Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Морска гара Варна -директен 6,7 или 8м?
Модератор: sapuna
Морска гара Варна -директен 6,7 или 8м?
Здравейте колеги!Моля за помощ!Няколко вечери стана се разхождам до вълнолома и крастичката се обади.Каква дължина директен да си взема за сафрид и илария на плувка и евентуално за чепаре(клатене)?Мястото - морска гара(Варна) и евентуално отвън на вълнолома.
И ако някой може да покаже такъмче с 3куки за сафрид на плувка много ще съм благодарен.
И ако някой може да покаже такъмче с 3куки за сафрид на плувка много ще съм благодарен.
-
- и господ не е толокова добър
Re: Морска гара Варна -директен 6,7 или 8м?
Не директен а телескопична 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Навих се
Благодаря за поправката.

-
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега! Аз залагам на 8-цата. Отвътре ще ти е по-удобен по-къс вариант, но за самия вълнолом 8м. е добра дължина. Винаги можеш да не разпъваш до край така, че да постигаш и 6 и 7м. Хубаво е да е карбон, най-малко заради теглото, и не само! Поздрави!
и аз смятам че осмицата там е задължителна 

-
- и господ не е толокова добър
А когато рибата е навътре, какво правим 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- явор филипов
- научил се да хвърля
Използваме мач с бомбарда или с чепаре.snegk написа:А когато рибата е навътре, какво правим
Колега , ако ще ловиш от външната страна на вълнолома, задължитенно осмица.С нея ще стигаш до третото стъпало(или на 6 м. дълбочина, а рибата обикновенно се завърта там.За вътре и шестица е добре.Ако можеш да си позволиш карбон, не се замисляй.
Поздрави!
за риболовец от такъв висок клас, като мен, отговора е:"ядем бадеми"snegk написа:А когато рибата е навътре, какво правим

Искрено Ви благодаря колеги за съветите.И аз си мислех за 8м. но никога не съм държал и мисля да примоля, ако остане време утре вечер някой колега на пристанището да ми направи едно показно.Отново Ви благодаря и наслука на всички!