Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Проблем със шарани?
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Проблем със шарани?
Вече втора седмица съм бесен на едни шарани, та се обръщам за помощ към всички вас. На мен капацитета не ми стигна да ги разгадая. Моля за анализ и за евентуално решение на проблема.
Условия: Река, прилично голяма средно 50-70 метра широка, прилични дълбочини навсякъде в района на риболова. Място на проведения риболов дълбочина от 3 до 8 метра. Твърдо дъно, пясък премесен с глина.
Опитах всичко, за което бях подготвен. Дипове ягода, шоколад, портокал, ванилия, натурална царевица.
Три дни захранвах със стара накисната царевица, лових на нея и на сварена такава. На косъм и една въдица за всякакви проби, стръв на куката, пелети, пружини и т. н.
Шараните със сигурност ядът царевица там, местните ги ловят на такава от консерва.
Рибите скачаха постоянно, няма обед няма сутрин, през 10-15 мин се изхвърляше шаран от кило до много едри риби се обръщаха само. над 10 кг.
На щека с консервирана царевица хванах над 20 дребни шаранчета, това на около 5-6 метра дълбочина.
На дънните нищо, дори и не подръпна все едно нямаше стръв на тях.
Та къде сбърках ???
Условия: Река, прилично голяма средно 50-70 метра широка, прилични дълбочини навсякъде в района на риболова. Място на проведения риболов дълбочина от 3 до 8 метра. Твърдо дъно, пясък премесен с глина.
Опитах всичко, за което бях подготвен. Дипове ягода, шоколад, портокал, ванилия, натурална царевица.
Три дни захранвах със стара накисната царевица, лових на нея и на сварена такава. На косъм и една въдица за всякакви проби, стръв на куката, пелети, пружини и т. н.
Шараните със сигурност ядът царевица там, местните ги ловят на такава от консерва.
Рибите скачаха постоянно, няма обед няма сутрин, през 10-15 мин се изхвърляше шаран от кило до много едри риби се обръщаха само. над 10 кг.
На щека с консервирана царевица хванах над 20 дребни шаранчета, това на около 5-6 метра дълбочина.
На дънните нищо, дори и не подръпна все едно нямаше стръв на тях.
Та къде сбърках ???
Последно промяна от Ivak на Пон Юли 26, 2010 6:08 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Re: Проблем със шарани?
Колега не си прави такива шеги и пиши на кирилица ,ако не ти харесва не давай мнения по въпросите които ни вълнуват. Наслука.tehlebutei написа:vzemi bombi i 6te gi izvadi6

- crazybot
- фен клуб-скобар
Ама той сериозно говори. Погледни му снимките в галериятаMITAKA_STZ написа:Колега не си прави такива шеги и пиши на кирилица ,ако не ти харесва не давай мнения по въпросите които ни вълнуват. Наслука.tehlebutei написа:vzemi bombi i 6te gi izvadi6

-
- разбира нещата
На тоя СКАПАНЯК даже на едната снимка му се виждат мрежи...
Моля модераторите да се намесят,този индивид няма място тук! Заслужава банн завинаги!
Моля модераторите да се намесят,този индивид няма място тук! Заслужава банн завинаги!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- Vlado_852
- разбира нещата
До тук добре, но къде е проблема? Не искат да хапват или какво?Ivak написа:Вече втора седмица съм бесен на едни шарани, та се обръщам за помощ към всички вас. На мен капацитета не ми стигна да ги разгадая. Моля за анализ и за евентуално решение на проблема.
Условия: Река, прилично голяма средно 50-70 метра широка, прилични дълбочини навсякъде в района на риболова. Място на проведения риболов дълбочина от 3 до 8 метра. Твърдо дъно, пясък премесен с глина
точно така,махнете тъпото к....е.банmario67 написа:На тоя СКАПАНЯК даже на едната снимка му се виждат мрежи...
Хора,има конкретна тема и конкретен въпрос?!Ако нямате какво да кажете си замълчете!
На колегата с бомбите-ако ти е бомбирал мозъкът и това е сигурна диагноза - лекувай се!Макар,че се съмнявам да има резултати,защото,където се намеси природата медицината е безсилна!
На колегата с бомбите-ако ти е бомбирал мозъкът и това е сигурна диагноза - лекувай се!Макар,че се съмнявам да има резултати,защото,където се намеси природата медицината е безсилна!
пробваи с дип мида рак или коноп и пиши какъв е резултата
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ваче,дан са прайш на луд!!!
В реката не търси твърдото!
А,и голяма дълбочина не ти трябва!
В реката не търси твърдото!
А,и голяма дълбочина не ти трябва!
-
- новобранец
Колега разбрах че си ловил на косъм.Защо не пробваш това на което ловят местните.Защото ме съмнява те да ловят на косъм!!!Успех следващия път,НАСЛУКА
Колега, опитай да вдигнеш стръвта от дъното. Щом играят на повърхността, значи рибата е била в горния слой. Пробвай на плувка, на различни дълбочини. Няма рецепта за добри резултати. Когато има риба пробваш различни начини, за да реализираш успех.
Що се касае за болния мозйк с бомбите и мрешите, то мястото му не е, не само във форума и въобще на земята. Зариди такива, като него реките и язовирите са празни, а нормалните риболовци не могат да си направят удоволствието. Но има една поговорка "Лакомията убива далаверата". Този няма много дълго да прокопса. Ще си намери и той майстора някой ден.
Що се касае за болния мозйк с бомбите и мрешите, то мястото му не е, не само във форума и въобще на земята. Зариди такива, като него реките и язовирите са празни, а нормалните риболовци не могат да си направят удоволствието. Но има една поговорка "Лакомията убива далаверата". Този няма много дълго да прокопса. Ще си намери и той майстора някой ден.
- danev69
- сериозен играч
При тази дълбочина,може да стоят над термоклина и затова да не кълват на дъното. Имал съм подобен случай,само че на язовир/става въпрос за Бодрово/ . Рибите си скачат още от сутринта,ама на дъната пълно мъртвило. Едни колеги бяха влезнали с лодка и на сонара показало,че рибите стоят на 3-3,5м дълбочина. Иначе общата дълбочина е към 5-5,5м. Може това да е причината.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Термоклин в реката?!?!?! 

- danev69
- сериозен играч
Преди 2 седмици мерих температурата на водата в р. Марица. На 2м.от брега и в средно бързо течение. На дъното /около 2м дълбочина/ беше 18,5-19 . На повърхноста беше 20-21. При 2м дълбочина показа разлика от близо 2 гр.. Колегата пише,че е дълбоко 8м.,значи разликата в температурата ще е по-голяма. Според мен това е основателна причина шарана да не слиза да се храни на дъното.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не е от термоклин, извадих риби от 4-5-6 метра на плувка.
Пробвах на пружина, на царевица на куката, на консервирана на куката като местните, Пробвах и пелети с аромат на риба
Имаше много шарани и нито един не пипна на дъно. За друго място не знам, скачаха само на това, със сигурност бяха се групирали на това място незнайно защо.
Пробвах на пружина, на царевица на куката, на консервирана на куката като местните, Пробвах и пелети с аромат на риба
Имаше много шарани и нито един не пипна на дъно. За друго място не знам, скачаха само на това, със сигурност бяха се групирали на това място незнайно защо.