Ямаха 4кс.двутактов- не изхвърля вода

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Ямаха 4кс.двутактов- не изхвърля вода

Мнение от Don4o_62 »

Откриването ми почна с проблем.Още с тръгването,забелязах,че не излиза вода от охладителната система.Като дам газ,отдолу излизат големи мехури.Мисля си, че е запушено нещо,щом връща водата.Сменях семеринги на витлото,и като съм го разглобявал,може ли да съм обърнал нещо наобратно.Имам чувството,че водата вместо да се качва нагоре,тя отива надолу,щом при подаване на газ излизат големи мехури.Есента до последно си изхвърляше водата.Дайте някоя идея.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Ямаха 4кс.двутактов- не изхвърля вода

Мнение от skorpion »

Големите мехури трябва да са изгорелите газове,
освен ако няма отделен ауспух.
нещо е запушено, може и на самия изход да е.
някоя пеперудка или нещо подобно.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Мехурите предполагам са от изгорелите газове а не от водната помпа.
Много е вероятно да се е запушил отвора на "цицката". Опитай да откачиш маркучето и да провериш дали няма да хвърля вода без "цицката". Ако и маркучето не хвърля вода, най-вероятната причина е във водната помпа. Импелера трябва да приляга много плътно за да качи налягане. Достатъчна е минимална хлабина за да не може да достигне работното налягане. По принцип ако двигателя е работил на сухо, от триенето на импелера се разтапя корпуса на водната помпа (който е пластмасов) и металното коритце (в което се върти импелера) потъва леко в пластмасата на корпуса. Ако това се е случило, дори след смяната на импелера в повечето случаи той вече не приляга плътно и не може да вдигне достатъчно налягане. Затова е необходимо да се смени и корпуса на водната помпа (или в краен случай леко да се изшлайфа, за да може импелера да приляга отново плътно). Друга възможно причина е тръбичката която качва водата от водната помпа да не е съединена или да е спукана.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

а сигурен ли си че при сглобиаването не си пропуснал да сложиш това малко желязна част на перката - снимка 8 част А

http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=64700
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Това предполагам е турбинката.До там не съм разглобявал,а само оста която държи перката,и то по ред.Не може да се обърка или да остане някоя част излишна :roll: .Откачих маркучите от тройника,и надух с помпа.К-ра му,нищо не става,не може да излезе от никъде въздух,но може и да е на някакъв вакумен принцип,че карбуратора ми е вакумен.Не знам как ще стане това прочистване .До последно есента си работеше,и днес като го запалих,изобщо не качва.От седяне кво може да му стане,според мен нищо.Сигурно ще ходи на доктор :D
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

това нещо лесно излиза от оста като се отхлаби. а наи веротно си прецакал пропелера на помпата -ако дори и за 30 сек си го палил на сухо без вода - е това е от сервизната книга

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1

Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Найстина съм го палил няколко пъти,че му оправях кранчето,но за по малко от минута.Но не вярвам за толкова кратко време да се е износило нещо.Съгласете се, че водата няма смазочност,а само ОХЛАЖДАЩ ефект.Между другото съм палил друг,и е работил няколко минути без никакви поражения.След това пак си изхвърляше нормално.Съгласен съм,че не трябва да работи на сухо повече време,че ще запече я семеринг или турбинка.Но трябва много да загрее според мен,та да се стигне до там.Както и да е,ще го нося на майстор,и ще споделя каква е причината като го направи.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Понеже импелера на водната помпа е гумен и прилепва много плътно към стените, са достатъчни 15-20 секунди триене за да се разтопи. Лошото в случая е, че по всяка вероятност си разтопил не само импелера, но и пластмасовия корпус на водната помпа (както бях описал в по-горния пост) и няма да ти се размине само със смяна на импелера.
В никакъв случай не палете двигател на сухо - даже за 5-10 секунди :!:
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Майстора ще каже други ден. Каквото и да е,ще ми е като обица на ухото :D .
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Излезе турбинката.Беше на парчета.Сигурно от времето матеряла отслабва и се напуква,и като се гарнира с няколко паления на сухо,белята става.Но добре че стана,иначе ако си отдалечен на 10-15 км.,и трябва да се връщаш на гребла,представям си колко псувни щеше да има :lol: .
Един съвет-НЕ ПАЛЕТЕ ИЗОБЩО ДВИГАТЕЛИТЕ НА СУХО.Само руските можело,но и те за кратко,така каза майстора :D
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Взех си двигателя,хвърля вода като джет :D .Правеше ми го Жоро Леков от Пловдив.Човека найстина си разбира от работата.Освен основната повреда, ти оправя и някой дребни проблеми за негова сметка.С една дума нямам никакви забележки, като работа и майсторлък.
Човека е отзивчив и те приема на момента.Който има проблем,това е човека.С негово съгласие му давам тел. 0878797282-Жоро Леков
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”