Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За морски жирафи
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За морски жирафи
Най-после забраната за риболов падна и беше време да пробваме късмета си в един риболов на морски жирафи. Улавянето им на щека или на бъркане с ръце е трудна работа, но пък, ако си момче късметлийче може да направиш и добър риболов.
Всичко започна с преминаване на държавната ни граница, би било глупаво да търсим жирафи в БГ, нали така. Та събота по обяд бойната група в състав Аз и още един пристигна на първото, предварително набелязано място. Времето изглеждаше подходящо за хващането на топлинен удър и веднага започнахме да работим по въпроса.

Няма да ви казвам, как ужасно миришеше всичката тази гнусна тиня по брега, колко мъртви и вмирисани костенурки имаше по бреге, но пък ще ви кажа, че за пръв път ми се отвори възможност да храня змии от ръка. Много симпатични животинки, скупчват се около теб и чакат да им подмяташ рибки.
Змии, змии, ама не са жирафи и след няма и 2-3 часа напуснахме първото място в търсене на по-добра слука. За да спестим време и да не се лутаме из полето прибегнахме до помощ от приятел.
Испанския ни френд Църен Църен та Лилав ->
ни светна къде може да се изкъпем безплатно, пък и чат пат се завъртали жирафи на водопой по тези места.
Църен та Лилав е сериозно момче и никога не би ни подвел. Следвайки насоките му не след дълго открихме безплатния душ

Хавлиите на рамо и юруш към къпалнята

Водата прави чудеса, вижете го Цецо, какъв спаружен влезе в банята и какъв пич излезе

След банята се отправихме към следващата ни дестинация. Пристигнахме тъкмо на време, за да не изпуснем излизането на комарите

Ето го и мястото

Определено беше време за вечеря, затова и се захванахме с готвене и друга къщна работа. Докато хапнем и Цецо му се доспа, та ме заряза сам да ловя дълговратите. Оказа се, че и тук няма нищо екзотично, но пък се ловяха познатите ни риби с тъп поглед.

Личното ми мнение е, че слушането на чалга ги е превърнала в това, което са сега, но нямам доказателства.
Имам си обаче нова, много фейшън фанелка с каракудки на нея.

Всички истински гъзари трябва да ходят за риба със специални рибиловни фанелки, затова и Цецо си има същата.
**Лирично отклонение №1
Изглежда на чуждоезичните момиченца им е много интересно, когато видят по плажа да си вървят момченца с еднакви, специални, риболовни, фейшън фанелки, защото много ни се радваха.
**Край на лирично отклонение №1
Прилагам снимка на въпросния моден връх

Полових 2-3 часа и се уморих яко. Беше време да си полегна малко, за да имам сили за утрешния ден. Очакваше ни тежко изпитание, а може би и стадо жирафи, кой знае.
Утрото не ни разочарови и точно, както очаквахме ни поднесе много изненади и тежки физически препятствия. До обяд дори не се сетихме да снимаме, но с течение на времето му хванахме цаката на лежането на плажа и вече не ни се виждаше толкова страшно. Обърнахме внимание и на фотоапаратите.
Ето ме мен, виждате ли колко е трудно

Тегобата споделяше и палаца на Цецо, ето го и него

Ето и няколко риболовно-плажни снимки. Риболовно, заради чадъра; плажни заради пясъка

Ред беше на Цецо да лови жирафи на бъркание, гмуркание и плувание

След активен риболов до вечерта стигнахме до заключението-Тука риба нема!
Решихме да сменим тактиката. Първо щяхме да изучим противника ЖИРАФ и веднъж опознали го да го уловим и изпечем.
Започнахме проучванито с уроци по история.
Модерното на това горното му е - Бехме малко на сайт сиийнг
Посетихме някои забележителни забележителности

и достигнахме до е това долното

Огледахме го внимателно и аз и Цецо

прочетохме и табелата и това, което разбрахме е, че това 100% е или първия жираф(гаранция се е казвал Адам) или вече наистина 100% сигурно това е бил някой много важен жирафски цар, крал или футболист щом са го препарирали така.
Вече бяхме подготвени по всички въпроси и решихме да вечеряме- ей на тая река

След вечерята с много студена бира от всевъзможни марки ми се доспа и си легнах. Цецо остана да дебне за жирафчета на щеката.
Добре, че е бил на пост, защото скоро се появи първия жираф. Животното очевидно е обладано от духове и гаранция не ни мисли доброто.

Полу-пияния Цецо го гонил по чукарите почти до смърт,

но в крайна сметка успял да види къде е бърлогата на цялото стадо жирафи.
За да си почине хванал няколко водни жувотни и си легнал

на тази снимка не се знае, какво точно е снимано, но Цецо каза, че била най-важната

На сутринта с първите слънчеви лъчи се запътихме към леговището на дърговратите животни.
Оградихме периметъра с оградна мрежа и ги почнахме

До обяд ги направихме десетина парчета и стана време да снимаме улова.
Ето ги и тях-първокласни животни

