз да ловя по някоя рибка. Излизаха предимно дребни и средни.

Мишо бързо го напече жегата и се отдате само на лентяйство

аз полових още 30-40 минути и започнах да прибирам.
Резултата за около 1 час беше двайсетина рибки:

Повечето бяха върнати обратно , а взетите отидоха за храна на щуката дето Мишо си гледа
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Краткотрайният излет в сряда ме вдъхнови и реших днес също да посетя въпросния водоем. Въоражен само с троха и половин хляб за захранка , в 6:30 бях на мястото.

Разпънах , хвърлих няколко филийки във водата и като се почна едно скубане. Горе долу беше в стил "гол след гол".
Риболова продължи до към 12 на обяд. Стана перфектно начесване на крастата. Но такъма е от изключително важно значение. Около мен също ловяха , но предимно слабо. Аз бях заложил на финна линия:
0.12 основно
0.10 повод
№14 кука
1гр плувка
Слагането на 0.14 основно и 0.12 повод съкращаваше кълванията на половина.
А ето и какво хванах:

отново рибите бяха предимно дребни , като не удари нито една едра. Всички риби бяха върнати обратно та ако може да пораснат малко и да кълват в същото темпо и догодина

С Mihail Ivanov отидохме около 7:00 на "аквариума" - езеро "РИС". При идването на пазача разбрахме добрите новини , че таксата вече е 10лв , а риба не е пускана последните 2 месеца. Това ни беше достатъчно да съберем багажа. Решихме , че ще се пробваме да лъжем някое диво шаранче на утайника в кв.Калкас. Да ама там пълно с хора , но никой не хваща нищо. Вече се бяхме отчаяли , когато ми хрумна да провериме езерата между кв.Тева и кв.Мошино. Към 10:00 бяхме на небезизвестния "Патичарник".
Не искаше да кълве нито на бял , нито на торен. Поогледах се и видях , че хората около нас ловят по някоя рибка на хляб. Поразходих се по брега и намерих едно топче стар хляб , но положението не беше по-различно. Тогава се сетих , че в много случаи "струмската троха" ме е спасявала и накиснах една филийка скобарски УЕБ.
Почнах и аз да ловя по някоя рибка. Излизаха предимно дребни и средни.
Мишо бързо го напече жегата и се отдате само на лентяйство

аз полових още 30-40 минути и започнах да прибирам.
Резултата за около 1 час беше двайсетина рибки:
Повечето бяха върнати обратно , а взетите отидоха за храна на щуката дето Мишо си гледа

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Краткотрайният излет в сряда ме вдъхнови и реших днес също да посетя въпросния водоем. Въоражен само с троха и половин хляб за захранка , в 6:30 бях на мястото.
Разпънах , хвърлих няколко филийки във водата и като се почна едно скубане. Горе долу беше в стил "гол след гол".
Риболова продължи до към 12 на обяд. Стана перфектно начесване на крастата. Но такъма е от изключително важно значение. Около мен също ловяха , но предимно слабо. Аз бях заложил на финна линия:
0.12 основно
0.10 повод
№14 кука
1гр плувка
Слагането на 0.14 основно и 0.12 повод съкращаваше кълванията на половина.
А ето и какво хванах:
отново рибите бяха предимно дребни , като не удари нито една едра. Всички риби бяха върнати обратно та ако може да пораснат малко и да кълват в същото темпо и догодина

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Пернишки караконджулчета
Добър излет си направил.
Браво за пускането 

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво бре Ники супер излет .Бая си наскубал .
-
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво адаш,страшна стръв са тези дивачета
Има да ги гледам у буре и какво поискат ке им купувам за ядене

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги така и така сте близо до Ярловци що не мръднете да си начешате крастата . Каракуда, чрвеноперка и костур дават доволно на какво ли не, даже и шарко се престрашава. За 3 часа на 10 бели, 1 розов и половин земен
ето резултата:

- nikidilov
- ще става разбирач
Начесал си крастата адаш,дребни ама риби!
- Николай Неделков
- учете се от него
stanislav_fu написа:Колеги така и така сте близо до Ярловци що не мръднете да си начешате крастата . ]
Близо , близо... има нема 60км в едната посока

А това езеро ми е на... 2км от вкъщи

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
Браво за хубавия излет и евала за рилийза.
Тука си направо като статуята на Аполон.
Тука си направо като статуята на Аполон.

nikejo написа:
![]()

- ribarshe
- ще става разбирач
Много добър риболов се е получил 

браво колега имало е занимавка,ма некои път може пак да отидеш да пробваш на утаинка обаче на 2-я каде е по високо (демек транярника ако го знаеш) там с повече късмет може некои див шаран да извадиш 

-
- сериозен играч
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Екстра е.Що не ги натопи с биричка?