Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тема за брЪзите излети наблизо!
-
- фен клуб-скобар
Тема за брЪзите излети наблизо!
Здравейте. Време е и аз да се разпиша в раздела за тази година
Та...долови ми се на плувка ама какво!?! Вмирисана каракуда или пресни уклеи-избрах второто
. Рано-рано се капотирах както се казва на моето място.

Разбърках уклейска захранка на "Несса" добавих и каракудска от преди останала, турнах и ароматизатор от 3 години пък седи
и пресях червеците.

От начало тръгна слабо...така и продължи. Такъм на 7-цата плувка 0.75 гр. влакна 0.12/0.10 повод, кука 18, 2 дропера. Пресърчих ги в средняи слой хвърлях по малко захранка, но слабо кълване. Видях че захранката не е станала много уклейска, а слиза на дъното. Затова слязох и аз там( около 4.5м излиезе дълбочината), тъкмо можеше да излезе нещо по-йедро. Там само слънчаци и дребни костурчета. Дългият кол оставих на тази дълбочина и извадих 5-цата да хвана някой друг слънчак. Хванах и някой уклей даже..кво повече да искам.

Имаше и някое по едро уклейче, един костур и няколко добри бабушки, които ме изненадваха приятно с по-силно напъване
Затова направих дълбочината пак за ловене около дъното и чаках да хвана повече от тези баби. Нямаше ги много ама то по принцип си ги няма.

( тва беше закачка да си призная честно
)

Ми тва беше. Нямаше много риби в живарника ама излета си е излет.
Успех на всички на откриването.

Разбърках уклейска захранка на "Несса" добавих и каракудска от преди останала, турнах и ароматизатор от 3 години пък седи

От начало тръгна слабо...така и продължи. Такъм на 7-цата плувка 0.75 гр. влакна 0.12/0.10 повод, кука 18, 2 дропера. Пресърчих ги в средняи слой хвърлях по малко захранка, но слабо кълване. Видях че захранката не е станала много уклейска, а слиза на дъното. Затова слязох и аз там( около 4.5м излиезе дълбочината), тъкмо можеше да излезе нещо по-йедро. Там само слънчаци и дребни костурчета. Дългият кол оставих на тази дълбочина и извадих 5-цата да хвана някой друг слънчак. Хванах и някой уклей даже..кво повече да искам.

Имаше и някое по едро уклейче, един костур и няколко добри бабушки, които ме изненадваха приятно с по-силно напъване

( тва беше закачка да си призная честно

Ми тва беше. Нямаше много риби в живарника ама излета си е излет.

Успех на всички на откриването.

Последно промяна от vlado-fidera на Чет Юли 22, 2010 5:36 pm, променено общо 1 път.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Слаб улов на местния гьол
супер репортаж, поне си си начесал крастата 

-
- сериозен играч
Слаб ,но си начесал крастата 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
jasonsmith написа:супер репортаж, поне си си начесал крастата

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
много добър репортаж колега
утре и аз съм на местното езерце да видиме какво ще стане ...

- hanks
- вече хвърля и на тежко
Здрасти адаш,от каде си по принцип,че сам те засичал на този гьол един път ловеше с воблерчета (незнма дали помниш говрихме си малко тогава).Миналата година отгоре в ръкава кадето се влива рекичката съм ловил добри баби и перки явно там като няма тръстика и шавар щуката я няма и не ги плаши ловил съм по 2 3 кг.риба други ден мисля да ида да опитам пак чао за сега и наслука. 

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво, поне не си капо.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- ще става разбирач
добър репортаж.
-
- ще става разбирач
Добре, добре поне не си валат 

-
- фен клуб-скобар
яз.Гаргулица 22.07.2010
Тук викам аз да пускам излетите си от близките гьолове. Та...днес обект на моя риболов бяха каракудите. Към 6 и 30 вече пътувах към язо и разбуждащият глас на Коцето Калки ме извади от полузаспалото ми състояние. Настаних се удобно на миниплатформата и ги ''почвах''. Бях си приготвил жито, малце захранка и белки. Кълването в началото хич не беше добро, даже започнах да се отчайвам. Че до 9 часа си бех с 10-тина риби...баси.
Ето и някоя снимчица.

