Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

язовирДоспат,гр.Сърница
Модератор: dantho.mihov
язовирДоспат,гр.Сърница
Здравейте колеги риболовци.Искам да ви разкажа какво научих от потърпевши къмпингисти на така нар."пазарджишки бурум",в близост до чешмата със седем чучура с надпис БЕКЯРОВИ.Случката е от 14.06.2010г.Аз бях там на 18.06 и го научих от семейство от Пловдив свидетели ,как една от кравите на Аамед Бозов прегази през палатката една жена от Бургас.Сега тя е в болницата в Пазарджик,съпруга и ще го съди.Същият най-безцеремонно си е заградил един от входовете към носа под предлог ,че е негово това място и си е направил егреци и битово помещение за него и бабичката му.Цял ден лангърка кравите ,ту покрай пътя, ту вътре между две пловдивски палатки и една пазарджишка каравана,изхвърлят си фекалиите навсякъде тези крави.И ,като капак ,бабичката си прави уста за по 5.0лв.на ден за палатка.А нямат нито право,нито ти предллагат битови условия,нито касов апарат за таксуване.Е, гаси наглите!След няколко часа лутане из районите,и продължаващият вече няколко дни дъжд,и невъзможност да си изградя бивак ,реших и се прибрах в къщи.Така ,че имайте това в предвид.Аз пак ще си дойда там ,но няма да съм покрай тези фекалии и мухите.Хайде ЧАО!
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Re: язовирДоспат,гр.Сърница
Нямам думи просто тия тапаци да им пратят веднага проверка за собственоста.На всичкото отгоре и навредили на жената с тия крави -бик да ги гази тях

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- arilus
- ще става разбирач
този красив отдалече язовир, отблизо е кръгова тоалетна. наистина местната управа полага грижи - контейнери за смет, събират и по някой лев от бивакуващите за почистване - нормално е, но нещо не им се получава. обиколил съм повечето гьол и честно казано съм отвратен. ама ние сме си го осрали, не местните. относно говедата - нямам наблюдение но не съм изненадан.
-
- и господ не е толокова добър
Идва ми да кажа нещо относно бай АМЕД, ще замълча.Ще кажа само, че навсякъде местните се имат за собственици на водоемите
Относно темата, мисля, че е за разни.Ще я преместя без да се сърди колегата, надявам се

Относно темата, мисля, че е за разни.Ще я преместя без да се сърди колегата, надявам се

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Добре е местните да разберат,че в този отдалечен край,могат само на туристите да разчитат.Относно собственността,там нещата стоят друго яче.Преди време с група ентосиасти бяхме решили да закупим няколко декара около язовира и да ги благоустроим.Идеята ни беше да го съхраним така както си е,без да се строи,само навес и барбекю на няколко места.Тръгнахме да търсим продавачи.Отиваш при някой местен и ти казва,че има примерно пет декара до брега.Уговаряме се да вземе нотариалния акт и да идем при нотариус и се започва: -Ама чакай сега,ние сме още 27 собственници,не мога да ги събера и така нататък.Ами как продаваш нещо което не е само твое?Така,че въпроса за собственността е спорен,ще им се от нищото кинти да вадят.Лошо няма,ама да понаправят нещо и те.Верно е и това,че ние тези които ходим там оставяме много боклуци.Аз лично ходя с ремарке понеже нося доста багаж и винаги като си тръгвам си го товаря в чували и го изхвърлям като минавам през града.А иначе и аз възнамерявам да лагерувам през юли точно там.Дано не ми вгорчат отпуската местните.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Ми пребийте ги, деба помаците смотаниvokil написа:..Същият най-безцеремонно си е заградил един от входовете към носа под предлог ,че е негово това място и си е направил егреци и битово помещение за него и бабичката му.Цял ден лангърка кравите ,ту покрай пътя, ту вътре между две пловдивски палатки и една пазарджишка каравана,изхвърлят си фекалиите навсякъде тези крави.И ,като капак ,бабичката си прави уста за по 5.0лв.на ден за палатка.А нямат нито право,нито ти предллагат битови условия,нито касов апарат за таксуване..

