Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Скитане по Жребчево
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Скитане по Жребчево
И така след много гледане,чудене, безуспешни уговорки, пропаднали излети поради лошото време , най-после дойде часа да потегля и аз към така щедрия язовир жребчево. От предните три дни новините бяха предимно лоши , но аз нали съм си оптимист и с желанието да счупя каръка от последните 3 излета в 3.30 бяхме на път. Към 4.30 пристигнахме под римския мост бяхме разбира се първи с изключение на 3 коли който бяха нощували там.Към 5.30 бях разгънал дънните и се устроивах със 7 метровия покрай брега,захранване половин пакет РЕСПЕКТ ягода и половин кг царевично брашно.Към 6 започна яко кълване платики в диапазона 300-500 и 2 каракуди около 300 гр последвани от една малко над половинката, но всичко беше до към 8 - 8.30.Отгоре над нас се събра солидна група и започна да захранва яко изхвърлиха се 2 кофи хранилка последвани от килограми жито и отново 2 кофи хранилка и въпреки безуспешните опити за дохранване рибата се изтегли при конкуренцията. Към 9.30 при нас вече беше тотално безрибие от към дънни и от към плувки.Към 10 вече солидно изнервени решихме да се местим по-надолу.Покрай бургаския път гледката не беше обнадеждаваща, на фона на адската жега част от колегите си отиваха, по пътя ни спря един наш познат който сподели,че бил от 5 сутринта на боклуците и нищо....Към 11 вече се бяхме устроили на новото място и аз натиснат под жегата с мъка извадих въдиците и заредих и още по-мързеливо заметнах.Почти моментално последва удар на една от дънните и прилична половин килограмова каракуда легна в живарника.Малко по-късно последва нов удар и една 300 грамова замина при първата след което последва тотално затишие...Някъде в мислите ми се въртеше ,че в колата имам една въдица вързана на фидер но жегата и мързела и факта,че през нощта не бях спал натежаваха повече в полза на това да не я вадя но все пак се вразумих и с неохота я издърпах от калъфа...Последва зареждане с новозамесена хранилка от съшия тип и мятане...след няма и 5 мин зверски удар,но не се закачи, последва динамичен половин час с удари и нищо ...Реших край - СМЕНЯМ КУКАТА С ПО-ГОЛЯМА . Кука номер 6 беше вързана...карбонова бяла марка адроита...ново замятане след 10 минути отново удар навеждане и пръчката замръзна в огънат вид което ми даде достатъчно време да засека и рибата бавно пое към мен.Изненадата беше доста приятна платика около 700-800 грама , последва красива серия а погледите на всички скучаещи рибари бяха вперени в мен и в единствената въдица на фидер.Платиките излизаха през 15 мин на фона на 35 градусовата жега и скучаещите 9 други въдици.Последва каракуда около 700-800 грама червеноперка около половинка няколко платики по около половинка и ааооо то станало 17.30 време за потегляне. Тъй като телефона ми е на ремонт едва измолих Митака да ме снима и той с нежелание ме щракна баш срещу слънцето ,но поне имам доказателство...

Това е то риболова... съжелявам ,че съм срещу слънцето ноо пак е нещо...за малко и да нямам снимка...

Това е то риболова... съжелявам ,че съм срещу слънцето ноо пак е нещо...за малко и да нямам снимка...
Re: Скитане по Жребчево
добър излет! Нещо ми се струваш пораснал в сравнение със снимката на аватара 

-
- вече хвърля и на тежко
стига се фали бре
браво бе Иво

браво бе Иво
-
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
Браво!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Отличен излет.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- вече хвърля и на тежко
Доволно! 

-
- новобранец
Ние бяхме малко по надолу от римския мост по посока язовира -доволно каракуда и платика ама само единични по едри броики .За 10 часа водата падна с педя затова си мисля че едрото се беше дръпнало навътре.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Ние сутринта бяхме там , но после се преместихме в язовира ...
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
С риск да се повторя и да стана банален вчера ходихме пак.За наша изненада най-хубавите места от предния път бяха заети.Наложи се да минем по-наляво.Отначало сутринта духаше солиден вятър който в последствие ту стихваше ту се усилваше, а резултата бяха дребни каракуди 200 грама.До към 11 имахме 2 души общо около 15 бройки и то уловени само на пружини фидерите си мълчаха.Към 11.30 нещата съвсем замряха и аз даже си подремвах в колата предвид силния вятър който излезе.
Рибата не поемаше нито на пружинки нито на фидер. Внезапно обаче за моя почуда към 12 въпреки силния вятър нещата коренно се промениха,двата фидера започнаха луд танц поемайки силно и с решително навеждане напред
. Нещо обаче липсваше ...излизаха само дребни каракуди 200-300 грама и изведнъж изненадващо около 16ч. започнаха да излизат ей такива...
опааа колегата толкоз го беше яд на мен ,че го карам да остави риболова и да ме снима,че му се иска да ми отреже тиквата ...
. Близо час настана голяма лудница едрите каракуди неспираха на фидер,на пружина удар след удар излиза 500-700 грамови на два пъти събаря фидера с як удар ...на пружината изпуснах една може би над килото ...Вече в 17.30 спряхме да ловим и с риск да ме изгоните от форума слагам тая снимка...
. Брадясалия циганин с прословутите червени гащи отляво съм аз...по това ще ме познаете много лесно, друг такъв по язовирите няма :danceee: :danceee: :danceee: лича си от километри...и насреща на паметника да сте,ако видите да се червенее нещо ... то това нещо не е кола, не е дърво отрупано с червени джанки или череши ,дори не е дядо коледа дошъл за риба...ако си мислите пък ,че е охраняем плаж понеже на гащите ми пише Lifeguard(спасител) то изобщо не се къпете моля плашите ми рибата :naughty: :naughty: В Гурково спрях за кафе..никкъв проблем с мангалите вместо да ме гледат злобно...почтително се отдръпнаха и кимнаха с глава за поздрав. Нормалнооо аз съм по-черен смърдящ и брадясал от тях
.