Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Генерал Колево - 15-16. 07
-
- научил се да хвърля
Генерал Колево - 15-16. 07
Малко със закъснение, но все пак реших да споделя излета от Генерал Колево през края на работната седмицата. След многобройни разговори и препоръки относно този язовир, желанието да го посетим надделя страха от многобройните облаци и краткотрайните дъждове, които ни мъчиха из Добрич. Подготвихме се с топчета и PVA торбички и царевица за захранка и потеглихме.
Получите се много приятет излет с много приятни емоции и време.
Пристигнахме около 18:00 и влязохме да захраним едно петно. Бяхме се подготвили само с топчета шокобан, поради инфо,че шараните там не са претенциозни към тях. Към 19:00 започна риболова като очакванията бяха доста сериозни. Петното не беше много голямо, но освен него имаше и pva торбички към монтажа, които очаквахме да подсилят ударите, но уви не стана така

Първата риба беше доста по - малка от очакваното:

Снимка и обратно да расте:)
След известно затишие се обади втори, този път малко по - голямо

Проблема не знам къде беше. Вярно, за първи път бяхме на този язовир, но след репортажите и разговорите, които бях провел, само ме водиха до мисълта, че нещо не е като хората, както на всеки му се случва да се чуди къде е проблема, когато рибата не взима. До нас имаше колеги, които бяха разпънали около 15 въдици
само че без удар на риба над 1кг...
като пробваха на всякакви видове топчета.
Така по същество.... след това към 12 последва още един удар и този път рибата надвиши килограм - може би към килограм и половина

Вечерта имах още 1 удар, но не успя да се засече.
Малко сън и 5 бях готов за действие. Презареждане и докато пусна едната въдица и да посегна за другата и веднага имах удар на добра риба, но се откачи при опита да промена устрема и от навлизане в трастиката
След този удар имах още един на едно шаранче около 0.2 kg и до 16:00 нямаше пипане, дори леко побутване
Въпреки това се получи много спокоен и приятен риболов на едно наистина приятно и красиво място.
1-2 последни снимки от мястото
Наслука колеги

Получите се много приятет излет с много приятни емоции и време.
Пристигнахме около 18:00 и влязохме да захраним едно петно. Бяхме се подготвили само с топчета шокобан, поради инфо,че шараните там не са претенциозни към тях. Към 19:00 започна риболова като очакванията бяха доста сериозни. Петното не беше много голямо, но освен него имаше и pva торбички към монтажа, които очаквахме да подсилят ударите, но уви не стана така

Първата риба беше доста по - малка от очакваното:
Снимка и обратно да расте:)
След известно затишие се обади втори, този път малко по - голямо

Проблема не знам къде беше. Вярно, за първи път бяхме на този язовир, но след репортажите и разговорите, които бях провел, само ме водиха до мисълта, че нещо не е като хората, както на всеки му се случва да се чуди къде е проблема, когато рибата не взима. До нас имаше колеги, които бяха разпънали около 15 въдици

Така по същество.... след това към 12 последва още един удар и този път рибата надвиши килограм - може би към килограм и половина

Вечерта имах още 1 удар, но не успя да се засече.
Малко сън и 5 бях готов за действие. Презареждане и докато пусна едната въдица и да посегна за другата и веднага имах удар на добра риба, но се откачи при опита да промена устрема и от навлизане в трастиката

След този удар имах още един на едно шаранче около 0.2 kg и до 16:00 нямаше пипане, дори леко побутване

Въпреки това се получи много спокоен и приятен риболов на едно наистина приятно и красиво място.
1-2 последни снимки от мястото
Наслука колеги

-
- ще става разбирач
Re: Генерал Колево - 15-16. 07
Благодаря ти, че сподели с нас преживяванията си
!
Да се слееш с природата е безценно, и риба сте хванали
!

Да се слееш с природата е безценно, и риба сте хванали

Никога не пия карал!

-
- вече хвърля и на тежко
-
- разбира нещата
Браво ,и аз смятам да го посетя ,така че всяка информация ще ми е от полза
Не пробвахте ли на мач? Тая година доста добри екземпляри излизат "на плувка",както се казва

Вчера кълвеше,днеска не ще!
Добро изкарване+риби= РЕЛАКС !!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- научил се да хвърля
Не, само на монтаж на косъм с PVA торбички и топчета, и една на косъм с две царевици с ванилия:)
Не бяхме подготвени, но ходих сред трастиките, където се виждаха амурите как се хранят на повърхността, но стоях 20 минути и се върнах. На мястото, където бях пазача каза че миналата година е изкаран шаран близо 18ка
Следващият път мисля да заложа "на плувка" и да се забия сред трастиките
Не бяхме подготвени, но ходих сред трастиките, където се виждаха амурите как се хранят на повърхността, но стоях 20 минути и се върнах. На мястото, където бях пазача каза че миналата година е изкаран шаран близо 18ка

Следващият път мисля да заложа "на плувка" и да се забия сред трастиките

Подготви се за много късания,веднага се забиват в тръстиката.Иначе дъното е чисто.Аз залагам на царевица от консерва,поднесена направо на дъното.Последният път раците ми разказаха играта и се наложи да повдигна малко стръвта.
ако си застанал в тръстикете там от много време не кълве както трябва.хубавите места са до двете построики и от другата страна(ако те пуснат да ловиш там).а като нищо вече там рибата да е преяла с топчета шоколад наистина миналата година е изкаран шаран 18.600
Аз съм привърженик на риболова на мач.По принцип си ловя от страната на фургона и тея постройки нещо не съм ги виждал.Иначе за мач става ли там?
-
- научил се да хвърля
Ние бяхме между фургона и навеса. На язовира нямаше почти хора, което лично ме учуди доста;)
И аз съм превърженик на този вид риболов, заради това искам да се пробвам в трастиките, иначе за прехранването няма да се учудя:)
И аз съм превърженик на този вид риболов, заради това искам да се пробвам в трастиките, иначе за прехранването няма да се учудя:)
Посмали малкоpanteleevi написа:........... На мястото, където бях пазача каза че миналата година е изкаран шаран близо 18ка
..............

нема по-голем от 8-9 кг

-
- и господ не е толокова добър
Добър риболов.
п.п.А пазача там ли е бил миналата година
п.п.А пазача там ли е бил миналата година

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
о не знам за това:) Само знам, че с точност го каза 18,600
Явно на всички го споделя това, не знам. Мисля, че язовирчето от към риба си е добре. Но от към място има много неща да се оправят. Боклуци и трева колкото искаш. Надявам се скоро време да стане още по - добре поддържано место:)