Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Язовир суходол-Щука?
Модератор: sapuna
Язовир суходол-Щука?
Добър вечер,
мисля тази събота(10) или неделя(11) да се изстрелям към язовир Суходол с цел щука
. За първи път ще ходя за хищник и съм решил да взема 2 пръчки. Една тапа на риба с монтаж тип "хеликоптер" и една блеснарка. Първото, което искам да питам е някой знае ли дали в язовира въобще има щука и ако има къде е подходящо място за замятане
. Отворен съм и за всякакви съвети относно ловенето на щука поради простата причина, че ще ходя за първи път и имам голям мерак .
Благодаря предварително
.
мисля тази събота(10) или неделя(11) да се изстрелям към язовир Суходол с цел щука

Благодаря предварително

Re: Язовир суходол-Щука?
Ако говориш за платеното съм 99% сигурен,че отсъства от там и все пак наслука 

- MITKO70
- кандидат преподавател
И аз така знам,но достигна слух и до мен ,че е заселена по някакъв начин.Обаче каква и е популацията незнам,не са се чули сериозни улови от там.Ако ти се лови щука на платено ,Богров ,но там после и на кантарчетоceco65 написа:Ако говориш за платеното съм 99% сигурен,че отсъства от там и все пак наслука

Всичко може,но не всеки го можe.

Да на платеното ще ходя. То вече няма свободно там. Мисля да се пробвам пък да видим какво въдица покаже
.

ами ти хубаво ще ходиш за щука .....ама въпроса е дали я има и вобще ............ аз не съм чул
никога несъм 4ул да има щука на тоя тинясал гиол
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има, миналата година видях как местните мангали хванаха щука към 5-10 кила.
Търси я от страната на хотела, където брега е по-висок, съвсем близо до брега, буквално на 5-6 метра. Ползвай кука с метален повод, продават готови вързани. Ползвай за стръв по-издържливи рибета, примерно каракуда. Монтажа хеликоптер не е за тапа. След като щуката отнесе тапата, не бързай да засичаш, брой поне до 15 и тогава засичай. Успех, пиши какво е станало.
Търси я от страната на хотела, където брега е по-висок, съвсем близо до брега, буквално на 5-6 метра. Ползвай кука с метален повод, продават готови вързани. Ползвай за стръв по-издържливи рибета, примерно каракуда. Монтажа хеликоптер не е за тапа. След като щуката отнесе тапата, не бързай да засичаш, брой поне до 15 и тогава засичай. Успех, пиши какво е станало.
нямам живарник
На платения гьол на Суходол има щука, аз лично съм ловил там екземпляри между килограм и два килограма. Най-голямата, която съм виждал хваната бе над пет кила преди две години. Оттогава не съм ходил там и не ми е ясно доколко язовира е изгребван. Най- доброто място за щука е да застанеш около далечния ъгъл на стената.
Наслука!
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Благодаря за полезните съвети. Имам няколко въпроса:
1. Мисля да съм с влакно 0.30 и стоманен повод с тройна кука. Трябва ли ми по-дебело влакно?
2. За блеснарката също съм предвидил 0.30 със стоманен повод.Там как стоят нещата?
3. Времето... събота ще е облачно с преваляване а неделя го дават слънчево. Има ли някой наблюдения за този язовир относно този важен фактор?
Принципно отивам с желанието да хвана нещо но с идеята, че почти сигурно няма да извадя нищо
.
Ако някой има съвети за този язовир и за щуката като цяло ще съм благодарен да ги сподели.
1. Мисля да съм с влакно 0.30 и стоманен повод с тройна кука. Трябва ли ми по-дебело влакно?
2. За блеснарката също съм предвидил 0.30 със стоманен повод.Там как стоят нещата?
3. Времето... събота ще е облачно с преваляване а неделя го дават слънчево. Има ли някой наблюдения за този язовир относно този важен фактор?
Принципно отивам с желанието да хвана нещо но с идеята, че почти сигурно няма да извадя нищо

Ако някой има съвети за този язовир и за щуката като цяло ще съм благодарен да ги сподели.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А защо точно лятото се сети да търсиш щука
.
Иначе и аз съм виждал да ловят на Суходол , но до 1.500 , пробвай на безден подобре

Иначе и аз съм виждал да ловят на Суходол , но до 1.500 , пробвай на безден подобре

- akoto13
- ще става разбирач
MiTaKa™ написа:А защо точно лятото се сети да търсиш щука.
Мите не знам за Суходол до колко има щука ,но на безденчето само ще си даде 6 кинта на пича с колелото и цял ден ще мирише тинята и лайната на кравите.Има щуки ,но мнооого рядко както и останалите обитатели
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- CERRUTI
- сериозен играч
Ще си загубиш времето!!!NAPALM написа:да се изстрелям към язовир Суходол с цел щука
Щука на Суходол?-Да,има останала още от дъртия...ама популацията и едва ли надвишава 10-15риби в целия гйол....
Според мен по добре да я търсиш по кариерите-Враждебна и т.н.