Вирбели Colmic

Модератори: Павел Иванов, sestrata

yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Вирбели Colmic

Мнение от yxaaa »

Здравейте,
купих си двойни вирбели със закопчалки на Colmic, първо мислех да взема еденични, но в магазина ми казаха че двойните били по до0бри и предотвратявали усукването на влакното при воденето на блесна - Вярно ли е това ??
Изображение

Поздрави :)
Match Fishing :]
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Вирбели Colmic

Мнение от GODFATHER »

Принципно е вярно, но всяко правило си има изключениея :wink:

Зависи от макара, конец и примамка :idea:
За сом по Марицаа въртя само с карабинка, без вирбел и усуквания на конеца има, НО минимални.При този риболов е много важно здравината на линията и всеки допълнителен детайл вреди :idea:
Когато ходя за пъстрърва по една от многото реки :wink: използвам 10либри плетено и въртележки 2 и 3 номер, не ми усукват брейда, така че това да пречи на риболова!!!
Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Мерси за инофото колега ;]
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Моите са номер 20 (издръжливост 10 кг.) няма да ловя с много големи примамки. В пликче са 12 броя за 6 лева :wink: :wink: еденичните бяха 4 лева :D :D
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Вирбела е хубав( да не кажа най-сигурната закачка) НО .. отнема ми много време да сменям примамката с него. Ако го отварям повече след 20-30 отваряния се чупи. И зависи от влакното. При мен се усуква :)
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Ммм съмнявам се да се чупат, тези които имам аз ми изглеждат доста здрави.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:smt017 Да отговоря първо на колегата с въпроса : Добри са вирбелите , и са много здрави и са средна хубост за удобство и бързина на смяна на примамката !
Сега за горе посочената снимка : По неудобни и нерво образуващи вирбели не съм имал никога ! Ако ще златни да са и на марката "Господ" - те този боклук няма да го заприходя никога повече !!! С мокри ръце в кофти поза насред водата ако трябва да го разтвориш този вирбел - ще стане ...ама скоро и бързо !!! Трябват клещи и много нерви , завъртат се пустините и насъбраното удоволствие отива подяволите ! :twisted:
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

sandista написа:Вирбела е хубав( да не кажа най-сигурната закачка) НО .. отнема ми много време да сменям примамката с него. Ако го отварям повече след 20-30 отваряния се чупи. И зависи от влакното. При мен се усуква :)
И при мен така.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

rumbata написа: ..Сега за горе посочената снимка : По неудобни и нерво образуващи вирбели не съм имал никога ! Ако ще златни да са и на марката "Господ" - те този боклук няма да го заприходя никога повече !!! С мокри ръце в кофти поза насред водата ако трябва да го разтвориш този вирбел - ще стане ...ама скоро и бързо !!! Трябват клещи и много нерви , завъртат се пустините и насъбраното удоволствие отива подяволите ! :twisted:
Хмм..Предполагам,че се въртят,ако си го хванал за ,,горното,, ушо и се опитваш да наденеш халката на примамката ,пък той пустият му вирбел се върти ли,върти.. :(
А опита ли да го хванеш с два пръста отдолу (за самата ,,карабинка,,) и да наденеш халката на примамката с леко въртеливо движение..? :roll:

Поздрави!
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Опитах момчета , опитах всякак ! И за майтап да стана , пак ще кажа : на мен са ми неудобни тези вирбели ! Селяндур съм и това си е , затова си ползвам онези селските с кукичката !!! Да ме прощавате ,ама явно не съм узрял за тези хубавини !!!

П.П. Да ме прощава и колегата ,че му оспамих темата ! Ще почерпя при среща !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

rumbata написа::D Опитах момчета , опитах всякак ! И за майтап да стана , пак ще кажа : на мен са ми неудобни тези вирбели ! Селяндур съм и това си е , затова си ползвам онези селските с кукичката !!! Да ме прощавате ,ама явно не съм узрял за тези хубавини !!!

П.П. Да ме прощава и колегата ,че му оспамих темата ! Ще почерпя при среща !
Румба, нещо не си го догодил(ако си играеш да го закопчаваш и разкопчаваш, бая зор ще видиш, ама на този вирбел само се нанизва примамката и превърташ, както са го описали колегите по-горе!), оунар-а са перфектни и то точно за бърза смяна, вярно че на някой воРбели трудно минават през лопатката, но пък толкова просто и надежно е измислен, че няма накъде повече......и няма толкова учен сом дето да ги отвори, или поне бая ще се поозори, още един плюс! :wink:
Последно промяна от Jechev на Чет Юни 03, 2010 11:28 pm, променено общо 2 пъти.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

И на мен лично са ми по удобни тези които се закопчават, а не тези които се навиват като на спирала.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Иначе по темата- не съм убеден, ама хич , че двойния вирбел има кой знае какъв ефект против усукване на влакното!
Кръсника казва, че няма проблем с усукване на влакното, ама ако мине на брейд от същия дето го ползва под десет либри ще се види в емоции...то за това лицето П.Иванов говори постояно за едни други брейдове, къде усукването е минимално, ама и бюджета става друг, абе нема пълен кеф :wink:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Той и Сандо с такива лови ама кат му каже човек - От тоя брейд не си взимай по-тънък от 14 либри ( примерно ) той задължително ще си вземе 12 либри щот е много по-тънък ли , знам ли :roll:

Инак по темата . Ако и да си меткам основно с двулагерни вирбели на Овнър , Колмик , Тиемко и пр. то това е най-несигурният вирбел . При положение че му се дават примерно 10кг. не бих заложил да издържи без да се разчлени на сух удар изван водата на 500 грамова риба и тъй . За във водата с добре настроен аванс и читава гега + линия може и да удържат 10 кг. рибе ама не е сигурно :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Jechev написа:Иначе по темата- не съм убеден, ама хич , че двойния вирбел има кой знае какъв ефект против усукване на влакното!
Кръсника казва, че няма проблем с усукване на влакното, ама ако мине на брейд от същия дето го ползва под десет либри ще се види в емоции...то за това лицето П.Иванов говори постояно за едни други брейдове, къде усукването е минимално, ама и бюджета става друг, абе нема пълен кеф :wink:
Пробвах веднъж един пуристки такъм и го изпуснах във водата :wink:
Абе просто не разбрах имах ли нещо в ръката :wink:

Да прав си, под 10либри Про не слизам.
Затова Павел е прав=под тоя диаметър по качествен японски ама доста по -скъп=Кефа цена няма :wink:
Поздрави!!!

п.п. Айде не остана, още 7 дни и да си връткам 50 либри по Маричка :lol:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”