Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Рачило
Модератор: dantho.mihov
Рачило
Позволено ли е да се ловят малки рибки с рачило,защото ми казаха,че се водело незаконен риболов,вярно ли е? 

-
- ще става разбирач
Re: Рачило
Не е позволено!kolio_vg написа:Позволено ли е да се ловят малки рибки с рачило,защото ми казаха,че се водело незаконен риболов,вярно ли е?
а на който не му се дава 7-8ст. за рибе

то въпроса не е колко струват,а дали ще намериш цял излет мое си прецакаш така,а друго е да знаеш,че ще си хванеш 30 рибета 

те тея рибета по 7-8 ст са гледани в развъдник.....а и не съм видял да продават уклей в магазините 

Няма по добра стръв от стръвта във водоема ама има си и закони ....
-
- разбира нещата
Не си виждал , защото незнаеш как се продават . Търговците купуват риба и я слагат в един бидон и толкова . Тоя уклей му давам 2 часа и ще обърне очите . Най-често се продава като жива стръв каракудата . Малки , но пък могат да живеят много дълго без храна и без особени грижи . Слага ги както ти казвам в бидона с вода и готово като дойде някой да купи вади колкото иска клиента и толкова . Тя живата стръв не се продава много бързо затова не вземат уклей и не се предлага по магазините .Пинко написа: а и не съм видял да продават уклей в магазините![]()

Уклей и на бял червей можеш да си наловиш
Нормално най-често като жива стръв да се продава каракуда, все пак е най-издръжлива.Иначе и аз съм чувал, че с рачилото можеш да ловиш само раци и нищо друго.

Последно промяна от сомчо на Вто Юни 08, 2010 11:13 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Ей запетайковци я се вземете в ръце и оставете тези клишета.Всичко е позволено в рамките на нормалното.Прекаления светец и богу не е драг.Кой ще направи проблем,че си хванал няколко слънчевки за стръв с рачилото,ако се заяде някой(запетайко) казваш,че си заложил за раци.
В рамките на нормалното - защо не.Все пак не ги ловиш с ток или мрежа.ikonko написа:лятото а и не само лятото хода на лобош именно за някой косур.. нямам кола с влак пътувам,аз немога да купа рибета от софия, те до там ще погинатспореде мене заа 20-30 рибета неможе да ми направат кой знае къв проблем,бракониерско е ама няма начин...
А ако във водоема няма раци и си пуснал рачило? Ще дойде някой заблуден иараджия да пише актове вместо да ходи да ложи мрежарите и другите боклуци.Иначе си правHAZART написа:Кой ще направи проблем,че си хванал няколко слънчевки за стръв с рачилото,ако се заяде някой(запетайко) казваш,че си заложил за раци.

Последно промяна от сомчо на Вто Юни 08, 2010 12:19 pm, променено общо 1 път.