Подобряване на качеството на телевизията ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Подобряване на качеството на телевизията ?

Мнение от MapuaH »

Френдове, отдавна ме мъчи мисълта как аджаба, мога да гледам по-добра картина в къщи. В момента съм с Булсатком, която се води уж добра като качество на сигнала. Имам, така да се каже много добър телевизор и някакво си смешно приемниче на булсата. Дайте идея как може да стане картината по-добра, с повече контраст, с повече наситеност, абе тип HD. Друг приемин ли да купувам, кабели ли да сменявам. Този приемник в момента няма опция да се свързва посредством HD кабел, за съжаление.

Ще съм благодарен на всчки за съвет и информация. Знам, че има мноооооооого инфо в мрежата, но мисля, че и тук има хора, които са запознати с тази материя.

Благодарности предварително ! 8)
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Re: Подобряване на качеството на телевизията ?

Мнение от Fishing_Fan »

Колега прочети това http://www.sony.bg/article/id/1207064677462 , а пък за HD Tелевизията,доколкото знам тя е отделен платен абонамент,поне е така при Blizoo,качеството също зависи и от самия телевизор,както съм дал линка нагоре.Скоро си взех Toshiba 32LV733G с Gold Full HD,свързах го по HDMI към домашния комп,пуснах си HDTV филм на Iron Man 1,ефекта е неописиуем.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

...колега, първо да ти кажа че си с най-дървената телевизия Булсат-ком.
Проблема ти е че имаш дървен приемник и няма нищо цифрово в него,така дори и 720п да ти идва като сигнал на картината, то автоматично се пребва от приемникати който са ти дали, с две думи получаваш готин сигнал и някво устроиство от 20лв ти го съсипва.....
За кабелите, да винаги има смисъл да е по-добър кабела за максимална ниска загуба, друго не трябва да удължаваш пътя на сигнала....Гледам филми от нета, компа мие за 500лв а кабела(HDMI-DVI) от видео картата до ЛСД-то ми струва 310лв.

Имам един HD-приемник който продавам, тоест на бащами е и не го ползва ако те интересува мога едно демо да направиме и да ти кажа цена, но това на лична или по телефона.

Аз лично минах поради многото ТВ-та и ПС-та, на Мега-лан, хората дадоха примници в които влиза лан кабел а вризката е с чинч,HDMI,+ линеини стерео и SPDIF, като картина нямам hd-канали, но качеството на всички канали е едно и също, и е по добре от булсат.

ПС: една система , дали е за видео или за аудио е толкова качествена колкото най-слабия елемент в нея, пример имам добър ТВ, добър източник , но връзката между тях е за 4лв. значи системата ти е в най-ниския клас.
Както в случейя с тъпанарите от Булсатком, имаме добри телевизори и гледаме с евтини приемници.

Ако съм помогнал ще е радост за мен.
Поздрави,
Мариан.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:roll: ...тая тема какво прави в този сайт?

:drinkers:
...и наслука
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Без реклама,но като минах на Булсатком,още след първите няколко минути,съжалих защо не го направих по рано.Не знам от какво се оплаквате,но изображението на телевизора(Фунай-плосък екран) е като цветна картичка.Абсолютно всички програми са с еднакво качество.Докато предишната кабелна(ТВ Сат-А-град) не беше изобщо добра с нейните кабели минаващи под път и нат път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

szhristov написа::roll: ...тая тема какво прави в този сайт?

Нещо против ? Все пак е в подразел "Разни", ако не си видял колега :)
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:D нямам против, но се зачудих като я видях в този сайт :shock:

...и наслука
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

една система , дали е за видео или за аудио е толкова качествена колкото най-слабия елемент в нея
Абсолютно вярно и точно ! До миналата година поставях антени на горепосочената компания и смея да твърдя ,че с HD приемник нещата са много различни ,но за него се заплаща допълнително. И с обикновения приемник качеството е на ниво в сравнение с много голям процент кабеларки . Слагал съм на телевизори за по 2-3 хил.лв. приемници и качеството е приблизително еднакво с това на обикновен LCD . Виж ако телевизора започва от 100 херца и нагоре , тогава говорим за нещо съвсем различно и си заслужава да се търси максималното качество . Нека и други колеги да споделят опит !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Don4o_62 написа:Без реклама,но като минах на Булсатком,още след първите няколко минути,съжалих защо не го направих по рано.Не знам от какво се оплаквате,но изображението на телевизора(Фунай-плосък екран) е като цветна картичка.Абсолютно всички програми са с еднакво качество.Докато предишната кабелна(ТВ Сат-А-град) не беше изобщо добра с нейните кабели минаващи под път и нат път.
Значи си далече от истината, колега.
На ме сигнала ми идва по лан, а оптиката ми е в апартамента, но това не е критерии.
В момена гледам pip и двете телевизий на една и съща програма и билсат са с по лош образ.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

На мен чинията ми е до прозореца,и кабела да има няма 2-3м.където влиза в приемника.Сигурно качеството е добро,понеже кабела не пресича никакви други кабели който да дават смущения.Иначе найстина съм гледал Булсат-ком на други места с лошо качество.Но това според мен е от други, смущаващи сигнала фактори.При мен, още при монтажа,ако не ми беше харесало нещо,щях да се откажа.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

qno_zloo написа:
Don4o_62 написа:Без реклама,но като минах на Булсатком,още след първите няколко минути,съжалих защо не го направих по рано.Не знам от какво се оплаквате,но изображението на телевизора(Фунай-плосък екран) е като цветна картичка.Абсолютно всички програми са с еднакво качество.Докато предишната кабелна(ТВ Сат-А-град) не беше изобщо добра с нейните кабели минаващи под път и нат път.
Значи си далече от истината, колега.
На ме сигнала ми идва по лан, а оптиката ми е в апартамента, но това не е критерии.
В момена гледам pip и двете телевизий на една и съща програма и билсат са с по лош образ.
Според мен ти си далеч от истината.
Булсат в момента излъчва с най-добро качество и изобщо не е дървена телевизия. Имат си доста недостатъци, но като цяло са добре.
Я кажи как точно си пуснал pip на двете телевизии?
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”