Това е от нас, сигурно можеше да ги хванеми и в зоо парка, но ние по платено но ходиме !!!
Всичко започна с преминаване на държавната ни граница, би било глупаво да търсим жирафи в БГ, нали така. Та събота по обяд бойната група в състав Аз и още един пристигна на първото, предварително набелязано място. Времето изглеждаше подходящо за хващането на топлинен удър и веднага започнахме да работим по въпроса.
Няма да ви казвам, как ужасно миришеше всичката тази гнусна тиня по брега, колко мъртви и вмирисани костенурки имаше по бреге, но пък ще ви кажа, че за пръв път ми се отвори възможност да храня змии от ръка. Много симпатични животинки, скупчват се около теб и чакат да им подмяташ рибки.
Змии, змии, ама не са жирафи и след няма и 2-3 часа напуснахме първото място в търсене на по-добра слука. За да спестим време и да не се лутаме из полето прибегнахме до помощ от приятел.
Испанския ни френд Църен Църен та Лилав ->
ни светна къде може да се изкъпем безплатно, пък и чат пат се завъртали жирафи на водопой по тези места.
Църен та Лилав е сериозно момче и никога не би ни подвел. Следвайки насоките му не след дълго открихме безплатния душ
Хавлиите на рамо и юруш към къпалнята
Водата прави чудеса, вижете го Цецо, какъв спаружен влезе в банята и какъв пич излезе
След банята се отправихме към следващата ни дестинация. Пристигнахме тъкмо на време, за да не изпуснем излизането на комарите
Ето го и мястото
Определено беше време за вечеря, затова и се захванахме с готвене и друга къщна работа. Докато хапнем и Цецо му се доспа, та ме заряза сам да ловя дълговратите. Оказа се, че и тук няма нищо екзотично, но пък се ловяха познатите ни риби с тъп поглед.
Личното ми мнение е, че слушането на чалга ги е превърнала в това, което са сега, но нямам доказателства.
Имам си обаче нова, много фейшън фанелка с каракудки на нея.
Всички истински гъзари трябва да ходят за риба със специални рибиловни фанелки, затова и Цецо си има същата.

**Лирично отклонение №1
Изглежда на чуждоезичните момиченца им е много интересно, когато видят по плажа да си вървят момченца с еднакви, специални, риболовни, фейшън фанелки, защото много ни се радваха.
**Край на лирично отклонение №1
Прилагам снимка на въпросния моден връх
Полових 2-3 часа и се уморих яко. Беше време да си полегна малко, за да имам сили за утрешния ден. Очакваше ни тежко изпитание, а може би и стадо жирафи, кой знае.
Утрото не ни разочарови и точно, както очаквахме ни поднесе много изненади и тежки физически препятствия. До обяд дори не се сетихме да снимаме, но с течение на времето му хванахме цаката на лежането на плажа и вече не ни се виждаше толкова страшно. Обърнахме внимание и на фотоапаратите.
Ето ме мен, виждате ли колко е трудно
Тегобата споделяше и палаца на Цецо, ето го и него
Ето и няколко риболовно-плажни снимки. Риболовно, заради чадъра; плажни заради пясъка
Ред беше на Цецо да лови жирафи на бъркание, гмуркание и плувание
След активен риболов до вечерта стигнахме до заключението-Тука риба нема!
Решихме да сменим тактиката. Първо щяхме да изучим противника ЖИРАФ и веднъж опознали го да го уловим и изпечем.
Започнахме проучванито с уроци по история.
Модерното на това горното му е - Бехме малко на сайт сиийнг
Посетихме някои забележителни забележителности
и достигнахме до е това долното
Огледахме го внимателно и аз и Цецо
прочетохме и табелата и това, което разбрахме е, че това 100% е или първия жираф(гаранция се е казвал Адам) или вече наистина 100% сигурно това е бил някой много важен жирафски цар, крал или футболист щом са го препарирали така.
Вече бяхме подготвени по всички въпроси и решихме да вечеряме- ей на тая река
След вечерята с много студена бира от всевъзможни марки ми се доспа и си легнах. Цецо остана да дебне за жирафчета на щеката.
Добре, че е бил на пост, защото скоро се появи първия жираф. Животното очевидно е обладано от духове и гаранция не ни мисли доброто.
Полу-пияния Цецо го гонил по чукарите почти до смърт,
но в крайна сметка успял да види къде е бърлогата на цялото стадо жирафи.
За да си почине хванал няколко водни жувотни и си легнал
на тази снимка не се знае, какво точно е снимано, но Цецо каза, че била най-важната
На сутринта с първите слънчеви лъчи се запътихме към леговището на дърговратите животни.
Оградихме периметъра с оградна мрежа и ги почнахме
До обяд ги направихме десетина парчета и стана време да снимаме улова.
Ето ги и тях-първокласни животни
Това е от нас, сигурно можеше да ги хванеми и в зоо парка, но ние по платено но ходиме !!!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Re: За морски жирафи

Толко зор за едни жирафи!? Па и нещо маломерни ми се виждат? Едно враме какви жирафи имаше...
- jasonsmith
- разбира нещата
Хахах, уникален репортаж! Евалата Чире, всичко перфектно
-
- учете се от него
Набаняли сте се, жирафи макар и маломерни сте фанали, ко повече да искате - бравос

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ейййй опасни сте ей, за едни жирафи чак у комшийско сте забегнали 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Обичам да чета такива свежи теми!!!
Поздрави на участниците!

Поздрави на участниците!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Иха бреее,какъв жирафолов е паднал

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

jasonsmith написа:Хахах, уникален репортаж! Евалата Чире, всичко перфектно

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- indalo
- фен клуб-скобар
Владе, тотално изтрещял репортаж. Този път надмина себе си. Евала.
п.п Май много фентъзи четеш.

п.п Май много фентъзи четеш.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прекрасен репортаж...искренно завиждам за емоциите...!

-
- сериозен играч

- ninastefanina
- сериозен играч
Малее,в какъв филм сте се вкарали
Страхотен репортаж Влади 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"