Различните мнения по въпроса за кюспето с хляб

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Различните мнения по въпроса за кюспето с хляб

Мнение от bobsana »

Аз колеги от доста време използвам комбинацията хляб и кюспе. Преди да си правя каквито и да било експерименти обикновено чета или се допитвам. Срещнах много различни мнения относно начина на забъркване на тази смес. Някои казват /пишат/, че хляба трябва само да се накъса и да се навлажни. Добре, обаче тогава той не потъва или му слагам камъни вътре в топката. Други споделят, че трябва да е добре умесен с вода, но в случая сместа е много плътна и няма да се разсейва добре. Искам с вас да откоментиране най удачния вариянт
gliip

Мнение от gliip »

мисля че най-добре да се надроби хляба в кюспето и така да се овлажнява а като падне на дъното това че се издигат частици нагоре само може да ти е от полза знаеш че рибите харесват такива нешта особенно платиката ми е направла такова впечатление винаги се стремя да се получи този ефект с храната ми и сам сигурен че дава резон
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Само смятам, че така се разпада още със самото падане във водата, което не е редно
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Niakoga predi mnogo godini kogato loviah po tozi nachin :D nikoga ne sam se pritesniaval, che topkata shte se razpadne barzo na danoto. Nali kukite sa ti tam kadeto se e obrazuvalo hranitelno petno :wink:

Ako ima problem, zashto togava pri ribolov na fider sled minuta se izprazva hranilkata???
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

аз съм много голям фен на тази захранка, само че много трябва да се внимава да не е нито много суха, нито преовлажнена. Препоръчителен е и по-мекия пресен хляб защото става по-лепкава
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Да Fixxere, и аз съм и фен, но проблема е, че като не я намокра зада слепне хубаво се разпада при падането във водата. Ако пък я направя на твърди топки не знам дали се отделя достатъчно и равномерно. Гледах по френския канал един направи топки за мирна риба като ги умеси с бял червей, мойе би трябва да пробвам твърда, добре овлажнена топка умесена с бял. Той е много напорист да се вре и вероятно топките захранка се раздробяват, когато малко по малко си пробива път.
Hristo Yordanov Mladenov
новобранец
новобранец

Мнение от Hristo Yordanov Mladenov »

Tova za beliq 4ervei vav hlqb ima dava mn dobar rezultat li4no sum go probval i e prekrasnata zahranka za ribolov na pluvka e razbira se e prepora4itelno da se izpolzva za struv su6to bql!!!
Farlqsh,Vadish,Farlqsh,Vadish,VAdish,Vadish,Vadish.To ot tolkova mogo riba nqma vreme da farlish.!
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

Може да сложиш растворим аспирин или някакво хапче което се разтваря в вода.Начупваш го на малки парчета(може и да не го начупваш)и го слагаш в хляба с кюспето и то като се разтваря захранката си се разпръсква:) Това става и за други захранки :)Става и за фидер.
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

най- неприятно е когато топката се разпадне на повърхността при одара с водата
Hristo Yordanov Mladenov
новобранец
новобранец

Ne Ne NE tova s aspirina 6te e golqma gre6ka!!Za6to?Za6toto kakto vi e izvestno ribite imat mn dobre razvito obonqnie i kato usetqt specifi4nata[vsi4ki znaeme kakva e nakiselqva6ta mirizmata na aspirina]mirizma nqma da poglednat stravta!Moe mnenie no se pak moje i da stava!

P.S>nai uda4niq variant v takuv slu4ai 6te e da se sloji SUPRAVIT 6toto ima plodov aromat!!
Farlqsh,Vadish,Farlqsh,Vadish,VAdish,Vadish,Vadish.To ot tolkova mogo riba nqma vreme da farlish.!
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

съгласен съм за суправита че е добре от гледна точка на аромата, но откъде знаеш че миризмата на лекарство не се харесва на рибите :twisted:
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Hristo Yordanov Mladenov
новобранец
новобранец

Ami ne znam no taka predpolagam!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

БОЛНИ??

Мнение от chirusa_bg »

Абе вие ще ги ловите ли тие риби или ще ги лекувате , :)))
Според мен ако искате нещо да ви троши захранката слагайте бял червей
наслука
diado_iago
новобранец
новобранец

Мнение от diado_iago »

Аз мисля че хляба в захранката трябва да се използва само по един начин а той е: накисваш хляба на парчета в кепа след това го изцеждаш хубаво стриваш го през сито и му добавяш каквото искаш после. Само имай впредвид че хляба прави захранката доста лепкава аз го използвам само на река със силно течение. Най-добре му вкарай и някаква купешка захранка и кюспето в зависимост от рибата която искаш да ловиш. Успех :D :D
Аватар
vali.67
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vali.67 »

Za xlqba i kuspeto
Mi az taka q pravq tazi taka stara i vse taka o6te aktualna zaxranka.
Vzimam ot xlqba samo gornata izpe4ena kora i dolnata moje, no v nikakyv slu4ai sredata , za6toto 6te stane mnogo lepkava.
Na4upvam korite i s voda byrkam dokato se navlajnqt i se razbiqt na malki 4asti ,no samo gi navlajnqvam ne gi mokrq izcqlo.
Posle kuspeto predvyritelno go s4ukvam na prax ,nikoga ne izpolzvam natro6eno gotovo ,a na plo4ki ,za6toto taka si zapazva mirisa kato ka4estvo.
Pribavqm i givotinska xrana [qrma ] nai dobre smeska za praseta po-rexava e i tova spomaga za lesnoto razpadane na xranilkata i taka obrazuva po byrzo hranitelnoto petno.
Za korite na edin xlqb; 1kg. kuspe i polovinka jivotinska xrana ,byrkate da stane xomogenna smes da minava mejdu prystite.
A ribata tq si znae.
Nasluka
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”