Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Да направим нещо добро за всички
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Да направим нещо добро за всички
1.Извинявам се ако темата ми се повтаря с някоя.
Въпрос-как да спрем бракониерството по родните водоеми ?
Една голяма недомислица на властимащите -уловът на риба с мрежи,парашути,телевизорчета,рачила,даули и тем подобни рибоубийци е забранена,а пак тези "уреди" се продават свободно по магазини и сергийки по пазарите.Е как да няма бракониери.Колкото и да ги гонят иара се не могат да огреят навсякаде.Все едно да е забранено изпозването на атомни бомби,а пак те да се продават на всякаде(се някой ще метне една
)
Не е там подхода,трябва да се изкорени първопричината,т. е. да се забрани изцяло продажбата на мрежи.парашути и подобни и глобите за тия дет продават да са убийствени -примерно 1000 лв на парашутче ,5000 лв мрежа(аре да видим дали ще им стиска да ги продават )Трябва целогодишно да има проверки по тия магазини,аз поне незнам да ги проверява някой(поправете ме )
От там последствията-като няма Мрежи -няма бракониери (те пак ще измислят начин,ама поне ще са по малко )
И така де не е само празнословене предлагам да напишем някаква декларация ли петиция ли , до законодателите да променят закона така че да е инкриминирано продаването на мрежи и тем подобни ..да не ги изброявам пак.
Като съберем подписи ,кам 50 000 от форума сигурно има (можем даже партия да си основем
)сигурно може и да се промени нещо.Иначе със саморазправа не е мноо сигурно,место да си ловим на спокоиствие да се изнервям с някви бедни душици решили да не спазват аджаба закона който е писан за всички.
Щото колеги писнало ми е цяла година да чакам отпуската и кат ида на риба да не хващам нищо
.
ПП
Сигурно има други подобни теми но не успях да ги намеря,ако трябва преместете я.
Въпрос-как да спрем бракониерството по родните водоеми ?

Една голяма недомислица на властимащите -уловът на риба с мрежи,парашути,телевизорчета,рачила,даули и тем подобни рибоубийци е забранена,а пак тези "уреди" се продават свободно по магазини и сергийки по пазарите.Е как да няма бракониери.Колкото и да ги гонят иара се не могат да огреят навсякаде.Все едно да е забранено изпозването на атомни бомби,а пак те да се продават на всякаде(се някой ще метне една

Не е там подхода,трябва да се изкорени първопричината,т. е. да се забрани изцяло продажбата на мрежи.парашути и подобни и глобите за тия дет продават да са убийствени -примерно 1000 лв на парашутче ,5000 лв мрежа(аре да видим дали ще им стиска да ги продават )Трябва целогодишно да има проверки по тия магазини,аз поне незнам да ги проверява някой(поправете ме )
От там последствията-като няма Мрежи -няма бракониери (те пак ще измислят начин,ама поне ще са по малко )
И така де не е само празнословене предлагам да напишем някаква декларация ли петиция ли , до законодателите да променят закона така че да е инкриминирано продаването на мрежи и тем подобни ..да не ги изброявам пак.
Като съберем подписи ,кам 50 000 от форума сигурно има (можем даже партия да си основем

Щото колеги писнало ми е цяла година да чакам отпуската и кат ида на риба да не хващам нищо

ПП
Сигурно има други подобни теми но не успях да ги намеря,ако трябва преместете я.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Re: Да направим нещо добро за всички
Веднага се сещам за един не маловажен проблем. В България има много частни водоеми, повечето под наем и арендаторите веднага ще възруптаят на предложението ти, с мотива, че те няма от къде да има да си купят мрежи, за да си изловят рибата, ако пазара им изчезне. Хубава идея, но за съжаление много трудно осъществима, даже май невъзможна.... 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Ще се купуват само срещу разрешително за стопански риболов,и за съответен водоем.В България има много частни водоеми, повечето под наем и арендаторите веднага ще възруптаят на предложението ти, с мотива, че те няма от къде да има да си купят мрежи, за да си изловят рибата, ако пазара им изчезне.
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Точно така то не е много сложно трябва само решителност 

