Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Къде в пловдив
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Къде в пловдив
Колеги някой който е от пловдив да знае къде има по големи рибарски магазини.Аз се сещам за ТомкасШоп и други незнам защото съм от скоро в Пловдив.Търся магазин който не е много скъп.
ПП--Някой знае ли дали има магазини на видрах в Пловдив .Аз доколкото знам майче има на ул.Огражден 1.
ПП--Някой знае ли дали има магазини на видрах в Пловдив .Аз доколкото знам майче има на ул.Огражден 1.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Къде в пловдив
"Риболовен Свят" е доста добър и голям магазин,намира се на бул."Христо Ботев" 148
- st_piskov
- ще става разбирач
Склада на Булит на Филипово,не е скъп и има доста голям избор!
- tiktak
- ще става разбирач
В склада на Видракс преди не продаваха на дребно. Сега не знам.
Аз също ти препоръчвам склада на Булит.
Аз също ти препоръчвам склада на Булит.
При последното ми ходене там, доста бедно ми се стори от към стока. Пробвай в магазина до Кауфланд на Алекс.Доста зареден и на хубави цениИван Златев написа:"Риболовен Свят" е доста добър и голям магазин,намира се на бул."Христо Ботев" 148

Незнанието не е извинение.
-
- новобранец
Ти за кой Кауфланд говориш.За този в тракия или в кършияка.
- Кузмич
- dreamer
Тракия.svetlio101 написа:Ти за кой Кауфланд говориш.За този в тракия или в кършияка.
На Видракс няма магазин има само склад, но не продават на дребно.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- новобранец
За този магазин Булит не е ли това сайта http://www.bulit2000.com/?type=1
-
- новобранец
Колеги какво бихте ми препоръчали(въдица) до 50 лв-телескоп с водач/Ще го изпозлвам за риболов на леко(каракуда,шаран,червеноперка и др).Кажете ми ако харесате нщо в този сайт http://www.bulit2000.com/?type=1
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- bigfish133
- ще става разбирач
Колега , предполагам , че отскоро си риболовец ( извинявам се , ако бъркам) , затова бих ти предложил да си вземеш едно боло на New Hunter , четири метра . В сайта е отбелязано като Globe New Hunter Bolo . Идеална пръчка е за начинаещ и не само . Пък и цената му е добра 37 - 38 лв. С подходяща макаричка за посочения риболов , мисля ще ти свърши добра работа . А ако не си от Пловдив разтърси се из вашите магазини , доста са разпространени и няма да плащаш доставка
. Успехи !!!

-
- новобранец
Колега във въпроса ти дали съм начинаещ-така е.Само че ще може ли да ми обясниш каква е разликата между болото и телескоп с водачи

ПП.Да от пловдив съм

ПП.Да от пловдив съм
- bigfish133
- ще става разбирач
Колега , давам ти два типични примера за болонеза и за така наречения телескоп с водачи , мисля , че разликите са очевидни
Болонеза - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7770
Телескоп с водачи - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6657
По принцип болонезата е предназначена за риболов на река , а там както знаеш е важно въдицата да бъде дълга и лека , защото с нея се лови на "изтичане" и въдицата е постоянно в ръката ти . Та и затова всички елементи са предвидени за максимално олекотяване на пръчката - типичния макародържач , голямата транспортна дължина ( направена е с цел да има възможно най - малко на брой секции ) , подвижните водачи (спомагат за оптимано товарене на пръчката по дължината и). Повечето болонези са с малка акция и са предвидени за риболов изключително на плувка (при телескопите акцията варира от 10 до 500 грама изхвърляща тежест ) . Това , че е предназначена за река съвсем не означава , че не можеш да ловиш с нея и на язовир ( говоря за посочената 4- метрова пръчка ).Телескопите с водачи намират по - широко приложение , те стават за дъно (тези с голяма акция) , за плувка , за риболов на хищник (на тапа ) и т.н.Ако ще ловиш на плувка мисля , че болонезата е по - добрия вариант за теб. Между другото микадото от първия линк също е нелоша пръчка . Успехи !!!
П.П. Един съвет - ако мислиш да се занимаваш сериозно с риболов отдели малко повече време за четене по подфорумите и ако не ти е ясно нещо се опитай да конкретизираш добре въпросите си , а не да пускаш една след друга безмислени теми

Болонеза - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7770
Телескоп с водачи - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6657
По принцип болонезата е предназначена за риболов на река , а там както знаеш е важно въдицата да бъде дълга и лека , защото с нея се лови на "изтичане" и въдицата е постоянно в ръката ти . Та и затова всички елементи са предвидени за максимално олекотяване на пръчката - типичния макародържач , голямата транспортна дължина ( направена е с цел да има възможно най - малко на брой секции ) , подвижните водачи (спомагат за оптимано товарене на пръчката по дължината и). Повечето болонези са с малка акция и са предвидени за риболов изключително на плувка (при телескопите акцията варира от 10 до 500 грама изхвърляща тежест ) . Това , че е предназначена за река съвсем не означава , че не можеш да ловиш с нея и на язовир ( говоря за посочената 4- метрова пръчка ).Телескопите с водачи намират по - широко приложение , те стават за дъно (тези с голяма акция) , за плувка , за риболов на хищник (на тапа ) и т.н.Ако ще ловиш на плувка мисля , че болонезата е по - добрия вариант за теб. Между другото микадото от първия линк също е нелоша пръчка . Успехи !!!
П.П. Един съвет - ако мислиш да се занимаваш сериозно с риболов отдели малко повече време за четене по подфорумите и ако не ти е ясно нещо се опитай да конкретизираш добре въпросите си , а не да пускаш една след друга безмислени теми

-
- новобранец
Ами колега оная пръчка къде ми я бреше препоръчал от http://www.bulit2000.com/?type=1 - болото,издражливали е колкото телескопа.Защото се чудя ако хванеш нещо 5-6 кг дали ще го извадиш,дали няма да се счупи върха.
-
- новобранец
Добре де колега,като отида на язовир и вхърля на черве или др. Аз се пак си я оставям на стойка и за това се чудя дали да си зема телескоп с водачи (карбон или фибро стъкло) или боло.Обаче като сложа и макара 280 гр и не виждам смисал защо да си вземам карбонка или боло.Вече съвсем се обърках какво да взема за да не збъркам

- bigfish133
- ще става разбирач
Виж сега колега , ако ще ловиш 5-6 килограмови риби , то болото ще ти е по - малко полезно от телескопа . Пък и щом я оставяш постоянно на стойка телескоп ще ти свърши работа също . Трябва да знаеш , че няма да намериш пръчка , която е лека , да вади безпроблемно 5-6 килограмови риби и да струва 50 лв. , така че ще трябва да избираш - тежко и здраво или леко и по - несигурно . Макар , че с малко майсторлък ще можеш да извадиш и големи риби с болото !!!
П.П. Я кажи къде са тези големи риби , та да идем да си хванем и ние . Успехи !!!
П.П. Я кажи къде са тези големи риби , та да идем да си хванем и ние . Успехи !!!