Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Selva 3,5
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Selva 3,5
Здравейте на всички!Имам двигател Селва 3,5 к.с. с вграден резервоар.Проблема е след като го сваля от лодката ако не съм изгорил бензина до край явно остава в карбуратора и като го сложа легнал в багажника и теква през капака.Защо се получава така?Нормално ли е това?
- pachosz
- сериозен играч
Re: Selva 3,5
Аз пък мисля, че не е нормало. Нямам такава Селва, но ползвах миналата година една на приятел, вероятно същата- 3,5 к.с., и не е имало течове докато я транспортирам.
Огледай добре капачката, уплътнението, гърловината на резервоара. Доколкото имам спомен, май точно на Селвата резервоара беше едно с капака на двигателя, и с бърза връзка на маркуча, ако е същия мотор. Ако е така и пак тече, сваляй докато го превозваш резервоара направо.
Огледай добре капачката, уплътнението, гърловината на резервоара. Доколкото имам спомен, май точно на Селвата резервоара беше едно с капака на двигателя, и с бърза връзка на маркуча, ако е същия мотор. Ако е така и пак тече, сваляй докато го превозваш резервоара направо.

-
- научил се да хвърля
Колега, колко такта е двигателчето и има ли кранче за бензина?
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Мотора е 2 такта и няма кранче.Последния път като текна веднага свалих капака и видях че тече от към карбуратора.На дифузора има една пласмаса която е обърната нагоре и като го сложа легнал виждам как се пълни с бензин който изтича от карбуратора.Преди това карах с Маринър 5 коня пак двутактов и с него не съм имал такива проблеми!
- Don4o_62
- учете се от него
Ако е с карбуратор,на место преди да излезе трябва да го изгори.Иначе тоя бензин дето оставя в чашката,като се наведе мотора,винаги изтича.Ако е вакумен,тогава няма течове,но кранчето и на двата модела трябва да е спряно.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Don4o_62
- учете се от него
Трябва задължително да има кранче.Да не са го свалили(побългарили
),ако е било развалено и да са пуснали директно бензина да върви към карбуратора

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Споделям това мнение, но кранче НЯМА. Начина при това моторче е да се откача тръбата на бензина, тя е направена със специална за тази цел връзка. Ако се транспортира легнал бензина изтича в едно легенче, виж как да легне мотора така, че легенчето да е в правилна позиция и след изправяне на мотора бензина се връща обратно в карбуратора. Малко е дупотопно, ма всепак говорим за моторче на 8-10 години.Don4o_62 написа:Ако е с карбуратор,на место преди да излезе трябва да го изгори.Иначе тоя бензин дето оставя в чашката,като се наведе мотора,винаги изтича.Ако е вакумен,тогава няма течове,но кранчето и на двата модела трябва да е спряно.
И последно, първото ми беше таквоз и винаги намирисваше при транспорт.
Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!