Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Струма - Баражите !
Струма - Баражите !
След голямо чудене и едвам почистване на паяжините от щеката реших да направя един риболов на скобари на Струма. Верно падна голямо чудене къде да отида, за да изтресът прашището. Да, ама мястото трябваше да предполага колата да е точно до задника ми, понеже си преебах кръста - дискова херния и не мога да нося тежки неща. А носенето си е сериозно. Всеки щекар знае за какво иде реч.
Подготовката започна от вечерта :
Маги Малки Тайни :

Направих един хубав микс за река, който ми е вършел чудесна работа винаги.
До тук добре, обаче.................... сутринта едно яяяяяяяко успиване........ класика в жанра
Както и да е, пристигам някъде към 08.00 ч. на трети бараж. Леле Мале - кьораво пиле няма. Идилия ви казвам, красота, пищност, изящество. Не ми се е случвало от мнооооооооооооооооооооооооооого време да видя това място така опустяло. Вярно, забравих да отбележа - имах компания - един вързан кон. Апропо, как не му пукна тиквата на животинчето цял ден без капка сянка направо не знам. Това си е издевателство над душичката, ама...... А и без капка вода също. Абе грозна гледка, ама какво да се прави.
Та за риболова - идилия ви казва, няма кой да ти пречи да си разпънеш на спокойстви, няма плясъци, няма посвирквания. Който е ходил там миналата година знае за какво говоря.
Ей тука разпънах панаира :

Водата беше перфектна.
Те и още малко снимки от установката с няколко нововъведения по платформата :

Те тука се вижда заветната джаджа (пишката, която крепи щеката на седалката), която толкова хора я издирват от незнам си колко време из БГ маказините и все няма и няма. Абе голЕма сгода си е с греда. Въпреки, че сега като се замисля за река не е много рационално използването й освен за захранване. Както и да е :

Те и храната пак. Не е червена, както се вижда на снимката - цвета е заради чадъра
:

За риболова какво да кажа приятели - кълвяха като бесни рибоците. Но, има едно голямо НО - само малки. Скобари нанайси..... сумати белки съм вкарал, както казва Венчи с машинката (байтдропер), ама скобари така и не дойдоха. Както се вижда храната е фулмакс с трохи, но и това не помогна. Обяснявам си го с ужасно топлото време. В 12.00 ч. термометъра в колата удари 34,5 градуса. Направо си такова мамата. Добре, че носех чадър, че иначе не ми се мисли.
Иначе в началото след обилно първоначално захранване веднага идват морунажите, след известно време мрените, след това кленовете заради колосалните количества червей и накрая каракуди и червеноперки. Дойдат ли приятели червеноперките знайте, че риболова е към своя край
Всичко останало все едно го нямаше вече във водата. В един момент и перките спряха.
Риби хванах много, нито съм ги бройл , нито мерил - просто бяха много. Даже бях решил и да не пиша, че то няма и какво толкова да се сподели, но в последствие реших да си взема няколко рибки за в къши, които и реших да снимам. Ето ги и тях :

Резултата е много морунажи, много кефали, 3, 4 от които с добри размери, много каракуди, много перки и ужааасно много уклай. Егати и напастта са последните.
Това е от мен френдове, другия път пак. Ако се пооправи кръста мисля да ги потърся (скобарите) на друго място.
Апропо, лових до обяд и след това отидох до Невестино да видя каква е обстановката там. Заковах 4 кефала и 3 мрени на боло. Всичките с хубави размери. Не видях никой да вади скобар. Риби играеха навсякъде във вира в парка. Снимки там не съм правил.
Поздрави
Мариан
Подготовката започна от вечерта :
Маги Малки Тайни :

Направих един хубав микс за река, който ми е вършел чудесна работа винаги.
До тук добре, обаче.................... сутринта едно яяяяяяяко успиване........ класика в жанра

Та за риболова - идилия ви казва, няма кой да ти пречи да си разпънеш на спокойстви, няма плясъци, няма посвирквания. Който е ходил там миналата година знае за какво говоря.
Ей тука разпънах панаира :

