Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

Влияние на фазите на луната върху морските организми
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Влияние на фазите на луната върху морските организми
Здравейте колеги, попаднах на часовник, който след позициониране (географски ширина и дължина) показва подходящото време за риболов
в зависимост от лунните фази.
То дали той показва вярно ще ви кажа по-късно (след проверка де), ама се замислих дали това , освен и метеорологичните условия не влияе върху активността на рибите, раците и др.
Аз лично съм чувал, а и съм убеден , че по време на пълнолуние мидите са най-пълни

в зависимост от лунните фази.
То дали той показва вярно ще ви кажа по-късно (след проверка де), ама се замислих дали това , освен и метеорологичните условия не влияе върху активността на рибите, раците и др.
Аз лично съм чувал, а и съм убеден , че по време на пълнолуние мидите са най-пълни

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Влияние на фазите на луната върху морските организми
За раците мога да кажа същото.А за активноста на хищника е доказано от опит.str.hadjiev написа:Аз лично съм чувал, а и съм убеден , че по време на пълнолуние мидите са най-пълни
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- разбира нещата
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Ловящите сафрид на плувка не може да не са забелязали че при пълнолуние уловът пада драстично.
Става въпрос за нощен риболов разбира се.
Става въпрос за нощен риболов разбира се.
Според мен при пълнолуние пада улова ,защото луната осветява морето и рибата се пръска,докато като няма луна се концентрира към светлината която и предоставяте.Отново споменавам ,според мен е така.А последно време маи ни на палнолуние не на новолуние ни сутрин ни вечер нещо не е.......ва да се храни.
Ко'шго прайм
кат манекен ш'са появи Август .Поздрави и 

- atillas
- ще става разбирач
подкрепям,също по лични наблюденияroko-koko написа:Според мен при пълнолуние пада улова ,защото луната осветява морето и рибата се пръска,докато като няма луна се концентрира към светлината която и предоставяте.Отново споменавам ,според мен е така.А последно време маи ни на палнолуние не на новолуние ни сутрин ни вечер нещо не е.......ва да се храни.Ко'шго прайм
кат манекен ш'са появи Август .Поздрави и