Добавка + бензин =две лодки на майстор

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

toyo1

Добавка + бензин =две лодки на майстор

Мнение от toyo1 »

Здравеите колеги (ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ),от петък сутринта се качих на язИскър с единствената мисъл чй до неделя след обяд ще влача (в светлата час на деня) и заредих и двете лодки с общо 90литра бензин 95Н и понеже много следя всичко наи- ново си купих от Ямаха добавка за бензин (която помагало за по-добра работа на двигатела и ПРЕМАХВАЛА ПРИМЕСИТЕ НА ВОДА В БЕНЗИНА :?: :?: :?: ) беше лошо времето и влезнах с лодката с каютата която е със 115кс четритактов (на добавката си има дозатор колоко за Х литра и всичко беше спазено) След четри часа влачене реших да прекося ясовира на скорост но ........след три хиляди оборота моторо придърпа и КРАИ .Запали след дълго въртене и на лек ход се прибрах и смених лодките.Пуснах малката на вода и запалих двигателя да загрее десетина минути (права го винаги ) излезнах от залива и дадох гас но след пет минути лодката придърпа и КРАИ (втора серия) но тоя път и въртенето не помогна :?: :?: :?: добре че имам 4кс за влачене та ме върна иначе на ГРЕБЛА ......Днеска доиде маистор и в двата мотора имаше ВОДА (H2O) на Ямахата и в трите карбуратора а на Маринера през инжекциона нещо я вадиха.Наложи се от петте резервоара да се прелее бензина в прозрачна (галон за мин вода) и да се остави да се утаи НАПРАВО НЕ МИ СЕ ВЯРВАШЕ на шес литра (толково беше голям галона от водата) над 300гр вода :?: :?: :?: ПРИНУДИХ СЕ и в буркан сипах 400гр вензин и капнах няколко капки от добавката и го разбърках и след петнаисетина минути на дъното на буркана имаше топчета от вода :?: ПРОМИХА МИ ЦЯЛАТА ГОРИВНА СИСТЕМА и на двата мотора а бензина (ПО ГОЛЯМАТА ЧАС) го минах през фуния с водоловител (към 50лв струва НО Е БЕЗЦЕННА ВЕЧЕ) и днеска ги тествах МЪРКАТ КАТО ПРЕДИ :idea: НЕ ПОЛЗВАИТЕ ЗА НИЩО НА СВЕТА ТАЯ ДОБАВКА с БГ БЕНЗИН ако искате да не си разваляте ПЛАНУВАНИЯ РИБОЛОВ. На Филмовата сома се отчита вече (познат извади 40кг а един друг 7кг на влачене за два дена)Чао НА ВСИЧКИ и успех
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Добавка + бензин =две лодки на майстор

Мнение от mario67 »

Браво колега,късмет имаш че всичко накрая е завършило Ок.
Не е виновна добавката,а търгашите по бензиностанциите.Откъде зареди горивото?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

още по социализма всички мошеници от петрол добавяха към бенина какво ли не - вода,нафта - двигателя като е смесен си върви но се скапва. добавката си е добре ама този много вода му е налял - тя се оделя одолу и филтара засмуква вода. моя съвет е - ползваи добавката ако не можеш да си намериш качествен бензин но не направо - първо одели водатата и наливаи само чистия бензин,сложи си и fuel-water separator . аз ползвам подобна добавка са дунгито но филтара одолу има една чашка и за един сезон - /некаде около 300 л бензин минава през резервоара накрая има около 50-100гр вода/ - от конденз,от влага

http://www.youtube.com/watch?v=YjtkpqFWsZo
toyo1

Мнение от toyo1 »

Предпочитам да зареждам на ЕКО но последните два пъти ми се наложи да сипвам на ШЕЛ Самоков :idea: и 100% от там е станала играта.Другото място от където зареждам (за лодката) е ОМВ на караулката за Панчарево.Поръчах си два филтъра (водоловители) за извънбордови 75лв е на броика US производство че на Ямаха са по 180лв единия.Промих два от резервоарите (на 115кс инжекциона) и ги оставих отворени да се изпари всичко.Ако се случи на някои да знае че и спирт за горене върши работа но за пропорциите не съм сигурен.
петър василев

Мнение от петър василев »

toyo1 написа: а бензина (ПО ГОЛЯМАТА ЧАС) го минах през фуния с водоловител (към 50лв струва НО Е БЕЗЦЕННА ВЕЧЕ) и днеска ги тествах МЪРКАТ КАТО ПРЕДИ :idea:
Не знам във БГ-то дали ги продават,но филтри за улавяне на водата и мръсотиите от резорвоара трябва задължително да се поставят.Аз имам такъв филтър,но задължително всеки път когато наливам бензин в резервоара го прекарвам през фуния ,която също улавя водата.
Ετο това са два модела от филтрите за пречистване на бензина от водата :arrow:

Изображение

ИзображениеИзображение
toyo1

Мнение от toyo1 »

петър василев написа:
toyo1 написа: а бензина (ПО ГОЛЯМАТА ЧАС) го минах през фуния с водоловител (към 50лв струва НО Е БЕЗЦЕННА ВЕЧЕ) и днеска ги тествах МЪРКАТ КАТО ПРЕДИ :idea:
Не знам във БГ-то дали ги продават,но филтри за улавяне на водата и мръсотиите от резорвоара трябва задължително да се поставят.Аз имам такъв филтър,но задължително всеки път когато наливам бензин в резервоара го прекарвам през фуния ,която също улавя водата.
Ετο това са два модела от филтрите за пречистване на бензина от водата :arrow:

