Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

дайте инфо за устието на Камчия
Модератор: sapuna
- toshe68
- новобранец
- Обратна връзка:
дайте инфо за устието на Камчия
Здравейте! Предстои ми ходене на море на едни бунгала до устието и ще съм Ви безмерно благодарен, ако споделите какво кълве там, на какво и някой "мурафет" за повече емоции...та да се подготвя...или пък ако е зле-да търся друго местенце наблизо. Предварително БЛАГОДАРЯ и НАСЛУКА !!!
- toshe68
- новобранец
- Обратна връзка:
Здрасти Вероника! Благодаря ти за инфото! Виждам, че имаш богат опит в риболова и бих те помолил и за препоръка на място, където имам някакъв шанс около Камчия. Не мога да си представя почивка където и да е, без да отида поне 4-5 пъти за риба. Близоста на морето е ясно-ще метна и там, но не съм голям фен на морския риболов...А относно ротвайлера-забелязала ли си, че в много случаи кучетата са точно копие на собственика си-като нрав, възпитание и външност? Поздрави и за твоите 2 ротвайлера!!!Veronika написа:Преди 2 дена бях там.Не си струва. Поздрав за ротвайлера.Аз имам 2. Немски и руски.Твоя е руски.По възпитани и дружелюбни са руските.
Виж на картата къде е село Венелин.Като се влиза в селото има мост минаващ над реката. Тръгваш от него не посока морето а обратно. Ще видиш следи от каруци и коли, те ще те водят. След около може би половин километър се тига до една стена/или тръба май беше/.Там рибата е като в капан и от двете страни. Има случаи карагьоз и кефал се набутват там гонейки другата риба.В същото време от другата страна падат рибета попаднали в преливника от цоневския язовир. Общо взето подготви се за всякакви риби, включително сомчета до 5 кила.Там на място ще разпиташ кво има през седмицата и ще хвърляш за него.
Подготви се и за снимки на бракониери защото там това го има всеки ден, хвърлят серкмета и после носят да продават.

- toshe68
- новобранец
- Обратна връзка:
Много ти благодаря за ценната информация! Обезателно ще посетя това местенце! Ще си взема камерата и цифровото фото да щракна този така омразен и бързо множащ се вид-бракониеритеVeronika написа:Виж на картата къде е село Венелин.Като се влиза в селото има мост минаващ над реката. Тръгваш от него не посока морето а обратно. Ще видиш следи от каруци и коли, те ще те водят. След около може би половин километър се тига до една стена/или тръба май беше/.Там рибата е като в капан и от двете страни. Има случаи карагьоз и кефал се набутват там гонейки другата риба.В същото време от другата страна падат рибета попаднали в преливника от цоневския язовир. Общо взето подготви се за всякакви риби, включително сомчета до 5 кила.Там на място ще разпиташ кво има през седмицата и ще хвърляш за него.Подготви се и за снимки на бракониери защото там това го има всеки ден, хвърлят серкмета и после носят да продават.

Покрай реката в района на вливането има удобни места , но основно излиза дребна риба - уклей , каракуда и др подобни.
Може да се пробваш на старото корито на реката - има шаран,щука,каракуда. За да стигнеш до там обаче , трябва да се пресече реката. При маловодие може и пеша през устието.
Може да се пробваш на старото корито на реката - има шаран,щука,каракуда. За да стигнеш до там обаче , трябва да се пресече реката. При маловодие може и пеша през устието.
Бъди какъвто си!
- toshe68
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря ти много, братле ! Ще мръдна и до старото корито...Асен71 написа:Покрай реката в района на вливането има удобни места , но основно излиза дребна риба - уклей , каракуда и др подобни.

- Диканаров
- кандидат преподавател
риболов на устието на Камчия
Колега, в морето на около 500-600м от брега малко южно от устието има местност наречена "плочата". Дъното е каменисто. Там съм ловил попчета и лихнуси на воля. За стръв съм използвал миди, които съм вадил от морето.После внимателно с нож съм ги отварял за да не разрежа четирикракия им мускул. Слагам ги в буркан и ги разбърквам с една шепа сол и ги оставям в хладилника за през ноща.
Мидите се стягат и не падат лесно от куките. Използвам 0.3мм за основно и 0.2 за повод. В зависимост от лодката можеш да работиш с волта с 2-3 куки или с къс прът. Чувам, че е тръгнал и сафрид. Вземи си и едно - две чепарета с по10 куки светъл цвят на перото. Внимавай за дракони. Обади се за резултат. На слука!
Мидите се стягат и не падат лесно от куките. Използвам 0.3мм за основно и 0.2 за повод. В зависимост от лодката можеш да работиш с волта с 2-3 куки или с къс прът. Чувам, че е тръгнал и сафрид. Вземи си и едно - две чепарета с по10 куки светъл цвят на перото. Внимавай за дракони. Обади се за резултат. На слука!