Брягово - 14.05

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

didovalk
новобранец
новобранец

Брягово - 14.05

Мнение от didovalk »

Резултатът - от 7 сутринта до 4 следобед двама човека около двайсетина уклея, 3 червеноперки и 12 каракуди с прилични размери. Общо към 3 кила риба. Стръв -бял и червен червей, част от каракудата (най-едрите) удариха на дъно, другото на плувка. Имаше доста народ. До обяд даваше по-добре. Според слуховете на този язовир излизало повече, иначе аз за пръв път бях там. Рибите се гониха, сигурно затова по-слабо кълвеше, за малко да хванем 3 едролюспести парчета с кепа, почти на брега излезнаха.Пазача каза, че на втичалото хванали шаран с кеп.Между другото, за пръв път да видя пазач с касов апарат, че и касови бележки издаваше, макар чр кат го гледах навъртя сигурно поне 30 км за деня да обикаля.
За тези, които не знаят - такса 5лв, каквото хванеш. Стига се -от Пловдив се хваща главния път за Свиленград, след кв. Дебър на Първомай има отбивка вдясно, има си и табелка, подминава се село Брягово и след 2 км вляво е язовира. Вдясно имаше някакви разливи, дето уж не се плащало , и там ловяха, ама дали излиза , не знам. Разлива се бил появил преди 3 години и уж се самозарибил :?: .
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”