Ето това си бях приготвил предния ден. Овкусено жито с аромат на ягода
много арно( рибите го препочитаха пред обикновеното!)

Ак осе чудите защо са 2 плувки...ми бях скъсал предния монтаж та ми служеше за оринетир тъкмо. Да ама взех както си стоях до него с плувката да засеча риба и тя се оплете пак в него и пак съм в същата ситуация, ни риба, и 2 монтажа назад, после се отпънаха нещата та си прибрах и плувката и рибата ( нема по щастлив човек от мене
)
взеха да излизат вече рибите

Имаше отнова по някоя златна

В началото мислех само с жито да се размина ( захранвам и ловя), но акто не кълвеше викам да сбъркам мако захранка да нахвърлям в началото пък ще си покаже. НА бел червей кълвеха доволно, добре, че бях взел. След 9.30 ги сецах в средно темпо, дохранвах по 6-7-8 зрънца през има нема 4-5 мин. По дъното не излизаха толквоа, колкото на повърхността и средния слой към 1.70м. В началото монтаж с плувка 1 гр. групирано утежнение, после 0.75 гр. обърната капак на тубертини с пръснати съчми. Рибите дърпаха прилично и ми правеха кефа с 5-цата.

После се сбраха едни дечурлига около мене, като ме видяха от отсрещния бряг да ги вадим толкова много и понеже ме знаят че ги пускам и се наредиха като гладни котки около мене да им ги дам после евентуално
На мене ми трявбаха за друга цел и им отказвах. Е ..дадох им по некое рибе. Учих ги да не си хвърлят боклуците, да не прибират дребните рибета, да не ловят на парашут ( отноово
)..ама знаете кво е лапетии, и ние сме били така
Ловихме с тех там кво ловихме до към 15.30 и почнахме да прибираме, че взе да се заоблачава. Звъннах на бащата да отнесем рибата, че много станала. Така е като се заплесвам и ловя до пръсване

Доволно количество

Финална снимка от язо.

Рибата отиде по предназначение.

До следващия път.
Ето и някоя снимчица.

Ето това си бях приготвил предния ден. Овкусено жито с аромат на ягода

Ак осе чудите защо са 2 плувки...ми бях скъсал предния монтаж та ми служеше за оринетир тъкмо. Да ама взех както си стоях до него с плувката да засеча риба и тя се оплете пак в него и пак съм в същата ситуация, ни риба, и 2 монтажа назад, после се отпънаха нещата та си прибрах и плувката и рибата ( нема по щастлив човек от мене

взеха да излизат вече рибите

Имаше отнова по някоя златна

В началото мислех само с жито да се размина ( захранвам и ловя), но акто не кълвеше викам да сбъркам мако захранка да нахвърлям в началото пък ще си покаже. НА бел червей кълвеха доволно, добре, че бях взел. След 9.30 ги сецах в средно темпо, дохранвах по 6-7-8 зрънца през има нема 4-5 мин. По дъното не излизаха толквоа, колкото на повърхността и средния слой към 1.70м. В началото монтаж с плувка 1 гр. групирано утежнение, после 0.75 гр. обърната капак на тубертини с пръснати съчми. Рибите дърпаха прилично и ми правеха кефа с 5-цата.

После се сбраха едни дечурлига около мене, като ме видяха от отсрещния бряг да ги вадим толкова много и понеже ме знаят че ги пускам и се наредиха като гладни котки около мене да им ги дам после евентуално

Доволно количество

Финална снимка от язо.

Рибата отиде по предназначение.

До следващия път.

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
Re: Тема за брЪзите излети наблизо!
браво колега. едната рибка(златната) не те ли попита за 3 желания 

пускайте ги,за да хващате
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво адашче, добър си 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Браво адаш,добър репортаж и доволно риба.Много ми се идваше днес ама бях на работа дееба.