един май доста луд въпрос

Модератор: sapuna

Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

един май доста луд въпрос

Мнение от Иван-Клисура »

имам намерение този или другия уйкенд да отида на езеро в което има сомове до 30 кг.-почти рекордни за Англия. Лодки не са разрешени а и езерцето е 60 на 200 метра. Дълбочина до 2м, но със стръмни брегове. Та въпроса ми е...................................................
имали според вас шанс ако пробвам да кльонкам от брега (само моля ви се не се смейте много а драснете по някой ред)
Veronika

Мнение от Veronika »

Аз нищо не разбирам от такива сомове, но може ли в такова малко "езеро" да живеят 30 килограмови сомове??? :roll:
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

наистина има и доста снимки в нета(казва се LONG LAKE и се намира точно до околовръстното на Лондон). Ходих там миналото лято за 24ч. и на билета пише че има само шаран и сом. Та хвърлих на плувка-на рибка и след около час поведе и заби и си викам АЙ СЕФТЕТО И НА СОМОВЕТЕ но се оказа щука-3,5кг , после хванах още 2 и една змиорка, но сом така и не ми удари.
А най-предпочитаната стръв за сом тук са 21мм. гранули- ХАЛИБУТ пелети
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ами освен да пробваш май друго не остава, едва ли някой тук е пробвал по този начин. Но се поинтересувай да не е забранено в Англия :)
А ако гьола е толкова малък , би трябвало да вдигне рибата и от брега, само като влезеш до кръста да не те оапе нещо 30-тина килограмово по дупарата :)

Успех
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

е то ша е едно пробване- никога не съм кльонкал, но до събота ще имам 4 кльонка( 2купени и 2 правени). Не знам дали е разрешено да се кльонка но ще питам или направо ще пробвам по няколко удара през 2-3 мин. Само ме притеснява че е много посещавано и да не преча на другите- но тогава ще е на гранули или на рибка
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

пробвай на няколко тлъсти и мази червеи(земни или прекаленно големи торни), мисля че повечето гранули са на проетинова основа с цел да симулират различна стръв. Но все ми се струва че ще отнесеш някоя глоба , може да не е приятно :?

НО не губи дух и желание
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Щом гьолчето е много посещавано, по-добре не опитвай да им надуваш главити на колегите. Мен вече ме гонят от втори такъв язовир и не остана място близо до града, където да си пробвам новите кльонкове. Пък и не ми се вярва от брега да има успех. Но иначе съм сигурен че поне на 50 м около кльонка рибата се раздвижва.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

ееееееееееееее чак до там няма да се стигне -нито проверяващите, нито полицаите им имат нещо общо с българските. След като не пише че е забранено единственно могат да ми кажат да не го правя повече
но наистина може да пробвам и на червеи
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

езерцето е 60 на 200 метра.
това езеро май мяза на виетнамско общежитие :( :( :( :(
На платено не одим !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За кльонк не мога да ти дам полезен съвет в сравнение с другите колеги койти пишат, но ти предлагам един вариант:

Ако в някоя част брега на язовирчето е недостъпно заставаш от другата страна и мяташ почти до отсрещния бряг.
Ако има дървета до брега обикновено при стръмен бряг под тях има доста големи подмоли.
Ако има такива места няма начин да не е там и ще му метнеш в устата и няма да те притесняват други риби.
За стръв това със грозда червей според мен трябва да подейства.
Иначе рибката като се закачи малко по-надолу от гръбната перка пърха като пеперуда :P но умира доста бързо около 15мин, а поне в България щуката не обича такава стръв.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

само червей му е майката!!!! слагаш кука 2-4/0 и нанизваш няколко червея като кебапчета през средата. ама тея у ингилизко дали имат такива дебели цръвеи, тва е друг въпрос.
а за кльонкане нема смисъл. или трябва да заметнеш до краката си. другия начине с много въдици заметнати като дъга , та откъдето и да дойде да намери стръвта, ама тва си е бракониерство, а там май не се церемонят, като тука
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

благодаря за отговорите. Червеи се намират, особенно след дъжд (то пък тук както и не вали)- така че ще пробвам, но ще е другата събота. Ще ходя със 2 от шефовете ми и дано да им "разкажа играта". На езерото се лови от всичките страни- така че остава 1 въдица напред и 1 настрани под някое от дърветата
Ще сме от петък до неделя- така че ще има време и за експерименти
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

когато не върви- не върви. Ще трябва да го отложа за 16,17 и 18 защото предната формула 1 е на Силвърстоун и ще ходим да я гледаме :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: , но пък след това ЖАЛНА ВИ МАЙКА РИБИИИИИИИИИИИ :twisted: :twisted: 8)
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Иван-Клисура написа:А най-предпочитаната стръв за сом тук са 21мм. гранули- ХАЛИБУТ пелети

няма да е лошо да си хванеш няколко жаби или пиявици на грозд или рибкажива за стръв, както и коктеил от земни дебели червей със пиявици....попово прасе от някоя ферма?

мани тия гранули !!!
Господ може всичко чада мой !
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Благодаря много за съвета но жаби тук не съм виждал, а цената на пиявиците е доста висока и затова и тях е много трудно да ги намериш (тъй като малко хора ходят за сом). Относно рибка няма проблем. В същото езеро има много костурчета и чат пат някоя червеноперка и червей има
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”