Синеморец

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Синеморец

Мнение от tiktak »

Мислех да пиша много, но отново ме завладява магията на това място. Опитах се със снимки с телефона да хвана нещо. Надали съм успял, но магията която открих през далечната 1993 е още жива. Въпреки хотелите и чалга опитите.
Сливането на Странджа и морето...
Веселата банда дребни делфини, които подкараха пасажа дребен чернокоп навътре в морето...
След тях, по-навътре величествено минаха афалите.
Опитах да ги снимам, не успях, седнах и просто гледах.

Всички рибки които съм снимал, са хванати на бомбарда и блатен червей.
Имах и едно зверско късане, следствие на стегнат аванс и повод 0.12. Тръкна го в скалата и замина.
А някой знае ли какви са рибките на снимки 6 и 7 ? Не бях хващал такива.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Сигурна информация:
Големи количества изваден дребен паламуд-циганка между Ахтопол и Синеморец.
Зарган и сафрид още няма.
Начлото на септември пак ще пробвам.
Всички двайсетина рибки които хванах си плуват в морето с изключение на една геройски загинала при ваденето на куката барбуна, която изчистих, замразих, и принесох в дар на водната ми костенурка Мими.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: Синеморец

Мнение от Mi7chell »

Добър излет,хубави снимки,достойна постъпка.Винаги съм казвал че сладководните рибари имат повече култура от морските,макар да съм морски.
Зарганолог
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Рибките от снимка 6 и7 ми прилиат на уклей.В реката ли ги хвана.?
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Колега напиши повече за линията и как се лови с бомбарда колко е повода каква е куката.Не съм ловил по този начин.Снимката е от хотел Синеморец нали след някой ден и аз съм там.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Магията казваш ... да, тя си е там нейде из тези географски ширини, властва с все сила и раздава от вълшебната си енергия навред, хваща ни за сърцата и не ни пуска никога! Дори и през снимките от телефон, тя пак лекичко подава ръка и бърка в душата, дърпайки с все сила в посока към Странджата ... Но най-много се моля ние, човеците, да осъзнаем това, което все още е останало в Синеморец и региона и да го пазим със същата тази сила, с която властва магията на Странджа, чиито девствени гори плажуват по бистрите води на крайбрежна Велека ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

На мен ми приличат на сардина.
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Много добър излет и рибки е имало. :smt023
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

каридата написа:Рибките от снимка 6 и7 ми прилиат на уклей.В реката ли ги хвана.?
Не е уклей. Хванах ги в морето доста далеч от устието. А в момента реката дори не се влива в морето.
valeri_1914@abv.bg написа:Колега напиши повече за линията и как се лови с бомбарда колко е повода каква е куката.Не съм ловил по този начин.Снимката е от хотел Синеморец нали след някой ден и аз съм там.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=8060
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=20533
Аз самия не съм много опитен в този риболов. В тези две теми ще намериш всичко необходимо за монтажите и начина на риболов. Аз ползвам 0.18 основно, 0.12 повод и тънки бели куки 10 или 12. Все едно ловиш с изкуствена примамка- хвърляш и експериментираш с обирането.
mita4eto написа:Магията казваш ... да, тя си е там нейде из тези географски ширини, властва с все сила и раздава от вълшебната си енергия навред, хваща ни за сърцата и не ни пуска никога! Дори и през снимките от телефон, тя пак лекичко подава ръка и бърка в душата, дърпайки с все сила в посока към Странджата ... Но най-много се моля ние, човеците, да осъзнаем това, което все още е останало в Синеморец и региона и да го пазим със същата тази сила, с която властва магията на Странджа, чиито девствени гори плажуват по бистрите води на крайбрежна Велека ...
Хубавото е, че регулацията на селото няма да се разширява. Каквото се построи досега, това е. И когато и ние се научим да не си забиваме фасовете в пясъка...
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

tiktak написа:
каридата написа:Рибките от снимка 6 и7 ми прилиат на уклей.В реката ли ги хвана.?
Не е уклей. Хванах ги в морето доста далеч от устието. А в момента реката дори не се влива в морето.
Уклеи са! Често се гмуркам там и ги забелявам плуващи в големи пасажи. Лупавците също навлизат в морето, на моменти отдалечаващи се на повече от 100 метра от устието. Виждал съм колеги да ловят уклея в морето на булдо с изкуствени мухи :wink:
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

rumci написа:
tiktak написа:
Уклеи са! Често се гмуркам там и ги забелявам плуващи в големи пасажи. Лупавците също навлизат в морето, на моменти отдалечаващи се на повече от 100 метра от устието. Виждал съм колеги да ловят уклея в морето на булдо с изкуствени мухи :wink:
Рибата която аз познавам като уклей или чаушан по Пловдивски, е по-сплесната странично, докато тази е овална, почти кръгла. Люспите са различни а устата няма нищо общо.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Много готин репортаж ! Браво колега !
Върл Shimano фен!
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Имаме много красиви кътчета в БГ, където релаксирайки да оценим това неземно богатство. Колкото до рибките - мисля, че са атерини, но тук имат думата *МОРСКИТЕ*. :wink:
Колкото повече толкова повече!
Venci62
новобранец
новобранец

Мнение от Venci62 »

Рибките са Уклей.
Ловил съм в морето ( на устието ) на булдо с изк. мухи :rolleyes:
bisoc
новобранец
новобранец

Мнение от bisoc »

Да не е атерина?
краси_шопа
новобранец
новобранец

Мнение от краси_шопа »

Рибките са сардини.Тази година за сефте ги има доста из нашето море .........казват дъртите рибари
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”