Изображение

ИзображениеИзображение
За това става дума .Голяма грешка правят хората които ги пренебрегват (предполагам че ако не слагах от добавката нямаше да е ЧАК ТАКЪВ ЕФЕКТА) НО СЪМ ГИ ПОРЪЧАЛ И ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА СА МОНТИРАНИ.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Здрасти колега toyo1,видяхте в петък като влезе да влачиш,даже ти махах от брега ,но не ме видя,а и не ме познаваш от далече.Кемпера и караваната са преди голямата група каравани на Сухото дере,има и един WV син кемпер .Видях и като се върна бързо и спря ,но нямах представа какъв е бил проблема.Кофти работи са тея добавки ,аз не ползват такива,само чист бензин.Но,като гледам тези филтри дето ги показвате ,на малък мотор 6кс. ще станат ли ,при тях какъв е варианта на филтър за улавяне на вода.Сега е с един малък ,пластмасов ,но е само за боклуци според мен.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
петър василев

MITKO70 написа:.Но,като гледам тези филтри дето ги показвате ,на малък мотор 6кс. ще станат ли ,при тях какъв е варианта на филтър за улавяне на вода.Сега е с един малък ,пластмасов ,но е само за боклуци според мен.
Стават за всякакви,малки,големи.Поставят се веднага след резевоара,,даже аз след този големия филтър имам и един малък от тези дето се слагат на колите. :D
toyo1

Мнение от toyo1 »

MITKO70 написа:Здрасти колега toyo1,видяхте в петък като влезе да влачиш,даже ти махах от брега ,но не ме видя,а и не ме познаваш от далече.Кемпера и караваната са преди голямата група каравани на Сухото дере,има и един WV син кемпер .Видях и като се върна бързо и спря ,но нямах представа какъв е бил проблема.Кофти работи са тея добавки ,аз не ползват такива,само чист бензин.Но,като гледам тези филтри дето ги показвате ,на малък мотор 6кс. ще станат ли ,при тях какъв е варианта на филтър за улавяне на вода.Сега е с един малък ,пластмасов ,но е само за боклуци според мен.
Колега сещам се каде си .Има значение конете и големината на филтъра .Може да си спестиш много разправии ако имаш филтър ( НЕ ЗАРЕЖДАИ ОТ САМОКОВ) :idea:
петър василев

toyo1 написа:.Има значение конете и големината на филтъра .Може да си спестиш много разправии ако имаш филтър ( НЕ ЗАРЕЖДАИ ОТ САМОКОВ) :idea:
Е,разбира се :D няма да сложиш на голям двигател ,малък филтър.Сложете си най-големия да ви е мирна главата,аз така направих :wink:
петър василев

По добре е да е с прозрачна ,пласмасова чашка,че виждаш какво се събира във филтъра и като се събере вода се развива и изхвърляш каквото има вътре :wink:
toyo1

Мнение от toyo1 »

петър василев написа:По добре е да е с прозрачна ,пласмасова чашка,че виждаш какво се събира във филтъра и като се събере вода се развива и изхвърляш каквото има вътре :wink:
На такива места се монтират че .............. и прозрачния и другия ПЕРИОДИЧНО ще се свалят.ПАРЕН КАША ДУХА :idea:
петър василев

toyo1 написа:
петър василев написа:По добре е да е с прозрачна ,пласмасова чашка,че виждаш какво се събира във филтъра и като се събере вода се развива и изхвърляш каквото има вътре :wink:
На такива места се монтират че .............. и прозрачния и другия ПЕРИОДИЧНО ще се свалят.ПАРЕН КАША ДУХА :idea:
Разбира се :smt023
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Това е по-добрия вариант,да се вижда водата.Питах за филтъра ,защото незнам реалните му размери колко са ,от снимката не е ясно.Но ,ако се събере на 6 кс. СУЗУКИ , 4 тактов под капака ще е супер.Аз си зареждам от София една туба,но се сещам ,колега слагаше малко спирт в бензина и също помага при вода в горивото/като при леките коли на бензин/.
п.п.За сома ,действително се обажда ,на Филмовата има един човек -Р.Медичков той си ги "лекува" периодично,миналата седмица имаше един 10кг. на влачене и то за норматив.Незнам дали за него става дума,но излизат и кльонкаджий вечер,време му е.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
toyo1

Мнение от toyo1 »

MITKO70 написа:
Това е по-добрия вариант,да се вижда водата.Питах за филтъра ,защото незнам реалните му размери колко са ,от снимката не е ясно.Но ,ако се събере на 6 кс. СУЗУКИ , 4 тактов под капака ще е супер.Аз си зареждам от София една туба,но се сещам ,колега слагаше малко спирт в бензина и също помага при вода в горивото/като при леките коли на бензин/.
п.п.За сома ,действително се обажда ,на Филмовата има един човек -Р.Медичков той си ги "лекува" периодично,миналата седмица имаше един 10кг. на влачене и то за норматив.Незнам дали за него става дума,но излизат и кльонкаджий вечер,време му е.
Филтъра е колкото чаша 250мл.литра и се монтира извън мотора някъде до резервоара . ППІ Време му е на сома но това падане на температурата на водата от 24 на 18градуса няма начин да не се отрази на риболова .Дано се нормализира всичко че не се издържа вече. :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”