Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Съвет за място на яз. Искър
Модератор: Кърцата
Съвет за място на яз. Искър
Здравейте колеги,
аз съм нов във форума, надявам се това да е правилното мяст оза моя въпрос.
Понеже до сега не съм ходил на риболов на яз. Искър искам да ви попитам за места, на който може да отида с още 2-3ма, да не е на открито, защото не искам да ме пече цял ден, да не е много шумно и да няма чак толкова хора и да е гъчканица. Искам да отида някой уикенд. В google maps разглеждах язовира и съм набелязял няколко места, бихте ли ми казали дали стават, оградени са в зелено на снимката, която съм прикачил към темата.
Благодаря ви предварително.

Uploaded with ImageShack.us
аз съм нов във форума, надявам се това да е правилното мяст оза моя въпрос.
Понеже до сега не съм ходил на риболов на яз. Искър искам да ви попитам за места, на който може да отида с още 2-3ма, да не е на открито, защото не искам да ме пече цял ден, да не е много шумно и да няма чак толкова хора и да е гъчканица. Искам да отида някой уикенд. В google maps разглеждах язовира и съм набелязял няколко места, бихте ли ми казали дали стават, оградени са в зелено на снимката, която съм прикачил към темата.
Благодаря ви предварително.

Uploaded with ImageShack.us
-
- ще става разбирач
Re: Съвет за място на яз. Искър
Колега не знам дали е изпълнимо това което искаш особено през уикенда,иначе се разрови във форума мисля че има няколко теми за язовира.Успех
-
- разбира нещата
Явно не познаваш язовира?! На Номер 1 може да ловиш,няма място за лагер. На номер 2 няма път до там,единственно с лодка да си пренесеш всичкия багаж до там.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Мерси, за номер 1 не ми трябва лагер, мисля само през деня да стоя там, иначе как е мястото ? До там май през Ихтиман ще се минава...Предполагам и други хора ходят там, аз просто не искам поне на 10-15 метра от мен да има някой, иначе ако има много хора през уикенда по-добре на Огняново, ам ми се вижда по-спокойно.
-
- разбира нещата
Виж носа,точно срещу номер 2.Това е Бункера.Там е много добро място,но за малко по нататък.Има път,откъм филмовата къща-ако не е залят.Иначе се минава през поделението и после по едни чукари,пътя е лош,но се минава и с ниска кола.Излиза се на Калния нос и Бункера.Много хора не го знаят,ако идеш,ще завариш само местни.До Бункера целия бряг е само чист пясък,все едно си на морето.
извинявай, но кой нос, че нещо не мога да се ориентирам, нали споменах, че не съм запознат с Искъра, иначе това място около 1цата на сателитните снимки много ми харесва...благодаря за информацията, питам подробно, че да не стане като отида да е съвсем друго или да е застроено и шумно около това място. Около 1 има в ляво някаква постройка, това какво е ? До нея пък има едно заливче, което ми прилича на плаж.
-
- разбира нещата
Виж носа,точно срещу номер 2.Това е Бункера.
Да, разбрах кое е вече, а там където искам да ходя аз на номер 1 е " Будното око " , но защо ми се стори, че прочетох янкъде, че бил озаградено там ?
А все пак има ли смисъл до 2ката да отида с лодка ? Като гледам не е много голямо разстоянието от единия до другия бряг.
Колеги, някой може ли да ми обясни как да стигна до Бункера с ниска кола и дали не е залят този път за който говорите, защото много ми харесва мястото около бункера, малко по към залива според мен е идеално. Благодаря предварително
Аз също смятам да посетя бункера за сефте,така че моля ,ако някои има по подробно описание за маршрута до там-нека го сподели 

-
- разбира нещата
Има 2 пътя! Единия е през село Злокучане,другия-препоръчвам ви го,защото има няколко километра асфалт е:по пътя за Филмовата къща,като минете моста на реката,завивате веднага вдясно,по асфалт карате 2-3 километра,като стигнете оградата на поделението и знак,,Забранено влизането,, преди знака завивате пак вдясно и по черния път ще ви заведе до водата.Пътя излиза точно след мостчето на Сухото дере и сте направо на Калния нос.Оттам кеф ви там,кеф ви на Бункера,кеф ви на Райския залив.Целия бряг е супер за риболов,покрай Бункера има пясъчна коса и като има вълни откъм стената,все едно си на морето.На 100 метра навътре е около 3 метра дълбоко.Излизат трофейни платики,но искат много захранка.За 5 дни ми отиват 30-40 кила жито,предварително накиснато,храня сутрин и вечер.През ноща задължително си пуснете 2 въдици със рибки,кълве бяла риба,нерядко и сом.
Незнам дали го обясних за да ме разберете..?
Незнам дали го обясних за да ме разберете..?
Добре де в, моемнта може ли да се мине през филмовата къща за Бункера ? Нали казват, че по някога пътя бил залят ? Може ли да ми покажеш на тази карта от къде точно се минава ?

В Момента през маршрута -Филмова къща-посока бункера покрай калния нос не става с кола,сега се чух с бивака на язовира пълно хора по целия язовир все още тихо-в София лека буря-сомско време идва кой пробва де 

Риболовци.
Е, значи какво остава, да се минава през Злокучане докадето може с кола и после пешачката до Бункера или през филмовата къща до където може и после пеша, от къде ще е по-добре ?