Водата беше перфектна.
Те и още малко снимки от установката с няколко нововъведения по платформата :

Те тука се вижда заветната джаджа (пишката, която крепи щеката на седалката), която толкова хора я издирват от незнам си колко време из БГ маказините и все няма и няма. Абе голЕма сгода си е с греда. Въпреки, че сега като се замисля за река не е много рационално използването й освен за захранване. Както и да е :

Те и храната пак. Не е червена, както се вижда на снимката - цвета е заради чадъра

За риболова какво да кажа приятели - кълвяха като бесни рибоците. Но, има едно голямо НО - само малки. Скобари нанайси..... сумати белки съм вкарал, както казва Венчи с машинката (байтдропер), ама скобари така и не дойдоха. Както се вижда храната е фулмакс с трохи, но и това не помогна. Обяснявам си го с ужасно топлото време. В 12.00 ч. термометъра в колата удари 34,5 градуса. Направо си такова мамата. Добре, че носех чадър, че иначе не ми се мисли.
Иначе в началото след обилно първоначално захранване веднага идват морунажите, след известно време мрените, след това кленовете заради колосалните количества червей и накрая каракуди и червеноперки. Дойдат ли приятели червеноперките знайте, че риболова е към своя край

Риби хванах много, нито съм ги бройл , нито мерил - просто бяха много. Даже бях решил и да не пиша, че то няма и какво толкова да се сподели, но в последствие реших да си взема няколко рибки за в къши, които и реших да снимам. Ето ги и тях :

Резултата е много морунажи, много кефали, 3, 4 от които с добри размери, много каракуди, много перки и ужааасно много уклай. Егати и напастта са последните.
Това е от мен френдове, другия път пак. Ако се пооправи кръста мисля да ги потърся (скобарите) на друго място.
Апропо, лових до обяд и след това отидох до Невестино да видя каква е обстановката там. Заковах 4 кефала и 3 мрени на боло. Всичките с хубави размери. Не видях никой да вади скобар. Риби играеха навсякъде във вира в парка. Снимки там не съм правил.
Поздрави
Мариан
-
- и господ не е толокова добър
Re: Струма - Баражите !
Супер си се справил

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- ninastefanina
- сериозен играч
Доволно си хванал
пп.А щом са се появили толкова уклей,трябва да намина значи

пп.А щом са се появили толкова уклей,трябва да намина значи

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ееех Баражо!
Супер е станал риболова,браво!
Жалко,че беше около 20 по красиво там,но все пак продължава да си има своя чар това местенце.
Като изчезне уклея дано дойдат и тупалките.

Супер е станал риболова,браво!
Жалко,че беше около 20 по красиво там,но все пак продължава да си има своя чар това местенце.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Добре си наловил,добре !! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Поздравления за перфектният репортаж и риболов.
-
- разбира нещата
Добре си се справил.
Ако идваш по нашеско обади се.
Ако идваш по нашеско обади се.
Иекстра Мариански ,..........................а аз днес чоплих семки ...............за кюспе /следващият излет/

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега
- Bob Nudd
- ще става разбирач
Чудесен рибилов Мариански, сам на баража - идилия! 

Коце © написа:"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат!![]()
![]()
-
- сериозен играч
Прекрасен излет с риба 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- Бисо
- сериозен играч
Що ти треа,да пишеш такива неща...!!!Са знаеш ква манифестация ше стане,пак не моа се доредим......Добре,че не кълве там сеа.
Пътя го напраи Страшко /Вечното присъствие /,но минава през негово место,и рече,че ако му писне на ...... ше шибне една оградка.
П.п.
Видя ли как съм окосил,като летище е ......
Пътя го напраи Страшко /Вечното присъствие /,но минава през негово место,и рече,че ако му писне на ...... ше шибне една оградка.
П.п.
Видя ли как съм окосил,като летище е ......

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.