Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да залепя...?
Модератор: emo vasilev
-
- разбира нещата
Как да залепя...?
Здравейте колеги! Счупиха ми се рамките на очилата, та въпроса ми е - с какво бих могъл да ги залепя. Не знам от какъв материал са направени. От някакво PVC е, но лепила от сорта на поксипол-а се отлепят като тиксо. Държа на тези очила защото ми прилепват на лицето почти като водни очила. Не пропускат прах дори. Ще съм благодарен на всеки който помогне с някаква идея.
Колкото повече толкова повече!
Re: Как да залепя...?
Колега ако знаеш някаде където лепят ( заварят) пласмаса отиди и попитаи иначе с лепила капчицата може да ти свърши работа
приятел здравей значи има едно немско лепило което го продаваха на изложението в панаира в пловдив то е много стабилно и много добро секуно лепило ама струваше 35 лева малка опаковка аз лично съм бил свидетел как то залепя всичко за всичко ако искаш по късно мога да попитам за името му
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
-
- вече хвърля и на тежко
В колата на таблото се беше счупило едно парченце, някаква пластмаса е не знам точно и се опитах да го залепя. пробвах с почти всички известни лепила (капчица, супер бонд, локтайд, момент, .....) дори ходих в бриколаж на специалния щанд и от там бях избрал две лепила не помня вече кви бяха и не става и не става к"ва беше тая пластмаса, не знам . В крайна сметка пластмасата направо сякаш прегоря на мястото където полагах лепилата. Накрая ме светнаха че пластмаса се лепи най трудно и единствения сигурен начин било запояването. Изпратиха ме при един майстор който поправя брони . Той ми каза същото че пластмаса не се лепи а се запоява. За 5 мин с поялника и шлайфа направи чудеса. Така че поинтересувай се къде запояват пластмаси.
-
- разбира нещата
Както каза колегата Venkicha , пластмасата не се лепи. Материала от който са направени очилата е полипропилен + някакъв пълнител за еластичност. Говорих с човек който с това се занимава, но мястото е много финно и не може да се запои. Счупено е рамото - малко преди сглобката с рамката. Така, че проблема засега си остава. Единственият вариянт е да намеря подходящо рамо. Благодаря на всички!
здравеи колега, в моята работа понякога се налага да се лепят разни пластмаси и много често използваме "хлороформ", не зная дали на теб би ти свьршил работа, тьи като не всички пластмаси се разтварят от него но опитаи. успехбарона написа:Здравейте колеги! Счупиха ми се рамките на очилата, та въпроса ми е - с какво бих могъл да ги залепя. Не знам от какъв материал са направени. От някакво PVC е, но лепила от сорта на поксипол-а се отлепят като тиксо. Държа на тези очила защото ми прилепват на лицето почти като водни очила. Не пропускат прах дори. Ще съм благодарен на всеки който помогне с някаква идея.
Здрасти колега,в работата използваме Loktite 454,няколко пъти съм лепил рамки на очила,за сега няма проблем и издържа.
- cookies
- научил се да хвърля
Ако е полипропилен,отиди в някой магазин за ВиК части и попитаи за лепило.Знам че има такова защото работя това и някои части за канализация са направени от полипропилен а не от PVC.Така че може да опиташ.PVC лепилото е силно,но за полипропилен е друго,така че попитай за такова.Успех.
А ако не можеш да си намериш същите,покажи ми снимка и може да ти намеря такива.Имам един приятел който има склад за очила и може да има същия модел (има очила от преди 3-4 години) ,така че ако искаш пусни една снимчица да ги видя 

http://www.puffin.bg Риболовен магазин! http://www.facebook.com/pages/puffinbg/ ... 0492608711
-
- разбира нещата
Благодаря на колегата cookies , но утре мога да пусна снимки.
-
- разбира нещата
Колега, iliqn_d днес исползвах и това, но уви!!! Благодаря все пак, но мястото за залепване е малко и челно.
Колега,пробвай с лепило Момент super fix pl50 .Лепилото го водят монтажно,но мяма нещо да не лепи.Лично съм го пробвал и останах мн. доволен.