Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз. Диканите,,,,пак
Модератор: Paublo_Eskobar
- бате Фико
- новобранец
- Обратна връзка:
яз. Диканите,,,,пак
привет на всички:)нов съм в сайта,който от своя страна много ми хареса и се надявам да съм полезен поне с малко-абсолютно непрофесионален рибар(не риболовец)съм,но пък за сметка на това ми прави страхотно удоволствие ,а и доста скитам по водоемите така ,че все някава полза ще има отмен-та по темата-утре(събота)отивам на диканите и ще преспим там ,както и ще захраним подходящо така ,че в неделя или понеделник очаквайте по подробно инфо за язовира към момента-на всички наслука ,а ако някой има вече актуално инфо за там-предварително съм му благодарен ако го сподели:)
DON'T DRINK WATER,BECAUSE FISH FUCK IN IT:)
Колега, две поредни недели ходим там и се прекарваме чудесно.Излиза морунаш,червеноперка и костур/дребен/.Такъма е 0,18 основно влакно ,16- ка кука, на ваглер, около 3 м. дълбочина, на бял и пинки.Все още немога точно да разбера каква да бъде точната пропорция на захранката, но с времето и това ще стане.Все пак тя е ванилия с коноп+бели червеи, направена на топки колкото орех и периодично захранване.Таксата е 5 лв. на три пръчки.
Лошото е когато излезе т.нар. Дикански вятър около обяд., защото рибата отведнъж се покрива.Наслука!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
- бате Фико
- новобранец
- Обратна връзка:
благодаря колеги-ето-както си и знаех сайта е страхотен както и потребителите във форума:)благодаря за инфото-ще го актуализирам след неделя-иначе аз само веднъж съм ходил на язовира и бях очарован:)дано и сега е така-наслука на всички:)мисля да се пробвам от другата страна на язовира-всмисъл не отккъм селото -ако имам успех ще споделя точното място:)
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега аз също съм голям любител на яз. Диканите и ходя от 2-3 години там почти всяка събота. Поради ред причини миналата събота ходих там за първи път тази година. Открих няколко проблема там
1. Рибата вече е доста по-маломерна от миналата година.
2. в сравнение с миналата година и популациата на рибата е доста по-малка. Просто ги няма онези пазажи като миналата година, рибите са инцидентни.
До колкото разбрах от пазача язовира е бил източван до половината зимата за да се оправя нещо по дигата. т.е цялата дига е била открита кулата също е била на сухо, арендатора там се е сменил и според мен(а и според доста колеги който срешнах там събота) предишния арендатор си е пуснал мрежите докато язовира е бил източен за да си обере рибата. Значи тва инфо го събрах от поне 10-20 човека който бяха там. Наслука
2. в сравнение с миналата година и популациата на рибата е доста по-малка. Просто ги няма онези пазажи като миналата година, рибите са инцидентни.
До колкото разбрах от пазача язовира е бил източван до половината зимата за да се оправя нещо по дигата. т.е цялата дига е била открита кулата също е била на сухо, арендатора там се е сменил и според мен(а и според доста колеги който срешнах там събота) предишния арендатор си е пуснал мрежите докато язовира е бил източен за да си обере рибата. Значи тва инфо го събрах от поне 10-20 човека който бяха там. Наслука
- бате Фико
- новобранец
- Обратна връзка:
благодаря за инфото-и аз подочух подобни неща ,но все пак риба има защото приятели редовно ходят от няколко седмици и винаги имат улов,пък бил той и малък-поне мястото е хубаво ,а се надявам и времето да е такова-просто не мога да се сетя по приятно място в момента да се отиде за два дена поне-ако ти знаеш по добър язовир ,моля -ще се радвам да го споделиш-сега се мъча да намеря някакъв близо до пазарджик,но още безуспешно-VMarinov написа:Колега аз също съм голям любител на яз. Диканите и ходя от 2-3 години там почти всяка събота. Поради ред причини миналата събота ходих там за първи път тази година. Открих няколко проблема там

-
- новобранец
- Обратна връзка:
признавам че мястото е стахотно аз имам много добри спомени от там но преди всичко прочети и това : http://forum.nariba.com/viewtopic3308.html
Аз на палатка не съм ходил до сега край софия тъй че немога да ти препоръчам нещо.
Разгледай форумите може би ще откриеш и други места.
Наслука
Аз на палатка не съм ходил до сега край софия тъй че немога да ти препоръчам нещо.
Разгледай форумите може би ще откриеш и други места.
Наслука
- бате Фико
- новобранец
- Обратна връзка:
прочетох го друже и да кажа малко съм ....възмутен е малко ...последния път мой приятели са били(преди седмица)и оня чичко с касовия апарат изрекъл някаква безумица от рода на"5 лева на човек -жените и децата не се броят"-и две мой приятелки също били там и му рекли"ми добре де-ако искаме само ние да си дойдеме двете да си ловим"-и оня рекъл-аа не може без придружител!!!"
а те са на 26и на 32 години...абе пълен смях-и въпреки всичко смятам да отида -подкрепям бойкота,но по мой си начин-много ми се иска да го намеря тоз арендатор дето ще дойде да ми счупи колата или да ме изгони..просто тръпна в очакване:)иначе благодаря за инфото и мисля че на такива арендатори би трябвало да им се покаже стария завет-"око за око и зъб за зъб"и понеже сме в 21 век може и по модерно да е"око за две-зъб за чене":)

- бате Фико
- новобранец
- Обратна връзка:
:)))

Re: :)))
бате Фико написа:![]()
след 5 часа тръгвам,пък каквото пръчка покаже:)със сигурност обаче ще се опитам да събера актуална информация:)наслука на всички решили да отидат да почешат крастата край някой водоем:)пък и си купих нова пръчка и макара....щастлииииииив:)
Хайде и като се върнеш напиши какъв е резултата. Наслука !!!
- бате Фико
- новобранец
- Обратна връзка:
РАВНОСМЕТКАТА:)
Значи мога да поместя това което научих и видях-видях ,че риба има-маломерна за повечето от вас,но за мен си беше ок-излизаха червеноперки,морунаш,клен,каракуда-клена и карадкудата имаха добри размери (около35-40см),а морунажа беше колкото длан(повечето)колегите до нас извадиха доста добри морунажи ,но захранваха нон стоп-явно има ефект-рибата дава непрекъснато с изключение следобяда-15-17 часа-това са наблщюдения за два дена там-мястото където бях беше страхотно-откъм село "дрен"подминава се долна диканя и точно на 5 колометра има отбивка вляво за село дрен и детски селища "сос"кондердорф-веднага след като се влезе в селото има стопански двор в ляво и стадион (изоставен)-покрай него се кара и след около 2 километра сте на язовира-пътя е проходим за всички видове автомобили,но като се стигне язовира има едно равно място и след него по стръмен бряг и скали-именно там е мястото за риболов!!!от където почват скалите до стената са най добрите места-разпитах и човека с таксата-радвам се е беше честен-действително чзовира е бил източван през зимата(до половина)и предишния арендатор си е "мрежнал"около 3 тона риба(мамка им прасета)но сега твърдят че се зьарибява пак и търсят зарибители (професионални)-всичко се заплаща-тел за контакт не съм взел .цената е 5 лева на човек за три пръчки,но ако сте с жена или дете(може и двете
)те не плащат но вие може да ползвате техния брой за още три пръчки-надявам се че бях достатъчно изчерпателен-лично на мен мястото ми хареса -чисто е и е красиво-през деня обаче няма къде да се скриеш от слънцето-носете си чадъри;)ако се сетите още нещо-питайте:)