Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Разходка по р. Дунава
Модератор: dantho.mihov
Разходка по р. Дунава
Здравеите,мои приятел от Видин се е запалил да си закара лодката на колесар до Германия -Регенсбург (ако не бъркам) и от там да се спуснеме до БГ.За такова нещо много акъл не трябва но говорих с познат които е минавал през Унгария и е имал страшни проблеми (понеже ни обичат) с полицията .Ако някои има инфо по въпроса да казва (ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ТРЪГВАМЕ )Ще носа камерата че то ще едно пътуване .................(дано не попаднеме на някоя бригада СОМАЛИИСКИ на РЕПЕТИЦИЯ
)

Последно промяна от toyo1 на Нед Юни 20, 2010 8:56 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Разходка по р. Дунава
Колега,всяко лято се провежда международно каякарско спускане по дунав,но ходят и хора с моторни лодки.Порови из нета,имаше теми и контакти с редовни участници,но съм ги чел миналата година и забравих подробности.А иначе идеята е страхотна,миналата година се пуснах 2 дни по дунав с надуваема лодка,но без двигателя,от козлодуи до остров и беше страхотно!
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това е много добра идея. Проблем с граничните може да нямате ма на Железни врата има шлюзове и не знам дали може лодка да ги премине и на каква цена. Успех в начинанието!
-
- разбира нещата
За кога е планираното това спускане по течението на реката? Междодругото регатата се провежда август месец, доколкото знам, защото през Белене минава някъде средата на Август 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Колега още се подготвят документитеShankulov написа:За кога е планираното това спускане по течението на реката? Междодругото регатата се провежда август месец, доколкото знам, защото през Белене минава някъде средата на Август

От вчера плува в немски води САМ било е кофти работа но не иска и да чуе да ходя да го взема.Коритото на Дунава е циментирано от двете страни и се получавало като канал
и при всяко разминаване с ПАСАЖЕР или друг кораб се получавала вълна над 1,50м и лодката се пълнела та се налагало да включва и двете помпи за изхвърляне на водата .С шлюзовете също е имал проблими защото чакал по няколко часа докато отворят
Понеже имало силно течение с малкия двигател било невъзможно да се управлява и карал през цялото време с 50тицата но му свършил бензина в единия бак и засмукал боклук и в момента се движел бавно защото имал проблем с някои от инжекторите .Абе като започне каръка да те гони ......Времето било кофти и почти не е спал .Дано всичко приключи ок.Ще има продължение.

-
- вече хвърля и на тежко
твоя човек е пич,желая му късмет,дано всичко приключи благополучно и всички тези неволи останат като забавни спомени
Снощи към 11 се чух с неиго (пиеше си луиски мокар до кости НО ПРОДЪЛЖАВА) Единият щуцер на бака му е правил проблем и го е отстранил ,за два дни е изминал 140км и е изразходвал 25л. бензин .Вчера е направил първото къпане (в реката) .Разминал се е с няколко кораба с наш флаг и са говорили по станциите до сега не били срещали ТАКОВА ЖИВОТНО
Пак му предложих ако иска да го чакам поне в Австрия (с колесар) и да го прибера НО НЕ (ако не се разболее ще се влачи по корем но до Видин ще стигне ) .Проблемите ще му почнат от Унгария а за сърбия не ми се мисли (как ще остави сама лодката за да ходи за бензин
)Ден преди да тръгне ми стана кофти (САМ ЧОВЕК НЕ Е ЗА НИКЪДЕ) и му се обадих да ме чака че тръгвам с неиго НО СЕ ОКАЗА ЧЕ НЕ МОЖЕЛО ЗАЩОТО НЕ МЕ Е ПИСАЛ В ЕКИПАЖА
Щеше да е по-различно .(движи се само в светлата час на деня )А че е ПИЧ го е доказал не еднократно
Сега го чух пак снощи се вързал за някакъв стар шлеп до брега но имало много движение и от вълната направена от корабите се е търкалял в лодката и е спал 3 часа днес по план трябва да стигне Пасау (Австрия)

-
- вече хвърля и на тежко
опиши с каква лодка пътува,много ми е интересно,миналото лято се спускахме 3 дни по дунав с две орионки по 3 м,на гребане
3 ма човека,палатка,въдици,столове,и др....спахме по островите и беше купон!

