Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Първи водач за далечно замятане
Модератор: dantho.mihov
- orion30
- разбира нещата
Първи водач за далечно замятане
Някой ползвал ли е такъв водач за да си подобри замятането?

И ето какво прави това чудо в действие.

Май ще трябва да си сменям първия водач на всички сопи.

И ето какво прави това чудо в действие.

Май ще трябва да си сменям първия водач на всички сопи.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Първи водач за далечно замятане
Освен да ми скъси дистанцията не виждам, какво друго ще направи това чудо 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
Аз също мисля, че подобен водач по-скоро би намалил дистанцията на замятане от колкото да я увеличи. Най-малкото ще създава много по-голямо съпротивление при развиване на влакното. Ако решиш да ги сменяш просто си вземи водачи с по малък диаметър. 

Последно промяна от LynyrdSkynyrd на Вто Юни 08, 2010 4:07 pm, променено общо 2 пъти.

Напълно съм съгласен с колегата Lynyrt
-
- разбира нещата
Посоченият водач е за всичко друго, но не е предназначен за далечно хвърляне.
За далечно хвърляне първият водач трябва да е на разстояние не по-малко от 95-100 см от макародържача.
Минималният диаметър на този водач - не по.малък от 35 мм.
Това е!

За далечно хвърляне първият водач трябва да е на разстояние не по-малко от 95-100 см от макародържача.
Минималният диаметър на този водач - не по.малък от 35 мм.
Това е!

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Като е по-голям водача съпротивлението е по-малко и влакното се развива по-свободно!
Това е за водача!А прави ли Ви впечатление,че макарата не е с лонг каст шпула,спред мен макарата играе също огромна роля и е малко тъпо да модифицираш водача,а да сложиш макара с по-затворена шпула,където презастъпването на влакното е много по-голямо,а това със сигурност ще се отрази на неговото развиване,а следователно и на дистанцията!
Мое мнение-дистанцията зависи от няколко неща и всяко едно от тях играе важна роля:прът,съобразен с правилната тежест(спрямо акцията му),лонг каст шпула или поне максимално да е отворена шпулата,разбира се и техниката на "задвъдичното"устройство!
Това е за водача!А прави ли Ви впечатление,че макарата не е с лонг каст шпула,спред мен макарата играе също огромна роля и е малко тъпо да модифицираш водача,а да сложиш макара с по-затворена шпула,където презастъпването на влакното е много по-голямо,а това със сигурност ще се отрази на неговото развиване,а следователно и на дистанцията!
Мое мнение-дистанцията зависи от няколко неща и всяко едно от тях играе важна роля:прът,съобразен с правилната тежест(спрямо акцията му),лонг каст шпула или поне максимално да е отворена шпулата,разбира се и техниката на "задвъдичното"устройство!

- pachosz
- сериозен играч
Като гледам снимката "в действие", не мога да схвана каква е ролята на широкия обръч на водача
Малкия е на 1/2 см. пред големия, а така влакното няма как да се допре до големия.

- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тоя водач е пълен боклук.Няма логика да има в голям водач малък.Или малък или голям.И представи си акк се мята със шок лидер брез тоя боклук !!
-
- разбира нещата
Май ще трябва да си сменям първия водач на всички сопи.[/quote]
После да не съжаляваш ? Това нещо е лишено от логика.
После да не съжаляваш ? Това нещо е лишено от логика.
-
- кандидат преподавател
Предполагам,че причината не е във водача.По-скоро проблема е във влакното или най-вече в самата макара.По-миналата година с една пръчка "Тика Тъндър 5" /телемач с 9 водача/почти получих инфаркт-на всеки три замятания правеше "брада".Като кофти копеле,и аз най-напред заподозрях водачите и самата пръчка.В един момент затоплих и махнах макарата -куча марка "Тиканис".Сложих най-малката "Абу Гарсия Кардинал" 100 U с влакно "Тубертини Горила" и проблема изчезва,все едно никога не го е имало.Освен това с тази комбинация плувка 1,5 г я изхвърлям толкова далече,колкото правеха това двама колеги с мачови пръчки и макари "Шимано Ексейдж" на предпоследния ми риболов на 29.05.Няма да се затрудниш,вместо да сменяш водачи,просто да опиташ с друга макара и правилно навито на шпулата влакно /1 мм под ръба на шпулата /и след това да преценяваш.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Като ти омръзне "далечният" кастинг през по-малкият обръч го чупиш с едни клещи и нещата си идват на мястото през по-големият обръч сметам азpachosz написа:Като гледам снимката "в действие", не мога да схвана каква е ролята на широкия обръч на водача...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов