Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помогнете да избера.
Модератор: sapuna
Помогнете да избера.
Здравейте, от скоро се занимавам с риболов и ще помоля за мнения, за да ми помогнете да си избера по-хубава въдица.Избрал съм си две въдици обаче незнам коя е по-добра за дънен риболов.Мислех да си взема Шаранджийска пръчка поради причината, че е по здрава, но един човек ми каза ще карбоновите пръчки небили много читави, поради причината, че карбона е твърда сплав и се чупела много лесно.Или да взема обикновен телескоп с водачи.Предимно ще ловя шаран,амур и сом.
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7483
и
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6434
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7483
и
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6434
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Помогнете да избера.
втората пръчка е за съвсем друг риболов,от този които искаш да практикуваш,заложи на първата самоче 3,5либри 

Двете пръчки който си показал не са от един и същ клас-трябва да избереш към ,,дъното,, ли ще ходиш/първата/ или към ,,плувката,,/втората/
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Значи ще ловя на дъно само, незнам дали са от един и същи клас все още навлизам в нещата, затова поисках вашето мнение.Защото 2-ма рибари ми казаха да си взема телескоп с водачи, че съм щял да счупа карбонова пръчка и че карбоновите небили много здрави неможело да се вадат големи риби само до 2-3 кг, и аз останах учуден.
- jorasimo
- ще става разбирач
Втората направо я забрави че с нея на дъно може и при първото замятане да приключиш с риболова, но найстина първата е твоита, успех в новото за теб начинаниеme7al написа:Значи ще ловя на дъно само, незнам дали са от един и същи клас все още навлизам в нещата, затова поисках вашето мнение.Защото 2-ма рибари ми казаха да си взема телескоп с водачи, че съм щял да счупа карбонова пръчка и че карбоновите небили много здрави неможело да се вадат големи риби само до 2-3 кг, и аз останах учуден.

[quote="me7al"] но един човек ми каза ще карбоновите пръчки небили много читави, поради причината, че карбона е твърда сплав и се чупела много лесно[quote]
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Може да го посъветваш да си вземе въдици от масивна стомана, поне ще е сигурен, че са здрави и и няма и да се огънат даже. Според теб случайно ли е, че най-новите и добри шаранджийски въдици се правят от карбон?
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици

Незнанието не е извинение.
-
- ще става разбирач
Здравей колега,
притеснява ме факта, че преди 2 години си пуснал същата тема и от тогава до сега като не си си избрал пръчка и продължаваш да си съвсем начинаещ, може би това не е твоето хоби !
Извинявай ако съм те засегнал, но за 2 години 2 теми със едно и също питане ми се струва, че ще е много трудно да ти се даде правилен съвет.
притеснява ме факта, че преди 2 години си пуснал същата тема и от тогава до сега като не си си избрал пръчка и продължаваш да си съвсем начинаещ, може би това не е твоето хоби !
Извинявай ако съм те засегнал, но за 2 години 2 теми със едно и също питане ми се струва, че ще е много трудно да ти се даде правилен съвет.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Да може да съм пускал и преди, но преди 2 години негледах сериозно на този вид спорт, но сега с ръка на сърцето мога да кажа, че вече съм сериозен.Благодаря на всички за мненията и аз мислех за 1-вата въдица и нея ще взема.ivanov70 написа:Здравей колега,
-
- ще става разбирач
Няма страшно с карбона, туй с чупенето беше в първите години след като навлезе като материал.
Пази ги пръчките от надраскване, почиствай ги с парцал след всеки риболов и не слагай олова по-големи от 100гр и не би трябвало да имаш грижи. Ако работиш с големи тежести, първите 10тина хвърляния не се изсилвай при замятането, докато придобиеш усет за акцията и гъвкавостта на върха. Риба няма как да ти счупи пръчката, пък дори и да е 20кг. Е зависи и как работиш с нея.
Телескопична карбонова въдица не е добър вариант. Поради многото сгъвки, вероятността да влязат в тях песъчинки, да надраскат карбона и да се счупи от там е по-голяма. Освен това водачите са разпределени по-зле отколкото при пръчка на 2 или 3 части. А и се губи част от удоволствието.
Другия вариант е да си вземеш пръчка от вибростъкло - при тях опасността от счупване е почти никаква, но пък са тежки, груби и се губи малко удоволствието от играта с рибата.
Пази ги пръчките от надраскване, почиствай ги с парцал след всеки риболов и не слагай олова по-големи от 100гр и не би трябвало да имаш грижи. Ако работиш с големи тежести, първите 10тина хвърляния не се изсилвай при замятането, докато придобиеш усет за акцията и гъвкавостта на върха. Риба няма как да ти счупи пръчката, пък дори и да е 20кг. Е зависи и как работиш с нея.
Телескопична карбонова въдица не е добър вариант. Поради многото сгъвки, вероятността да влязат в тях песъчинки, да надраскат карбона и да се счупи от там е по-голяма. Освен това водачите са разпределени по-зле отколкото при пръчка на 2 или 3 части. А и се губи част от удоволствието.
Другия вариант е да си вземеш пръчка от вибростъкло - при тях опасността от счупване е почти никаква, но пък са тежки, груби и се губи малко удоволствието от играта с рибата.
С твоето мнение ме убеди на 100% да взема карбоновата въдица, вече съм я поръчал до края на седмицата трябва да дойде.Още веднъж благодаря за отделеното внимание.NikiStoianov написа:Няма страшно с карбона, туй с чупенето беше в първите години след като навлезе като материал.
Еее..., сега последно чупливи ли са карбоновите или и аз...NikiStoianov написа:Няма страшно с карбона, туй с чупенето беше в първите години след като навлезе като материал.
Телескопична карбонова въдица не е добър вариант....
Почиствам ги когато и както ми е кеф,не ги пазя от надраскване и т.н.(стъклопластовите),...деева тоя карбон,аз за риба ли съм отишъл или в стъкларски магазин.Нямам против различния избор на колеги но крайни изказвания-това става,онова боклук ,малко дразнят!да си играе едно маваши на неговите въдици
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Дразнят,ама са истина!!!
Явно не сте ме разбрали какво исках да кажа за това с "мавашито" 

Незнанието не е извинение.
Ок,ама е като да натяквам че Fiat Marea не става за ходене на риба,щото аз ходя с Pajero и другото не става,щото пътищата били лоши и т.н.sapuna написа:Дразнят,ама са истина!!!

Последно промяна от sas79 на Вто Юни 29, 2010 10:16 pm, променено общо 1 път.
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!