Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Синеморец
- tiktak
- ще става разбирач
Синеморец
Мислех да пиша много, но отново ме завладява магията на това място. Опитах се със снимки с телефона да хвана нещо. Надали съм успял, но магията която открих през далечната 1993 е още жива. Въпреки хотелите и чалга опитите.
Сливането на Странджа и морето...
Веселата банда дребни делфини, които подкараха пасажа дребен чернокоп навътре в морето...
След тях, по-навътре величествено минаха афалите.
Опитах да ги снимам, не успях, седнах и просто гледах.
Всички рибки които съм снимал, са хванати на бомбарда и блатен червей.
Имах и едно зверско късане, следствие на стегнат аванс и повод 0.12. Тръкна го в скалата и замина.
А някой знае ли какви са рибките на снимки 6 и 7 ? Не бях хващал такива.

Сигурна информация:
Големи количества изваден дребен паламуд-циганка между Ахтопол и Синеморец.
Зарган и сафрид още няма.
Начлото на септември пак ще пробвам.
Всички двайсетина рибки които хванах си плуват в морето с изключение на една геройски загинала при ваденето на куката барбуна, която изчистих, замразих, и принесох в дар на водната ми костенурка Мими.
Сливането на Странджа и морето...
Веселата банда дребни делфини, които подкараха пасажа дребен чернокоп навътре в морето...
След тях, по-навътре величествено минаха афалите.
Опитах да ги снимам, не успях, седнах и просто гледах.
Всички рибки които съм снимал, са хванати на бомбарда и блатен червей.
Имах и едно зверско късане, следствие на стегнат аванс и повод 0.12. Тръкна го в скалата и замина.
А някой знае ли какви са рибките на снимки 6 и 7 ? Не бях хващал такива.

Сигурна информация:
Големи количества изваден дребен паламуд-циганка между Ахтопол и Синеморец.
Зарган и сафрид още няма.
Начлото на септември пак ще пробвам.
Всички двайсетина рибки които хванах си плуват в морето с изключение на една геройски загинала при ваденето на куката барбуна, която изчистих, замразих, и принесох в дар на водната ми костенурка Мими.
Re: Синеморец
Добър излет,хубави снимки,достойна постъпка.Винаги съм казвал че сладководните рибари имат повече култура от морските,макар да съм морски.
Зарганолог
- каридата
- учете се от него
Рибките от снимка 6 и7 ми прилиат на уклей.В реката ли ги хвана.?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

-
- ще става разбирач
Колега напиши повече за линията и как се лови с бомбарда колко е повода каква е куката.Не съм ловил по този начин.Снимката е от хотел Синеморец нали след някой ден и аз съм там.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Магията казваш ... да, тя си е там нейде из тези географски ширини, властва с все сила и раздава от вълшебната си енергия навред, хваща ни за сърцата и не ни пуска никога! Дори и през снимките от телефон, тя пак лекичко подава ръка и бърка в душата, дърпайки с все сила в посока към Странджата ... Но най-много се моля ние, човеците, да осъзнаем това, което все още е останало в Синеморец и региона и да го пазим със същата тази сила, с която властва магията на Странджа, чиито девствени гори плажуват по бистрите води на крайбрежна Велека ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
На мен ми приличат на сардина.
- tiktak
- ще става разбирач
Не е уклей. Хванах ги в морето доста далеч от устието. А в момента реката дори не се влива в морето.каридата написа:Рибките от снимка 6 и7 ми прилиат на уклей.В реката ли ги хвана.?
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=8060valeri_1914@abv.bg написа:Колега напиши повече за линията и как се лови с бомбарда колко е повода каква е куката.Не съм ловил по този начин.Снимката е от хотел Синеморец нали след някой ден и аз съм там.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=20533
Аз самия не съм много опитен в този риболов. В тези две теми ще намериш всичко необходимо за монтажите и начина на риболов. Аз ползвам 0.18 основно, 0.12 повод и тънки бели куки 10 или 12. Все едно ловиш с изкуствена примамка- хвърляш и експериментираш с обирането.
Хубавото е, че регулацията на селото няма да се разширява. Каквото се построи досега, това е. И когато и ние се научим да не си забиваме фасовете в пясъка...mita4eto написа:Магията казваш ... да, тя си е там нейде из тези географски ширини, властва с все сила и раздава от вълшебната си енергия навред, хваща ни за сърцата и не ни пуска никога! Дори и през снимките от телефон, тя пак лекичко подава ръка и бърка в душата, дърпайки с все сила в посока към Странджата ... Но най-много се моля ние, човеците, да осъзнаем това, което все още е останало в Синеморец и региона и да го пазим със същата тази сила, с която властва магията на Странджа, чиито девствени гори плажуват по бистрите води на крайбрежна Велека ...
Уклеи са! Често се гмуркам там и ги забелявам плуващи в големи пасажи. Лупавците също навлизат в морето, на моменти отдалечаващи се на повече от 100 метра от устието. Виждал съм колеги да ловят уклея в морето на булдо с изкуствени мухиtiktak написа:Не е уклей. Хванах ги в морето доста далеч от устието. А в момента реката дори не се влива в морето.каридата написа:Рибките от снимка 6 и7 ми прилиат на уклей.В реката ли ги хвана.?

- tiktak
- ще става разбирач
Рибата която аз познавам като уклей или чаушан по Пловдивски, е по-сплесната странично, докато тази е овална, почти кръгла. Люспите са различни а устата няма нищо общо.rumci написа:Уклеи са! Често се гмуркам там и ги забелявам плуващи в големи пасажи. Лупавците също навлизат в морето, на моменти отдалечаващи се на повече от 100 метра от устието. Виждал съм колеги да ловят уклея в морето на булдо с изкуствени мухиtiktak написа:Не е уклей. Хванах ги в морето доста далеч от устието. А в момента реката дори не се влива в морето.каридата написа:Рибките от снимка 6 и7 ми прилиат на уклей.В реката ли ги хвана.?
-
- разбира нещата
Имаме много красиви кътчета в БГ, където релаксирайки да оценим това неземно богатство. Колкото до рибките - мисля, че са атерини, но тук имат думата *МОРСКИТЕ*. 

Колкото повече толкова повече!
Рибките са Уклей.
Ловил съм в морето ( на устието ) на булдо с изк. мухи
Ловил съм в морето ( на устието ) на булдо с изк. мухи

Да не е атерина?
-
- новобранец
Рибките са сардини.Тази година за сефте ги има доста из нашето море .........казват дъртите рибари