- emo vasilev
- сериозен играч
Много интересно преживяване , стискаме палци всичко да мине ОК и пича да се прибере жив и здрав ! 

Сърваивъра продължава .Бях няколно дни на риба и нямаше нет но се чувах всеки ден, човека е в Братислава и в момента говора с неиго
ДАЖЕ МЕ ИЗПЪРЖИ че товарел лодката на колесара ЗАЩОТО НЕ СЕ ИЗДЪРЖАЛО ВЕЧЕ
Доволен е много ВЕЧЕ СЪС СУХИ ДРЕХИ ,КЪПАН И С ПЪЛНИ БАКОВЕ С БЕНЗИН .Хапва на някаква кръчма на самия кеи но е подминал пристанището и се е наложило да се връща четри км които заради силното течение ги е взел за 40мин ??? намерил е пристан и докато се е връзвал пред заведението от вътре изкочили цялия персонал и се строили усмихнати
от там дотичал някакъв костюмиран и го питал ГРУППЕН
моя човек казал не и го преместили с лодката в страни и след малко започнали да пристигат луксозни яхти които си правили организирано пътувате по Дунава (в пълния смисъл на думата ОРГАНИЗИРАНО) веднага след като пристигнали дошъл БАРМАНА които за броени минути пренесъл НЯКОЛКО ТОНА БЕНЗИН и по НАШЕНСКИ ТЕРТИП ЗАПОЧНАЛ ДА СМУЧЕ С МАРКУЧА И ДА ПЪЛНИ ЯХТИТЕ та и нащо момче е намазало покраи ГРУППЕН
За Австрия ми каза че е наи-кашмарното му до тука трасе МОКЪР ДО КОСТИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ дъжд ,грамотевици и ПОМОЩ ОТ НИКЪДЕ връзвал се е на малки пристани и го гледали като ОБЛЪЧЕНИ защото не са свикнали да виждат хора с подобни лодки (нисък борд 6 метра на 1,80 шир да пътуват в тоя участък на реката. ) В Австрия се наложило да притича за бензин до една бензиностонция и като влезнал по дъждобрън и химически ботуши се събрали хора да го оглеждат
на всяко спиране на пристан го таксували от 10 до 15евро и в цената влизало душ с ТОПЛА ВОДА
За сега не е плащал никъде за шлюзовете но е имало места където е чакал по три четри часа докато мине кораб и го пускали след кораба)Шоуто продължава ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ до година и аз ще го направа но с МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНА ЛОДКА и задълшително ПОЧИВКИ за по един ден (мисля да съм със семеиството) Като се замисля ТОВА ЩЕ МУ ОСТАНЕ НА ЧОВЕК .Снощи като го питах колко му остава до Бг и ми каза към 1200км и като го обърнах в път с кола СОФИЯ ,Сл бряг ,София и обратно по Пловдив направо .........а и с ЛОДКА (човека е за гинес ама не знае)
Снимал е някои неща КОГАТО НЕ Е ВАЛЯЛО .Почти през цялото време е карал прав защото виждал но добре (имал чохъл в предната част на лодката и му пречел като кара седнал) Това е до сега .Чао и стискаите палци

Последно промяна от toyo1 на Нед Авг 01, 2010 12:33 pm, променено общо 2 пъти.
-
- вече хвърля и на тежко
стискаме и завиждаме... 

Сега се чух с човека (днеска е засекъл разхода на лодката при 3000оборота и 25км на час 5 литра ) много шумеше от вятъра и каза че ще гледа на 6ти или 7ми да е в Сърбия имали като събор на Дунава и после състезание само за КЛЬОНКАЩИ
в галерията ми има снимки на лодката с която пътува (предишната ми лодка) с двигател 50кс завързана за кеи АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА ПРЕМЕСТИ СНИМКАТА В ТЕМАТА .

-
- разбира нещата

Това е !

Последно промяна от Shankulov на Пон Авг 02, 2010 4:50 pm, променено общо 3 пъти.
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Не колега с тая мисля аз да ходя другата година (поне и да вали ще съм Ок) лодката е с нисък борд и тента и е с централна конзола и мотор 50кс ЯмахаShankulov написа:Надявам се за това да става дума![]()