Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Монтаж в треволяк?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Монтаж в треволяк?
Искам да попитам опитните колеги, какъв монтаж трябва да ползвам в обрасъл водоем? При тези големи нива на водата почти навсякаде попадам в треви.
Благодаря.
Благодаря.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Re: Монтаж в треволяк?
А бе пич ти ши се спреш ли днес да ръсиш глупости .... или може би гониш някакви рекорди за брой мнения за най-кратко време.malemch0 написа:За морски или за речен .. оточни. Ако е за морски сложи бомбарда ( плуваща )и обавляи горните пластове за платерина , зарган и др. риби . Вариант е и монтажа за кефал с ТАПИЧКИ
Ако е за речен си сложи плувка и си готов .. приценящ си боя за да не допира дъното и водораслите.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Питането е за язовири........ Ама за плувка не съм се сетил 

Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- Naiden71
- научил се да хвърля
Три теми под твойтаAndrey_76 написа:Питането е за язовири........ Ама за плувка не съм се сетил

Cohiba Fishing
Понеже е "рибар" и е само с 1 звездичка, иска да му светнат и другите, за рейтинг

lyusienka написа: може да ми банете и този профил

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Извинявам се че несъм видял темата. А на рейтинга ако ти държиш , мога да ти да и моята точица.

Ловил съм в треволяк и мога да кажа,че се губи смисъла на фидера според мен.Не можеш да направиш хранително петно,да придърпаш и т.н.т.При фидера се лови с по-фини влакна и куки и като се закачат за тревите и често се късат.Така е според мен,нека кажат големите-IDA,Butnik и другите вълшебници
Само дето ида и бутник ги нямаusmiwka написа:Ловил съм в треволяк и мога да кажа,че се губи смисъла на фидера според мен.Не можеш да направиш хранително петно,да придърпаш и т.н.т.При фидера се лови с по-фини влакна и куки и като се закачат за тревите и често се късат.Така е според мен,нека кажат големите-IDA,Butnik и другите вълшебници

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Skorpi
- сериозен играч
Хахахаха хах Не четете бре хора Бачо ви Ида е отдавна с Бан а и Бутника също за съжаление имаше какво да се научи от негоusmiwka написа:Ловил съм в треволяк и мога да кажа,че се губи смисъла на фидера според мен.Не можеш да направиш хранително петно,да придърпаш и т.н.т.При фидера се лови с по-фини влакна и куки и като се закачат за тревите и често се късат.Така е според мен,нека кажат големите-IDA,Butnik и другите вълшебници

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- разбира нещата
ее аз за Ида знаех а се чудих каде е Бутника.... защо са го баннали... честно казано големи чешити бяха и двамата и тарапани големи ставаха покрай тях, ОБАЧЕ сега фидер подфорума за нищо не става..... по 1-2 тъпи мнения веднъж на 3 месеца... само едни и същи глупости се говорят... СПОРЕД МЕН определено липсват на форума , въпреки че съм имал търкания и с двамата ....

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За нищо не става защото вече няма спорове, няма караници следователно няма и сеир затова стана тъпо !!!!! По фидер темата вече почти всичко е казано и само от време на време някой дето го мързи да търси пуска едни и същи теми по пет пъти.Станимир Христов написа:ее аз за Ида знаех а се чудих каде е Бутника.... защо са го баннали... честно казано големи чешити бяха и двамата и тарапани големи ставаха покрай тях, ОБАЧЕ сега фидер подфорума за нищо не става..... по 1-2 тъпи мнения веднъж на 3 месеца... само едни и същи глупости се говорят... СПОРЕД МЕН определено липсват на форума , въпреки че съм имал търкания и с двамата ....
А относно по темата като скъсаш в тревите сменяш повода и пак мяташ ако пак скъсаш пак сменяш и пак мяташ докато уловиш риба, а ако си от тия типове ( 90 % от рибарите в БГ) дето си правят сметка колко пари са дали за куки и колко риба съответно трябва да вземат по-добре си намери чисто място за ловене.
Поздрави.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Naiden71
- научил се да хвърля
С това темата се изчерпа!dunavski написа:За нищо не става защото вече няма спорове, няма караници следователно няма и сеир затова стана тъпо !!!!! По фидер темата вече почти всичко е казано и само от време на време някой дето го мързи да търси пуска едни и същи теми по пет пъти.Станимир Христов написа:ее аз за Ида знаех а се чудих каде е Бутника.... защо са го баннали... честно казано големи чешити бяха и двамата и тарапани големи ставаха покрай тях, ОБАЧЕ сега фидер подфорума за нищо не става..... по 1-2 тъпи мнения веднъж на 3 месеца... само едни и същи глупости се говорят... СПОРЕД МЕН определено липсват на форума , въпреки че съм имал търкания и с двамата ....
А относно по темата като скъсаш в тревите сменяш повода и пак мяташ ако пак скъсаш пак сменяш и пак мяташ докато уловиш риба, а ако си от тия типове ( 90 % от рибарите в БГ) дето си правят сметка колко пари са дали за куки и колко риба съответно трябва да вземат по-добре си намери чисто място за ловене.
Поздрави.
Cohiba Fishing
- Skorpi
- сериозен играч
Ми не савсем, все пак има кошнички които са специално конструирани да се вдигат бързо от дъното с цел избягването на закачки второ може да се ползват по меки куки които при закачка се изправят и да се откачат от закачката още има и клипсове които при закачка на кошничката се отварчт и кошника изпада и запазваме останалият монтаж може да се използват и ПВА пяна на куките при падането хем да не се уплитат хем и пада плавно в тревите и спомага да не се закача
От монтажите хеликоптера ти дава възможност да вдигнеш повода с куката над тревите което също е вариант
Ако помисля може да ми доиде още нещо ама за сега толкоз 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- CERRUTI
- сериозен играч
И в крайна сметка пак се изписаха глупусти?!??!?.... "Ще превръзваш куки на всяко замятане","Кошнички с клипс".....Айде оставете финансовата страна на въпроса....ама съветвате колегата да тъгне със 5 пакетчета куки и 2 чувала кошнички?!?!? Така излиза нали?
Моя съвет към колегата е: Човек колкото и да обича фидер риболова има места кадето той е неприложим,но това не означава непременно да спреш да ловиш.има много други методи които ще ти свършат работа в тези условия...аз бих препоръчал мач-ваглер!!!
Моя съвет към колегата е: Човек колкото и да обича фидер риболова има места кадето той е неприложим,но това не означава непременно да спреш да ловиш.има много други методи които ще ти свършат работа в тези условия...аз бих препоръчал мач-ваглер!!!

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...... и ти даде най-точното мнение !!! Финансовата част няма как да я пропуснем защото както бях писал по-горе 90% рибарите си правят сметка колко пари са дали за обурудване и колко риба трябва да изядат зада ги покрият (работя в риболовен магазин и цял ден само това слушамCERRUTI написа:И в крайна сметка пак се изписаха глупусти?!??!?.... "Ще превръзваш куки на всяко замятане","Кошнички с клипс".....Айде оставете финансовата страна на въпроса....ама съветвате колегата да тъгне със 5 пакетчета куки и 2 чувала кошнички?!?!? Така излиза нали?

п.п. Между другото фидера е приложим почти навсякаде.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation