Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
Искам мнение за фидер и макара
Модератор: Paublo_Eskobar
Искам мнение за фидер и макара
Колеги дали тези два такъма ще могат да си паснат и добра комбинация ли са.ако не каква макара да си взема защото фидера вече го имам и макарата също но евентуално мога да я ползвам за друг вид риболов като мач или боло.Фидера е Mikado - Golden Bay Feeder 3.9 140гр. а Макарата Shimano Exage 2500RA -4 лагера,пред.число5.2:1,вместимост 0.25-160м.Тегло 260 гр.
-
Станимир Христов
- разбира нещата

Re: Искам мнение за фидер и макара
Щом фидера си го взел добре... не е лош майче .... ама си е якичка гега щом е 140гр., което значи че този Екзейдж не го взимай размер 2500 защото ще е прекалено малък,а имай впредвид че с големия фидер за големи риби ще ти трябва яка макара.... Според мен Екзеидж е супер избор но размер 4000 или ако има 5000...... хем ще ти пасне на някой мач евентуално....
Аз например с Колмик Викинг Фидер 120гр. сложих Шимано Супер Байтрънър 5000 ХТЕА и стана перфектна комбинация....
А на пикер Гарболино 10-35гр. ще слагам Шимано размер 3000 ....
Аз например с Колмик Викинг Фидер 120гр. сложих Шимано Супер Байтрънър 5000 ХТЕА и стана перфектна комбинация....
А на пикер Гарболино 10-35гр. ще слагам Шимано размер 3000 ....

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Предлагам да си вземеш макара 3500 за да можеш да я ползваш за реки и по големи риби.Едната шпула ще си я направиш с по мощна линия и тн.
мерси колеги за мнението
bisoc кажи конкретни модели на сносни цени да кажем до около 70лв
защото предложението на колегата Станимир Христов ми идва скъпичко като ново ще го търся евентуално втора ръка
bisoc кажи конкретни модели на сносни цени да кажем до около 70лв
защото предложението на колегата Станимир Христов ми идва скъпичко като ново ще го търся евентуално втора ръка
-
Станимир Христов
- разбира нещата

И аз да ти предложа: http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6407 Размер 3507БХ - това е може би най-добрата макара за тези пари в своя клас... а и е байтрънър, което е още по-добре за фидер-а ....
Ти не каза че си търсиш втора ръка и за това ти предложих Екзейдж..., но ако вземеш Тика-та 40лв над 70-те който си приотвил ще имаш перфектна макара за фидер с фул екстри
, 7 лагера байтрънър и т.н ......
Ти не каза че си търсиш втора ръка и за това ти предложих Екзейдж..., но ако вземеш Тика-та 40лв над 70-те който си приотвил ще имаш перфектна макара за фидер с фул екстри

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
За по евтини модели не мога да ти кажа защото аз предпочитам да имам по малко неща но да са качествени.Ако се поразходиш се ще намериш нещо за твоя бюджет.Успех.