Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Каръшки излет
Модератор: dantho.mihov
- akoto13
- ще става разбирач
Каръшки излет
Приятели пиша не ,за да се оплача,а да видя има ли и други "късмитлии" като мен.Вчера бях на Богоров до към 3 часа.Сутринта имах 2 кълванета и 2 изпуснати риби.Към 1 започна да кълве,но аз все изпусках рибата до брега.Едно приятелче нямаше пропуск при един и същи монтаж /аз съм връзвал и двете пръчки/,а аз нямах риба в кепа.Към 3 пръчката пак удари,затичах се като не нормален,стъпих зверски на криво и сега съм гипсиран.Добри ,че бях с голяма компания,да ме закара в Пирогов и да ми приберат колата.Искам да благодаря на пича ,който събира парите,че ми отвори една врата от другия край на гьола,да ме вземат ,че зверски ме болеше и още щях да се влача до изхода.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
-
- разбира нещата
Re: Каръшки излет
Гледай да се оправиш,а иначе,ще имаш още много излети,къде успешни,къде не...
Това е магията на риболова!
Желая ти много скорошно оздравяване!
Поздрави!
Това е магията на риболова!
Желая ти много скорошно оздравяване!
Поздрави!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- разбира нещата
Оправяй се по-бързо и пак за риба ! 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- emo vasilev
- сериозен играч
Това е истината приятелю , бързо оздравяване и успешни излети !mario67 написа:Гледай да се оправиш,а иначе,ще имаш още много излети,къде успешни,къде не...

А иначе другото се казва " късмет" !

По-скорошно оздравяване,приател .
Що се отнася до "къръка" и на мен ми се е случвало, а ходя доста често там (поради липса на време да отида където и да било другаде) .
Последният път бях с едно приателче и по същия начин - зверски удар,аванси , щуротии ,засичам и ... нищо . Няколко пъти така ,а на мойто приателче постоянно - удар ,вади ....удар,вади...
А всичко беше до сущ еднакво куки, поводи ,линия... всичко.
Случва се !
Аз мисля утре да отида за няколко часа , но ще видим как ще дойде
Що се отнася до "къръка" и на мен ми се е случвало, а ходя доста често там (поради липса на време да отида където и да било другаде) .
Последният път бях с едно приателче и по същия начин - зверски удар,аванси , щуротии ,засичам и ... нищо . Няколко пъти така ,а на мойто приателче постоянно - удар ,вади ....удар,вади...
А всичко беше до сущ еднакво куки, поводи ,линия... всичко.
Случва се !
Аз мисля утре да отида за няколко часа , но ще видим как ще дойде

-
- ще става разбирач
Каръка е колега на слуката, приятелю
!
Сега се лекувай, оправи се, и ще имаш много успешни излети занапред
!

Сега се лекувай, оправи се, и ще имаш много успешни излети занапред

Никога не пия карал!

