Как да залепя...?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
барона
разбира нещата
разбира нещата

Как да залепя...?

Мнение от барона »

Здравейте колеги! Счупиха ми се рамките на очилата, та въпроса ми е - с какво бих могъл да ги залепя. Не знам от какъв материал са направени. От някакво PVC е, но лепила от сорта на поксипол-а се отлепят като тиксо. Държа на тези очила защото ми прилепват на лицето почти като водни очила. Не пропускат прах дори. Ще съм благодарен на всеки който помогне с някаква идея.
Колкото повече толкова повече!
MiRo1992
новобранец
новобранец

Re: Как да залепя...?

Мнение от MiRo1992 »

Колега ако знаеш някаде където лепят ( заварят) пласмаса отиди и попитаи иначе с лепила капчицата може да ти свърши работа
vidrin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vidrin »

приятел здравей значи има едно немско лепило което го продаваха на изложението в панаира в пловдив то е много стабилно и много добро секуно лепило ама струваше 35 лева малка опаковка аз лично съм бил свидетел как то залепя всичко за всичко ако искаш по късно мога да попитам за името му
Рибар измъква голяма щука от реката.
- Горката риба! - въздъхва минаваща жена.
- Сеньора, ако тя не си отваряше устата, това изобщо нямаше да й се случи!

Изображение
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Виж ТУК може да намериш това,което ти трябва !
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Колега токущо залепих мойте с топал силикон.УСПЕХ
Изображение
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

В колата на таблото се беше счупило едно парченце, някаква пластмаса е не знам точно и се опитах да го залепя. пробвах с почти всички известни лепила (капчица, супер бонд, локтайд, момент, .....) дори ходих в бриколаж на специалния щанд и от там бях избрал две лепила не помня вече кви бяха и не става и не става к"ва беше тая пластмаса, не знам . В крайна сметка пластмасата направо сякаш прегоря на мястото където полагах лепилата. Накрая ме светнаха че пластмаса се лепи най трудно и единствения сигурен начин било запояването. Изпратиха ме при един майстор който поправя брони . Той ми каза същото че пластмаса не се лепи а се запоява. За 5 мин с поялника и шлайфа направи чудеса. Така че поинтересувай се къде запояват пластмаси.
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Както каза колегата Venkicha , пластмасата не се лепи. Материала от който са направени очилата е полипропилен + някакъв пълнител за еластичност. Говорих с човек който с това се занимава, но мястото е много финно и не може да се запои. Счупено е рамото - малко преди сглобката с рамката. Така, че проблема засега си остава. Единственият вариянт е да намеря подходящо рамо. Благодаря на всички!
bitka
новобранец
новобранец

Мнение от bitka »

барона написа:Здравейте колеги! Счупиха ми се рамките на очилата, та въпроса ми е - с какво бих могъл да ги залепя. Не знам от какъв материал са направени. От някакво PVC е, но лепила от сорта на поксипол-а се отлепят като тиксо. Държа на тези очила защото ми прилепват на лицето почти като водни очила. Не пропускат прах дори. Ще съм благодарен на всеки който помогне с някаква идея.
здравеи колега, в моята работа понякога се налага да се лепят разни пластмаси и много често използваме "хлороформ", не зная дали на теб би ти свьршил работа, тьи като не всички пластмаси се разтварят от него но опитаи. успех
iliqn_d
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliqn_d »

Здрасти колега,в работата използваме Loktite 454,няколко пъти съм лепил рамки на очила,за сега няма проблем и издържа.
Аватар
cookies
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cookies »

Ако е полипропилен,отиди в някой магазин за ВиК части и попитаи за лепило.Знам че има такова защото работя това и някои части за канализация са направени от полипропилен а не от PVC.Така че може да опиташ.PVC лепилото е силно,но за полипропилен е друго,така че попитай за такова.Успех. :D А ако не можеш да си намериш същите,покажи ми снимка и може да ти намеря такива.Имам един приятел който има склад за очила и може да има същия модел (има очила от преди 3-4 години) ,така че ако искаш пусни една снимчица да ги видя :)
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Благодаря на колегата cookies , но утре мога да пусна снимки.
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Колега, iliqn_d днес исползвах и това, но уви!!! Благодаря все пак, но мястото за залепване е малко и челно.
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Колега,пробвай с лепило Момент super fix pl50 .Лепилото го водят монтажно,но мяма нещо да не лепи.Лично съм го пробвал и останах мн. доволен.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”