Това ще реши проблема само частично. Хора, които имат разрешение за стопански риболов ще купуват мрежи от тяхно име за приятели бракониери, като естествено бракониерите си ги платят. Просто ще използват връзки за да намерят чрез кой да си ги купят. Да не говорим, че има арендатори, които си пълнят язовирите с риба, бракониерствайки по реките и язовирите.sas79 написа:Ще се купуват само срещу разрешително за стопански риболов,и за съответен водоем.В България има много частни водоеми, повечето под наем и арендаторите веднага ще възруптаят на предложението ти, с мотива, че те няма от къде да има да си купят мрежи, за да си изловят рибата, ако пазара им изчезне.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Частично-пак е нещо,то от всички такива теми какво излиза ...,че трябва да го ударим на партизанлък,да вадим шишанетата и да залягаме по храстите,то в тая криза пари за водолази може и да няма

Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е да ама нали за това са иара приятелю,нали и те трябва да глобяват.Естествено че ще има и такива случаи, ама не всички са с връзки.
има и такива дребни хулигани така да се изразя 
Пък и само парашутите да изчезнат пак ще спасим бая риба
Друго нещо,като ги хванат с мрежи ,казват от кой са ги купили и на него отнемане на разрешителното за стопанисване на съответния язовир(завинаги без повторно да му се дава такова) 10 000-20 000лв глоба и цялата риба се иззема в полза на държавата.
аре да продават тогава мрежи

Пък и само парашутите да изчезнат пак ще спасим бая риба

Друго нещо,като ги хванат с мрежи ,казват от кой са ги купили и на него отнемане на разрешителното за стопанисване на съответния язовир(завинаги без повторно да му се дава такова) 10 000-20 000лв глоба и цялата риба се иззема в полза на държавата.

аре да продават тогава мрежи

- dedeff
- разбира нещата
kesh написа:Веднага се сещам за един не маловажен проблем. В България има много частни водоеми, повечето под наем и арендаторите веднага ще възруптаят на предложението ти, с мотива, че те няма от къде да има да си купят мрежи, за да си изловят рибата, ако пазара им изчезне. Хубава идея, но за съжаление много трудно осъществима, даже май невъзможна....
Ако отидеш в магазина за патрони,нали ще ти поискат разрешение за носене на оръжие.Има начин и за мрежите,но ................
Без жени можем,без риболов не можем!
-
- ще става разбирач
Колеги, някой да се сеща, кой контролен орган в България си върши работата? Аз защото не мога...КАТ ли, РИОКОЗ ли, кой? За икономическа полиция и ИАРА да не говорим. Статуквото убива желанието за работа дори на най-надъханите държавни служители!
Затова си мисля, че без нашата помощ няма да стане! Трябва да се върне доброволното сътрудничество към ЛРД, или към ИАРА, и това само за начало....абе нещата са безумно прости, само дето ние, българите, сме прекалено сложни
....
Затова си мисля, че без нашата помощ няма да стане! Трябва да се върне доброволното сътрудничество към ЛРД, или към ИАРА, и това само за начало....абе нещата са безумно прости, само дето ние, българите, сме прекалено сложни

Никога не пия карал!

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да им направят заплатите на процент от написани глоби и съставени актове пък да видим тогава дали няма да си вършат работата както трябваSaxon написа:Колеги, някой да се сеща, кой контролен орган в България си върши работата? Аз защото не мога...КАТ ли, РИОКОЗ ли, кой? За икономическа полиция и ИАРА да не говорим. Статуквото убива желанието за работа дори на най-надъханите държавни служители!
Затова си мисля, че без нашата помощ няма да стане! Трябва да се върне доброволното сътрудничество към ЛРД, или към ИАРА, и това само за начало....абе нещата са безумно прости, само дето ние, българите, сме прекалено сложни....

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Точно така трябва да бъде, като на контрольорите в градския транспорт. Който иска да става проверяващ и да получава процент от глобите. Ще има работа за много безработни, ще се глобява дори и за една кука повечеда им направят заплатите на процент от написани глоби и съставени актове пък да видим тогава дали няма да си вършат работата както трябва тогава ще има проверяващи зад всеки храст

С добър стимул всичко става!
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.