-
- кандидат преподавател
Ми ,колега ,имаш нашето съчувствие и ако може да ти дадем кураж,че риболова е и удоволствие,не предимно страдания.То като тръгне " на карък", продължава при мен целия ден.22 юни тази година - делничен ден,още съм в отпуск.Ставам към 04.00 сутринта,всичко ми е готово от предната вечер,даже и забъркана захранка,калъф с три въдици - макара с плувка;директен 5 м ;спининг.Мятам се на колата,мръсна газ,в 04.50 вече съм извън града по пътя в посока Кърджали.В 05.30 спирам преди с.Вехтино,слизам по стръмна пътека до реката,започвам да се опитвам да ловя риба,ама нъцки!Не кълве и това е.За един час - две кротушки.С изплезен език изпълзявам по стръмния скат обратно на пътя при колата.Бързо се изнасям по-нататък-на място,под един бент,където винаги кълве някаква риба и съответно хващам доста.С пристигането там, при слизането от колата,установявам,че липсва калъфа с въдиците.Затоплям,че съм го забравил на предното място на паркиране-отстрани на пътя,като се сапикясвам,че май калъфа го бях изправил до лявата задна врата и сигурно при тръгването,е паднал.С бясна скорост се връщам към мястото и се моля никой да не е преминавал там с ниска скорост,че да го е видял и гепил.Пртеснение,мамка му- мани туй,че всичкото в калъфа струваше къде 400 парета,ами с какво ще ловя или да се връщам 40 и кусур километра до дома за други въдици?Пристигам експресно,мръсно спиране,слизам и о-топла вълна на душевно насиране от кеф!Калъфчето с всичко в него си лежи в тревата спокойно.Грабвам го,товаря се /този път с него/в машината и мръсна газ обратно към въпросния бент-да не ме изпревари някой и да ми застане на планираното място.Подхода до там в крайната отсечка е тесен черен път.Никакви проблеми за мойто МПС /клиренс 19 см все пак /.С нервни маневри опитвам да паркирам,като обърна ,за да ми е готова вечерта за тръгването обратно.Естествено,при маневрата на заден ход към ската,не си виждам дясната задна гума и докато спра,тя пропада и фтонобила се опира отдолу на гредата върху камъни и пръст.Газ,включване на 4х4,пушилка,засмърдя на нагрети гуми-ядец,няма измъкване.Слизам в прединфарктно състояние,псовам и ми се реве.Гледам,пристига един пич,обаче с ино фтонобилче кат на Марко -едно "Поло".И факир да е ,не може да изтегли майне ауто,щото е по -тежко от "Полото" поне с полвин тон.Е,телефон,колкото и дане ми се ще,ама трябва.Звъня на колега,който има "Субару Форестър".Измъквам го от топлото семейно ложе,кандърдисвам го да намери въже и да дойде да ме спасява.Междувременно,докато го чакам,що да пропускам риболова?Слизам на бента и почвам едни тлъсти уклеи с 5 метровия директен.Брега представлява ръбести големи камъни.В един момент оставям разпънатия телескоп встрани от мен върху камъните.Докато се туткам с раницата да пия вода,прътлето внезапно се изтъркулва и се изтропва на по-долното ниво ръбести камъни.В резултат на това се спраскват двете най-дебели секции.Вия кат волк-не зарад материалната щета - беше на две години "Шекспир Киъруотър"и струваше 70 и няколко лева.Ама си му бях свикнал,пък и тежеше сал 140 грама.Мъка,мъка!
След известно време пристига колегата със "Субаруто" .Никакви проблеми-малко покопахме пред пропадналата гума,закачихме въжето и с 4х4 на двете коли,успешно измъкваме мойта на пътя.Продължавам риболова по обяд и следобяд,надвечер и към 20.20 часа.Супер кеф-правя си трите кила уклей,мряна /плюс един скобар и две перки/и щастливо си мисля,че съм приключил с каръка.Да,ама не съвсем -на връщане на един мост /тесен и с еднопосочно движение/,направих такъв завой за влизане в моста,че усетих нежелан контакт между дясната задна част на МПС-то и мантинелата. Оказа се ,че това е четвърто действие от каръшкия ден - лекинко бех отпорил пластмасовата лайсна над десния калник,точно над веждата,със съответното издраскване на убавата боя "сив металик п...ата му м.....а /не са написали гадовете каква е точно /.Докато я нацелят,нагласят и прочие на другия ден - опата,270 левчета,ко обичаш,бецален,майне либе и честит карък
След известно време пристига колегата със "Субаруто" .Никакви проблеми-малко покопахме пред пропадналата гума,закачихме въжето и с 4х4 на двете коли,успешно измъкваме мойта на пътя.Продължавам риболова по обяд и следобяд,надвечер и към 20.20 часа.Супер кеф-правя си трите кила уклей,мряна /плюс един скобар и две перки/и щастливо си мисля,че съм приключил с каръка.Да,ама не съвсем -на връщане на един мост /тесен и с еднопосочно движение/,направих такъв завой за влизане в моста,че усетих нежелан контакт между дясната задна част на МПС-то и мантинелата. Оказа се ,че това е четвърто действие от каръшкия ден - лекинко бех отпорил пластмасовата лайсна над десния калник,точно над веждата,със съответното издраскване на убавата боя "сив металик п...ата му м.....а /не са написали гадовете каква е точно /.Докато я нацелят,нагласят и прочие на другия ден - опата,270 левчета,ко обичаш,бецален,майне либе и честит карък

След лошотията -винаги следва нещо хубаво.Горе главата и оздравявай 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- akoto13
- ще става разбирач
Мерси момчета.Лошото е ,че не мога да работя и много ми се объркаха плановете.Но както казахте ,здраве да е.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Няма да се притесняваш, това е част от играта. Другия път ще ги спукаш.
Ето и нещо от мен. Старо, но спомена още ме "топли"
Ето и нещо от мен. Старо, но спомена още ме "топли"
Кърцата написа:будя се в неделята с лек махмурлук и решавам да ходя за риба. да си бях останал в леглото май щеше да е по-добре ама...
слязох от маршутката на моста на искър до разклона за негован и чепинции се почна. за два километра по течението на реката не само че нямах удар, но дори и не видях риба. а какви девствени места са... явно никой не е ходил там от много време , всичко е обрасло с трева и шубраци на места по-високи и от мен. голямо провиране падна... та чак след два километра и смяна на много блесни и воблери успях да излъжа две кефалчета по 25 санта. тъкмо си викам "почнах ги" и установих че някъде през провирането ъм си загубил чантичката с блесните и воблерита. на кръста ми беше само дръжката . скатах въдицата и отратно по следите... да ама в тая трева, намиране няма. върнах се до някъде и се отказах. много се ядосах...
реших да се прехвърля към р. лесновска и с последната си блесна да се пробвам там че е по-плитка и бистра и ако скъсам ще мога да нагазя и да си прибера блесната. тръгвайки видях някакво блатце до искъра в което плуваха каракуди. извадих директния и заметнах на троха хляб. ама вятъра много духаше и оплетох в тръстиките. дръпнах малко по рязко и...прас, директния се счупи. прибрах си директния и поех към лесновска. след час ходене през нивите се добрах до реката. на третото замятане изскочи кефалче, атакува и се наби в едни клони. естественно скъсах. съблякох се и у водата. хванах клончето и го счупих и в този момент блесната се откачи и отиде неиде по дъното. половин час я търсих ама я няма и това е. излязох , седнах да почина и се сетих че щукарските блесни са в калъфа от въдицата. избрах най-малката (номер3) и смених троиката с по малка.
НО 100метра по-нагоре се счупи халкичката на листото. за пръв път ми се чупи халкичка. разглобих друга блесна и и взех халкичката. горе долу я оправих.
НО още 100м. по-нагоре какво да видя: насреща ми идат двама типа и замятат във всяко вирче серкме. за рекичка като лесновска това значи че не може да се чака вече никакво кълване. реших да си ходя и събрах такъмите...ю
НО правя две крачки и ... прас : отпра ми се подметката на обувката...
как съм се прибрал през половин софия с овързана със сезал обувка само аз си знам...
...най-каръшкия ден...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/