Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

как да захранвам правилно?
Модератор: Paublo_Eskobar
как да захранвам правилно?
Колеги, моля дайте ми някакви линкове с клипчета за захранка... как се приготвя, как се подава и през колко време, че не мога да намеря а пък не съм от най-еродираните в тази насока! Благодаря предварително!!! НАСЛУКА!!!
Последно промяна от To4ko на Пон Юни 14, 2010 11:39 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Re: клипчета за захранка
Ако имаш Bulsatcom най-добре . Плащаш такса 15.80 лв. , която включва хоби ТВ и започваш да гледаш риболовните филми . Там най-подробно обясняват как точно се приготвя с всички тънкости в различния вид риболов . Ако нямаш Bulsatcom може да ни поясниш малко за каква риба става на въпрос , на дъно или на плувка , на каква дистанция и на каква дълбочина , какво е дъното . Така може да ти помогне някой . Успех и наслука . 

Нямам Булсатком текаче ще поясня... става въпрос за червеноперка, уклей, бабушка и др. такива, риболов на плувка по-наблизко до брега! Въпросът ми е, като забъркам захранката (по-рехава до колкото знам) и хвърля 10-ина топки след това през колко време трябва да хвърлям захранка или от там нататък с прашката само червей или там на каквото ловя? Благодаря и НАСЛУКА!!!
-
- разбира нещата
Ами попринцип на не много голяма дистанция ловя и аз на селското язовирче каракуда и бабушка . Аз сам си приготвям захранката , защото ми излиза по изгодно . Състава е следния : кюспе , царевица и жито , всичкото мляно на ситно . Нося го в една чантичка на язовира и на място добавям малко варено жито , хляб и мъничко бях . Поприницип аз ловя на дъното и затова правя самата захранка малко преовлажнена и стягам топките здраво , за да падат на дъното по-бързо и цели . Някой път когато каракудата се лови по на високо хвърлям купешка захранка така с малко вода , за да е рехава и да мога да я вдигам над дъното и ловя на по-малка дълбоина . Като цяло трябва да знаеш кога рибата къде е . Аз лично когато реша да захранвам с по-рехава захранка , захранвам често с малки топчици , а когато ловя на дъното захранвам пак с по-малки топки от в началото през около 20-тина минути . Всеки има различен подход и тактика . Тряба да експериментираш и да разбираш рибата къде е . 

ОК, мерси все пак... ако някой друг също може да каже нещо ще бъда много благодарен!!!
Re: как да захранвам правилно?
За изброените риби най добре направи следната захранка: смески за пиленца, царевично брашно, малко натрошен хляб, олио
омеси ги с вода, а относно интервала за хвърляне, захранваш когаро кълването замре, важно е и мястото където ще захраниш, защото там където ще захраниш там и ще ловиш, така че квърляй топките около шаварите (папрати, треви, камъши), понеже тази риба се храни с растителност. Успех и НАС ЛУКА
омеси ги с вода, а относно интервала за хвърляне, захранваш когаро кълването замре, важно е и мястото където ще захраниш, защото там където ще захраниш там и ще ловиш, така че квърляй топките около шаварите (папрати, треви, камъши), понеже тази риба се храни с растителност. Успех и НАС ЛУКА
lyusienka написа: може да ми банете и този профил

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз не мисля че трябва да се прави така,не трябва да се чака рибата да спре да кълве за да дохранваш.Трябва постоянно в къс интервал да подаваш малки топета захранка за да държиш рибите пред теб.Като захранваш почвай с няколко големи твърди топки 5-6...,което ще е главната храна тя ще извика рибите при теб,после на някакви равни интервали или примерно на 2-3 риби една стиска захранка,прашка с бял,жито,царевица зависимост от това каква риба ловиш.Това в случай,че ловиш риби от дъното,за уклея е съвсем различна работата.Там се правят облаци със рехава захранка или преувлажнена.Lakom написа: а относно интервала за хвърляне, захранваш когаро кълването замре,
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- и господ не е толокова добър
Захранвай, когато вадиш рибата 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk написа:Захранвай, когато вадиш рибата
какво ще рече "когато вадиш рибата"?
-
- и господ не е толокова добър
Ами вадиш риба с директен, по-време на самото вадене хвърляш една топка и готово 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk написа:Ами вадиш риба с директен, по-време на самото вадене хвърляш една топка и готово
аха ясно... благодаря и НАСЛУКА
-
- разбира нещата
Таранката обикновенно е винаги на дъното, така ,че ако знаеш ,че ще ловиш повече от нея направи захранката така че да е овлажнена до начин при който ако без усилие и от първият път стиснеш топката и тя се слепи и след това е стиснеш с два пръста и тя се разпадне значи е ок. За рибите които са на дъното овлажнявай захранката си поне два пъти ,първия задължително половин час преди да хвърлиш , за да може да поеме водата а а ко имаш време и няколко часа преди риболова нямя да навредят , след това е доовлажни още до горе описаното състояние. Аз лично правя по тежка захранката за таранка а ако знам че има бабушка и тя ми е целта я правя по рехава за да става на облак т.е. нея овлажнявям толкоз много , и бабушка ловя на пропадане ,защото често ми се случва тя да не е на дъното ,но това си е до водоема. А за уклей захранката ти трябва да е преовлажнена даже на каша.Но колега всичко стова с много опити, така ,че дерзай.На слука.
Благодаря за всичките ценни и изчерпателни съвети и мнения... НАСЛУКА