помогнете спешно е

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

grinji
новобранец
новобранец

помогнете спешно е

Мнение от grinji »

колеги помощ племеника ми иска да :shock: му правя аквариум 200 литра та въпроса ми е силкон за аквариуми на церазит cs 23 дали ште издъжи на това напрежение :?: :shock:
s.s..
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: помогнете спешно е

Мнение от s.s.. »

не рискувай попитай специалист
САМО БОТЕВ
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

Здравей , колега. Не энам дали точно този силикон ще ти помогне и ще издържи , но ти препоръчвам за по-сигурно , отиди в най-близкия ЗОО магазин и попитай за силикон за аквариуми. Цената е около 15 лева и наистина няма да съжеляваш. Успех :wink:
grinji
новобранец
новобранец

Мнение от grinji »

ок така е но и този е специялно за аквариуми но до колко издуржа никаде не пише
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Нещо не ми харесва заглавието на тази тема!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Rachkov
новобранец
новобранец

Мнение от Rachkov »

Обикновения силикон който се продава по железариите ще свърши работа - много е важно като лепиш да не остават шупли
Ако стъклото е под 10мм. трябва да има и оребрение защото може да цъфне като го напълниш

П.С. Добре е да нивелираш масата на която слагаш аквариума и да не го пълниш на ведниж а поне на 3 пъти с проверки с нивела
Желателно е аквариума да легне върху стиропор а не директно на масата

успех и дано да няма счупени прозорци :)
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
grinji
новобранец
новобранец

Мнение от grinji »

извинявам се за заглавието :rolleyes: а стъклата са 10мм :drinkers:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Щом е специално за аквариуми и слагаш дебелшко стъкло нямаш ядове . Разликата между санитарният силикон и този за аквариуми е ниската киселинност на вторият което спомага на това рибите да живеят по-дълго или по-принцип да оживеят в аквариума . Инак при тоя обем и с обикновен санитарен немаш ядове ама пробвай примерно аквариум от двайсетина литра със санитарен и пусни вътре примерно хелери . Аз ще организирам залагането за колко време ще дадът фира . Виж ако пуснеш каракуди ( златни рибки ) или сомета немаш ядове и със санитарнен никакви . Акрилен и ацетатен - ТЦ , ако ги ползваш за тва дет питаш .Тва ми излиание относно това на Rachkov :wink: За 200 литра аквариум и 6 мм стъкло е предостатъчно стига да се залепи правилно :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
MOSTROV
новобранец
новобранец

Мнение от MOSTROV »

преди години в пловдив грамна един такав,направен от фирма занимаваща с тази деиност.при този обем на водата неможе да се разчита само на силикон,триабва и метална рамка.
ewto
новобранец
новобранец

Мнение от ewto »

MOSTROV написа:преди години в пловдив грамна един такав,направен от фирма занимаваща с тази деиност.при този обем на водата неможе да се разчита само на силикон,триабва и метална рамка.
Колелга има и по големи без рамка, ако се сложат разпонки и се спазят изискванията няма проблем. Виждал съм над един тон без метална рамка.
за повече информация тука: http://aquariumbg.com/.
Аз гледам рибки в 100 литра аквариум а един мой колега в 450 БЕЗ МЕТАЛНА РАМКА няма проблем. Важно е да се изчисли налягането и дебелината на стъклото. за 200 8 или 10 мм стъкло. но пак зависи от изчисления. Тук пише как да си го направиш сам http://aquariumbg.com/statii.php?statia=78 а как да изчислиш се повърти из статиите и ще откриеш.
каментодоров
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от каментодоров »

Аз имам аквариум 170 литра от 7 години само с силикон е лепен и не сам имал проблеми до сега.От доло съм сложил по дебел балатум или велтер да омекотява.Правенето е май най лесната работа докато намериш 3-4 вида рибки да могат да съжителстват е по трудно.Успех!!!
тои не умира1912
nunito
новобранец
новобранец

Мнение от nunito »

продабам аквариум 235л за пловдив 60 лв тел 0889767729
Бате
новобранец
новобранец

Мнение от Бате »

Павел Иванов написа:Щом е специално за аквариуми и слагаш дебелшко стъкло нямаш ядове . Разликата между санитарният силикон и този за аквариуми е ниската киселинност на вторият което спомага на това рибите да живеят по-дълго или по-принцип да оживеят в аквариума . Инак при тоя обем и с обикновен санитарен немаш ядове ама пробвай примерно аквариум от двайсетина литра със санитарен и пусни вътре примерно хелери . Аз ще организирам залагането за колко време ще дадът фира . Виж ако пуснеш каракуди ( златни рибки ) или сомета немаш ядове и със санитарнен никакви . Акрилен и ацетатен - ТЦ , ако ги ползваш за тва дет питаш .Тва ми излиание относно това на Rachkov :wink: За 200 литра аквариум и 6 мм стъкло е предостатъчно стига да се залепи правилно :wink:
Санитарният силикон няма лепилни качества и се използва за уплътняване... А 6мм стъкло :mrgreen:
За дъното да же и 10мм е малко - това ако искаш аквариума да издържи поне 10 години...
В местата за лепене се слага по една ивица стъкло за да се увеличи площта на контакт.

Ако искаш експерименти да си правиш, първо лисни 20 кофи вода в хола за да добиеш представа каво ще стане като се разлепи аквариум 200л :axe:
toni2
новобранец
новобранец

Мнение от toni2 »

Бате написа:
Павел Иванов написа:Щом е специално за аквариуми и слагаш дебелшко стъкло нямаш ядове . Разликата между санитарният силикон и този за аквариуми е ниската киселинност на вторият което спомага на това рибите да живеят по-дълго или по-принцип да оживеят в аквариума . Инак при тоя обем и с обикновен санитарен немаш ядове ама пробвай примерно аквариум от двайсетина литра със санитарен и пусни вътре примерно хелери . Аз ще организирам залагането за колко време ще дадът фира . Виж ако пуснеш каракуди ( златни рибки ) или сомета немаш ядове и със санитарнен никакви . Акрилен и ацетатен - ТЦ , ако ги ползваш за тва дет питаш .Тва ми излиание относно това на Rachkov :wink: За 200 литра аквариум и 6 мм стъкло е предостатъчно стига да се залепи правилно :wink:
Санитарният силикон няма лепилни качества и се използва за уплътняване... А 6мм стъкло :mrgreen:
За дъното да же и 10мм е малко - това ако искаш аквариума да издържи поне 10 години...
В местата за лепене се слага по една ивица стъкло за да се увеличи площта на контакт.

Ако искаш експерименти да си правиш, първо лисни 20 кофи вода в хола за да добиеш представа каво ще стане като се разлепи аквариум 200л :axe:
С Бате сигурно сме колеги. Това беше най-правилният отговор.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

колега преди имах един 200 литров аквариум самоделка беше за него ти трябва рамка от желязо поне аз го бях направил така иначе силикон се взима от близкия зоомагазин.Не те саветвам обаче да правив толкова голям аквариум защото като доиде момента да го миеш или сдаде багажа става мн лошо в монетна съм с 50 литров и е предостаъчно голям и си го купих от един мебелен магазин направен е от плесциглас или нещо подобно има всичко вградено в него помпи ,нагреватели ,лампи дори не е необходимо да се мие само му се сменя от време на време водата и се долива ,а друг проблем на големия аквариум е че ти трябва хубава помпа иначе нищо не става, а те са скъпи също така и нагреватели трудно се намират :)) ако имаш някакв въпроси питай отглеждам риби от 15 години може да знам нещо :) :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”