Риболов в Турция около Анталия ?

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Риболов в Турция около Анталия ?

Мнение от esox_hunter »

Привет колеги,

Прочувам възможности и понеже знам, че има хора дет обикалят навсякъде та да попитам следните неща:

1. Условия за риболов около Анталия (Manavgat), какво, къде с какво може да се лови от брега септември-октомври?
2. Риболов с лодка, къде мога да наема някой с лодчица да ме виоди на тролинг джигинг например? Важно ми е и как вървят цените ориентировъчно за такъв риболов :12666:
3. Гледам има реки и язовири в района, какво може да се лови там?

Иначе относно разрешителните за риболов вече съм проучил...общо взето мисията невъзможна да се извади такъв, така че за това питам за варианти с турски гид и лодка, а за от брега.... без лиценз :sunglasses2:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Риболов в Турция около Анталия ?

Мнение от Andrey_76 »

Миналата година бях там.На всяко пристанище предлагат риболовни екскурзийки мисля че беше около 50 лири но каво се лови неразбрах защото нямаше кой да пие заради нас :lol: Иначе на снимките имаше хора със сериозни риби.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
georgi1204
новобранец
новобранец

Мнение от georgi1204 »

Миналата година октомври бях на почивка в Анталия. Всяка сутрин на брега идваха местни рибари. Ловяха на дъно с малка тежест и няколко кукички със стръв пилешко месо или друга бяла стръв. Хвърлят и придърпват докато усетят удар. Не ползват въдица, а навита на бутилка месина. Има много и разнообразна риба - малки, големи, пъстри,кефали, някакви зеленикави по над 5 кг. Всички ловяха обаче само някакви сребърни рибки по около 50 гр. приличащи на чернокоп но с чаталеста опашка с черен кант. Пригодих си моята въдица по техния метод и наистина става приятно забавление. Ползвах за стръв охлюви от градините на хотела, защото по добре стоеше на кукичката. След това някой от местните с радост отнасяше уловеното от мен. Има организирани екскурзии за морски и сладководен риболов но това ще ти го рекламират достатъчно на место. Докато ловях на брега на морето / 7 дни/ никой не ме е проверявал или да ми е прави забележка, че не е разрешено.
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Благодаря ви колеги за инфото :D .... като гледам, колко хора видяха темата и се бях притеснил, че никой не е риболовствал там или поне не се е загледал в рибарите, ама явно не е така :wink: :D

Случйно да сте забелязали има ли риболовни магазинчета за такъми и стръв, че ако реша да ходя там най-много една въдица и макара да мога да взема с мен и все ще се наложи нещо от там да взимам :oops:
/Стоичков/
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Аз лично не съм видял,но е невъзможно да няма. Попитай екскурзовода от турската фирма която ще ви посрещне. Сигурен съм че ще ти свърши работа. Турците са много отзивчиви, аз направо останах очарован от тях въпреки годините в които ни промиваха мозъците. Опитай и гмуркането. Страхотно чисто море и много риба в него.
Изображение

Тези на снимката се избиваха за хляб а какви са незнам.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Andrey_76 написа: Опитай и гмуркането. Страхотно чисто море и много риба в него.
Ааа супер :D ... я разкажи за гмуркането, условия, цени и пр.?

Аз таз година преди месец някъде направих сефтето, два пъти се гмурках, даже 2-рия път и клипче успях да заснема :)

Ето първото ми подводно клипче от второто ми гмуркане :wink: :)

[youtube]<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ibN0oQCclwA&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ibN0oQCclwA&hl ... 2=0x999999" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>[/youtube]

Andrey_76 написа:
Изображение

Тези на снимката се избиваха за хляб а какви са незнам.
Тия са от рода на салпи ли сарпи, ли бяха...аз им викам тиренца :lol: ... тия по Гърция 'кат няма друго ги поцепвам на бомбарда потъваща с морски червей, ей тъй за спорта :wink: :)
/Стоичков/
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Ами гмуркането беше 30-тина лири за начинаещи две гмуркания първо на 3 и после на 7-8 метра слиза се с инструктор който при желание от твоя страна прави клип и снимки който са доста солени около 50-така. Ти ще видиш сам. Ще ти надуят главата с оферти за екскурзии и кво ли не. Още нещо което нетрябва да изпускаш е турската баня. Невероятно е.................................... :D
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Andrey_76 написа:Ами гмуркането беше 30-тина лири за начинаещи две гмуркания първо на 3 и после на 7-8 метра слиза се с инструктор който при желание от твоя страна прави клип и снимки който са доста солени около 50-така. Ти ще видиш сам. Ще ти надуят главата с оферти за екскурзии и кво ли не. Още нещо което нетрябва да изпускаш е турската баня. Невероятно е.................................... :D
Не разбрах по 30 лири на гмуркане или общо 30 лири за двте плиткото 3м и по-дълбокото 7 м :roll:
А сам дали ще ми разрешат да си снимам под водата :wink: :)
За офертите не се и съмнявам :lol: .... ама ако се появи някой да каже оферта за "тролинг за туни и марлинчета" на прилична цена, направо го отнасям 'кат куцо пиле домат :wink: :D
/Стоичков/
Trol
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Trol »

В курортната час в морето се вливат 3-4 реки на всяка от тях на устието има буна там в края на декември даваше доста добра заргана . Влизайки в градската част посока от курорта още в началото има 3 рибарски магазина с всякакви такъми на добри цени- чепарета ,пискюли за заргана и бомбарди , такъми за кефал на хляб ( само за сравнение чепарето там беше 1.50 в лири)
Успех!!
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Trol написа:В курортната час в морето се вливат 3-4 реки на всяка от тях на устието има буна там в края на декември даваше доста добра заргана . Влизайки в градската част посока от курорта още в началото има 3 рибарски магазина с всякакви такъми на добри цени- чепарета ,пискюли за заргана и бомбарди , такъми за кефал на хляб ( само за сравнение чепарето там беше 1.50 в лири)
Успех!!
Мерси колега :) ... това е полезно инфо!
/Стоичков/
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”