Да наловим Каракуда за зарибяване на Оризаре!

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Заключено
djjorro
новобранец
новобранец

Да наловим Каракуда за зарибяване на Оризаре!

Мнение от djjorro »

Здравейте на всички . Аз съм от Оризаре(пловдивско) и детството ми е минало на този водоем.
Тъй като в езерото на село Оризаре няма никаква риба вече,аз и мой приятели от селото сме решени да дозарибим с дребна каракуда.
От последните ми пет излета на Оризаре резултатът е нищожен . Едва няколко дребни червеноперки уклейки и един мн малък костур ,които пуснах обратно в водоема.Нито една каракуда (а съм вадил каракуди по кило и полвина преди 7-8 години),нито един Карабълък (също имаше мн големи екземпляри по кило) , нито един Лин (имаше по над кило ) нито един Кефал (а ако някой е ходил преди там кефали по над кило излизаха на вишня ) за Амур , Шаран , Толостолоб и Бяла риба дума да не става . Водата става все по застояла и цялото място умира бавно живота изчезва от този водоем.

Езерото Оризаре - намира се на 10км от Пловдив.

До скоро беше баластриера, но вече не е , махнаха и ски влека и сега е съвсем пусто.

Не е подходящо за мрежи защото дъното не е равно.Има дупки по 20-25м.

Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално.

Планираме зарибяване на оризаре в най-скоро време .

Моля кажете от къде може да се налови най-много дребна каракуда и други видове рибки който смятате че трябва да се пуснат в езерото.

За сега сме се спряли на платените язовири в Куклен и в Труд.Там се плаща по 3 лв за вход и каракудата е безплатна(миналата година от там с брат ми за един ден наловихме около 10кг дребна каракуда).Но не съм съвсем наясно моля помогнете

Също така ако има някой желаещ да се включи в тази кауза да заповяда .[/b]
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Да наловим Каракуда за зарибяване на Оризаре!

Мнение от PREDATORst »

djjorro написа:Здравейте на всички . Аз съм от Оризаре(пловдивско) и детството ми е минало на този водоем.
Тъй като в езерото на село Оризаре няма никаква риба вече,аз и мой приятели от селото сме решени да дозарибим с дребна каракуда.
От последните ми пет излета на Оризаре резултатът е нищожен . Едва няколко дребни червеноперки уклейки и един мн малък костур ,които пуснах обратно в водоема.Нито една каракуда (а съм вадил каракуди по кило и полвина преди 7-8 години),нито един Карабълък (също имаше мн големи екземпляри по кило) , нито един Лин (имаше по над кило ) нито един Кефал (а ако някой е ходил преди там кефали по над кило излизаха на вишня ) за Амур , Шаран , Толостолоб и Бяла риба дума да не става . Водата става все по застояла и цялото място умира бавно живота изчезва от този водоем.

Езерото Оризаре - намира се на 10км от Пловдив.

До скоро беше баластриера, но вече не е , махнаха и ски влека и сега е съвсем пусто.

Не е подходящо за мрежи защото дъното не е равно.Има дупки по 20-25м.

Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално.

Планираме зарибяване на оризаре в най-скоро време .

Моля кажете от къде може да се налови най-много дребна каракуда и други видове рибки който смятате че трябва да се пуснат в езерото.

За сега сме се спряли на платените язовири в Куклен и в Труд.Там се плаща по 3 лв за вход и каракудата е безплатна(миналата година от там с брат ми за един ден наловихме около 10кг дребна каракуда).Но не съм съвсем наясно моля помогнете

Също така ако има някой желаещ да се включи в тази кауза да заповяда .[/b]
В Брацигово на входа откъм Пещера има един платен гьол по миналата седмица с директен за около 5 часа фанах 7-8кг каракудки между 50-100 грама.Плаща се по 5лв на калпак до 3 пръта май и рибата не се плаща,на дъно излизат инцидентни шарани и амури до 3-4 кг но много рядко
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

Здравей колега,много добре сте решили да направите но защо трябва да ловите рибата от другите язовири :roll: за тази работа си има рибарници,рибките са по няколко стотинки (бебетата)
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 71#p571371
виж тази тема 500 пъстървички за 60 лв,друг е въпроса вие колко можете да отделите :wink: УСПЕХ С НАЧИНАНИЕТО.
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Поздравление за начинанието!Дано само не го зарибите и да го вземе някой лапач!Иначе мнооого каракуда се хваща на Леново-6 лв. и каквото хванеш!
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Каузата ти е страхотна ,дано имаш успех но ,две теми за едно и също нещо не е приемливо :wink:
Тази я заключвам другата я преместих в съобщения ,желая ти успех :smt023
Изображение
Заключено

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”