Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Вирбели Colmic
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вирбели Colmic
Здравейте,
купих си двойни вирбели със закопчалки на Colmic, първо мислех да взема еденични, но в магазина ми казаха че двойните били по до0бри и предотвратявали усукването на влакното при воденето на блесна - Вярно ли е това ??

Поздрави
купих си двойни вирбели със закопчалки на Colmic, първо мислех да взема еденични, но в магазина ми казаха че двойните били по до0бри и предотвратявали усукването на влакното при воденето на блесна - Вярно ли е това ??

Поздрави

Match Fishing :]
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Вирбели Colmic
Принципно е вярно, но всяко правило си има изключениея
Зависи от макара, конец и примамка
За сом по Марицаа въртя само с карабинка, без вирбел и усуквания на конеца има, НО минимални.При този риболов е много важно здравината на линията и всеки допълнителен детайл вреди
Когато ходя за пъстрърва по една от многото реки
използвам 10либри плетено и въртележки 2 и 3 номер, не ми усукват брейда, така че това да пречи на риболова!!!
Поздрави!!!

Зависи от макара, конец и примамка

За сом по Марицаа въртя само с карабинка, без вирбел и усуквания на конеца има, НО минимални.При този риболов е много важно здравината на линията и всеки допълнителен детайл вреди

Когато ходя за пъстрърва по една от многото реки

Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Моите са номер 20 (издръжливост 10 кг.) няма да ловя с много големи примамки. В пликче са 12 броя за 6 лева
еденичните бяха 4 лева

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вирбела е хубав( да не кажа най-сигурната закачка) НО .. отнема ми много време да сменям примамката с него. Ако го отварям повече след 20-30 отваряния се чупи. И зависи от влакното. При мен се усуква 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ммм съмнявам се да се чупат, тези които имам аз ми изглеждат доста здрави.
- Румбата
- разбира нещата

Сега за горе посочената снимка : По неудобни и нерво образуващи вирбели не съм имал никога ! Ако ще златни да са и на марката "Господ" - те този боклук няма да го заприходя никога повече !!! С мокри ръце в кофти поза насред водата ако трябва да го разтвориш този вирбел - ще стане ...ама скоро и бързо !!! Трябват клещи и много нерви , завъртат се пустините и насъбраното удоволствие отива подяволите !

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- ще става разбирач
И при мен така.sandista написа:Вирбела е хубав( да не кажа най-сигурната закачка) НО .. отнема ми много време да сменям примамката с него. Ако го отварям повече след 20-30 отваряния се чупи. И зависи от влакното. При мен се усуква
-
- ще става разбирач
Хмм..Предполагам,че се въртят,ако си го хванал за ,,горното,, ушо и се опитваш да наденеш халката на примамката ,пък той пустият му вирбел се върти ли,върти..rumbata написа: ..Сега за горе посочената снимка : По неудобни и нерво образуващи вирбели не съм имал никога ! Ако ще златни да са и на марката "Господ" - те този боклук няма да го заприходя никога повече !!! С мокри ръце в кофти поза насред водата ако трябва да го разтвориш този вирбел - ще стане ...ама скоро и бързо !!! Трябват клещи и много нерви , завъртат се пустините и насъбраното удоволствие отива подяволите !

А опита ли да го хванеш с два пръста отдолу (за самата ,,карабинка,,) и да наденеш халката на примамката с леко въртеливо движение..?

Поздрави!
- Румбата
- разбира нещата

П.П. Да ме прощава и колегата ,че му оспамих темата ! Ще почерпя при среща !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Румба, нещо не си го догодил(ако си играеш да го закопчаваш и разкопчаваш, бая зор ще видиш, ама на този вирбел само се нанизва примамката и превърташ, както са го описали колегите по-горе!), оунар-а са перфектни и то точно за бърза смяна, вярно че на някой воРбели трудно минават през лопатката, но пък толкова просто и надежно е измислен, че няма накъде повече......и няма толкова учен сом дето да ги отвори, или поне бая ще се поозори, още един плюс!rumbata написа:Опитах момчета , опитах всякак ! И за майтап да стана , пак ще кажа : на мен са ми неудобни тези вирбели ! Селяндур съм и това си е , затова си ползвам онези селските с кукичката !!! Да ме прощавате ,ама явно не съм узрял за тези хубавини !!!
П.П. Да ме прощава и колегата ,че му оспамих темата ! Ще почерпя при среща !

Последно промяна от Jechev на Чет Юни 03, 2010 11:28 pm, променено общо 2 пъти.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И на мен лично са ми по удобни тези които се закопчават, а не тези които се навиват като на спирала.
Иначе по темата- не съм убеден, ама хич , че двойния вирбел има кой знае какъв ефект против усукване на влакното!
Кръсника казва, че няма проблем с усукване на влакното, ама ако мине на брейд от същия дето го ползва под десет либри ще се види в емоции...то за това лицето П.Иванов говори постояно за едни други брейдове, къде усукването е минимално, ама и бюджета става друг, абе нема пълен кеф
Кръсника казва, че няма проблем с усукване на влакното, ама ако мине на брейд от същия дето го ползва под десет либри ще се види в емоции...то за това лицето П.Иванов говори постояно за едни други брейдове, къде усукването е минимално, ама и бюджета става друг, абе нема пълен кеф

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Той и Сандо с такива лови ама кат му каже човек - От тоя брейд не си взимай по-тънък от 14 либри ( примерно ) той задължително ще си вземе 12 либри щот е много по-тънък ли , знам ли
Инак по темата . Ако и да си меткам основно с двулагерни вирбели на Овнър , Колмик , Тиемко и пр. то това е най-несигурният вирбел . При положение че му се дават примерно 10кг. не бих заложил да издържи без да се разчлени на сух удар изван водата на 500 грамова риба и тъй . За във водата с добре настроен аванс и читава гега + линия може и да удържат 10 кг. рибе ама не е сигурно

Инак по темата . Ако и да си меткам основно с двулагерни вирбели на Овнър , Колмик , Тиемко и пр. то това е най-несигурният вирбел . При положение че му се дават примерно 10кг. не бих заложил да издържи без да се разчлени на сух удар изван водата на 500 грамова риба и тъй . За във водата с добре настроен аванс и читава гега + линия може и да удържат 10 кг. рибе ама не е сигурно

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пробвах веднъж един пуристки такъм и го изпуснах във водатаJechev написа:Иначе по темата- не съм убеден, ама хич , че двойния вирбел има кой знае какъв ефект против усукване на влакното!

Абе просто не разбрах имах ли нещо в ръката

Да прав си, под 10либри Про не слизам.
Затова Павел е прав=под тоя диаметър по качествен японски ама доста по -скъп=Кефа цена няма

Поздрави!!!
п.п. Айде не остана, още 7 дни и да си връткам 50 либри по Маричка

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!