Тази пастърва ( дължина 61 см. , дебелина 21 см. , маса 4.5 кг.) бе хваната на 02.08.2009г. на същият този въпросен борум, във 19:40 мин.
Пожелавам на всички да хващат все такива екземпляри
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Пожелавам на всички да хващат все такива екземпляри
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Здравейте и от мен колеги . По темата за язовир Доспат няма как да се въздържа от коментар , защото ми е любимо място : и заради невероятната природа (която вече не е същата) и заради риболова (който няма нищо общо с това което беше ) . Посещавам водоема ежегодно от 13 години , като обикновено съм там около средата на юни за седмица. Проблемите там като цяло са далеч повече от това което Вие споменахте . Явно е , че основния проблем - бракониерството , е проблем не само там , но там действа с страшна сила . Една голяма част от местните очевидно дълги години разчитаха на рибата в язовира като основно средство за препитание . Наглоста им достига такива висоти , че миналата година присъствах на едно грандиозно пребиране на огромна мрежа пълна до немай-къде с риба. Телефонирах на ИАРА , които като по чудо им отне само 20 минути да се доберат до въпросното място .Това което последва , ако се досещате бяха 20 минутни мухабети между хората с мрежата и уважаемите държавни служители и последвалото изчезване на въпросните кой , откъдето е дошъл ...А относно последното ми посещение на яз. Доспат от 23 до 29 юни тази година съм изключително приятно изненадан от пъстървите и кефалите от реката (откъм Сърница) , но за сметка на това нито една риба от язовира ...
-
- новобранец
От скоро време чета този форум, и съм възхитен от високото ниво на форума, репортажите, информацията както и колегиалността на членовете. Но преглеждайки тази тема и нейното съдържание съм дълбоко огорчен.
Искам да ви разкажа за малко наглост. Като ежегоден посетител на яз. Доспат в Сърница, искам да споделя, че не малко риболовни посетители сами прекаляват със собствената си наглост. Бреговете са осеяни ог хаотично разпръснати биваци и палатковци, нагло възползвайки се от всяко свободно местенце, всеки извор и чешма построена от местните за всеобщо ползване. Колкото по-близо до водата - толкова по-добре. Боклуците които хвърчат наоколо са винаги рибарски и винаги в обилно количество около чешми, храстите на първа линия в гората зад пътя са насрани и изпълнени с гнусни хартийки. Индивиди без ограничения газят най-нагло в картофените ниви за да мятат в реката.
Виждал съм местни съвсем безцеремонно да обикалят бреговата ивица сутрин, за да събират новите рибарски боклуци изоставени от индианците предходната вечер.
Кой е с морално предимство върху едно пасище? Господин Палатко дошъл да лови рибата или човека който всеки ден си води животните на това място да пасат и си вади хляба по този начин? Аз не защитавам постъпките на местни които пъдят или налагат такси. Но просто наглостта е тръгнала да отговаря на наглостта и е необходима промяна в това отношение.
Ако толкова ви пречат и ядосват крави и кравари, защо не отсядате в някой от подходящите хотелчета?
Искам да ви разкажа за малко наглост. Като ежегоден посетител на яз. Доспат в Сърница, искам да споделя, че не малко риболовни посетители сами прекаляват със собствената си наглост. Бреговете са осеяни ог хаотично разпръснати биваци и палатковци, нагло възползвайки се от всяко свободно местенце, всеки извор и чешма построена от местните за всеобщо ползване. Колкото по-близо до водата - толкова по-добре. Боклуците които хвърчат наоколо са винаги рибарски и винаги в обилно количество около чешми, храстите на първа линия в гората зад пътя са насрани и изпълнени с гнусни хартийки. Индивиди без ограничения газят най-нагло в картофените ниви за да мятат в реката.
Виждал съм местни съвсем безцеремонно да обикалят бреговата ивица сутрин, за да събират новите рибарски боклуци изоставени от индианците предходната вечер.
Кой е с морално предимство върху едно пасище? Господин Палатко дошъл да лови рибата или човека който всеки ден си води животните на това място да пасат и си вади хляба по този начин? Аз не защитавам постъпките на местни които пъдят или налагат такси. Но просто наглостта е тръгнала да отговаря на наглостта и е необходима промяна в това отношение.
Ако толкова ви пречат и ядосват крави и кравари, защо не отсядате в някой от подходящите хотелчета?
Донякъде и ти си прав , от твоята гледна точка. Основният проблем е ,че всички рушат- някои от красотата на язовира и поминъка на населението . Но населението от своя страна със сигурност прекалява с "изхранването" си една голяма част от което излиза директно от язовира набита в мрежите ...А не искам въобще да коментирам и безцеремонното изсичане на горите около Сърница. Може ли според теб в селище от рода на сърница да има около 300 дъскорезници ..Вярно е , че няма стотици вариянти да се изхранваш на място като това , но дали според теб рибата ,(която и без това вече не е в изобилие) и безразборната сеч на горите трябва да са основните вариянти за изхранване?...mosquito fish написа:От скоро време чета този форум, и съм възхитен от високото ниво на форума, репортажите, информацията както и колегиалността на членовете. Но преглеждайки тази тема и нейното съдържание съм дълбоко огорчен.
-
- новобранец
За нелегалното бракониерство съм съгласен, както и за незаконната сеч. Не съм много наясно до каква степен се извършват и двете и за това друг коментар не мога да дам.serbezoff написа:Донякъде и ти си прав , от твоята гледна точка. Основният проблем е ,че всички рушат- някои от красотата на язовира и поминъка на населението . Но населението от своя страна със сигурност прекалява с "изхранването" си една голяма част от което излиза директно от язовира набита в мрежите ...А не искам въобще да коментирам и безцеремонното изсичане на горите около Сърница. Може ли според теб в селище от рода на сърница да има около 300 дъскорезници ..Вярно е , че няма стотици вариянти да се изхранваш на място като това , но дали според теб рибата ,(която и без това вече не е в изобилие) и безразборната сеч на горите трябва да са основните вариянти за изхранване?...mosquito fish написа:От скоро време чета този форум, и съм възхитен от високото ниво на форума, репортажите, информацията както и колегиалността на членовете. Но преглеждайки тази тема и нейното съдържание съм дълбоко огорчен.
Относно намаляване на рибата от година на година, аз лично не съм засичал такова нещо. Вярно, не съм баш риболовец, но всяка година риболова е различен но не в отрицателно отношение. Просто при мен излиза различна риба, но и използвам различни тактики и места за улов. От 5-6 години, тенденцията е повишаване нивото на водата а дали това влияе не знам. Преди пет години имаше много уклей, по-миналата напипах едри каракуди 900-800г и то много, миналата имаше каракуда предимно среден размер на предишното място и изобилие от добри 700-800г кефали на друго. И така всяка година различно. А за риболова от лодка не знам, колегите които ходят всяка година се оплакват но все пак вадят.
Между другото има и гмуркачи.
Искам да ме разбереш правилно . Не казвам ,че риба няма ,но както споменах на Доспат ходя от достатъчно дълго време. При първите ми посещения язовира беше на половина на това, което е сега ... и вреше от риба . И в реката балканката и кефала бяха в изобилие. Сега все още Доспат е от язовирите които държат някакво количество риба ... но с това темпо на действие скоро и толкова риба няма да има . Положението не е оптимистично - това е главното , което искам да кажа ...