Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е !!!????
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е !!!????
Вчера реших да разходя кучката до шуменското езеро с цел да видя как върви риболова на вече ,,почти народния язовир,,( оставен от арендатор от преди месец) с наличието на доста риба.Кзвам ,,почти народен,, защото язовира трябваше да остане със свободен достъп,но типично по български от хидромелиорации по неясни причини събират ТАКСА 5 ЛВ за 24 часа .Някои казват че е за достъп до язовира ,а други за събиране на отпадаците( които си стоят докато някои колега неги изгори).Разговорихме се с др. колеги за риболова и др. проблеми и ......оказвасе че отново го има основният проблем -БРАКОНИЕРСТВОТО С МРЕЖИ(мисля че е отразено и в пресата).как и от кого???.на стената са забранили риболова и ..... мрежите се оказват точно там.Има съмнения че са отишли да си ги пребират ,,някоиси,, ,но някои ги е видял и сигнализирал и за да излязат ,,чисти,, казват че са се натъкнали на тях(между 300-800м)и ги пребират.Как са ги видяли в тъмнината и как са ги намерили на точното място е мистерия.След малко размисъл ми хрумна една идея.ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО???.Може ли този язовир да се вземе да се стопанисва от членове на часно риболовно сдружение (нещо като кооперация),със членския си внос да се зарибява (някои ако знае да каже приблизително колко струва зарибителният материал) ,да се осигоряват пари за собствена охрана ,да се измислят собствени правила и закони за риболов изолиращи МАФИЯТА ИАРА,да се подържа инфраструктурата около язовира,да се залеси и др.подобни с което ще имаме едно малко кътче за почивка ,релакс ,развлечение и наи-вече РИБА.Язовира е строен със държавни пари(тоест на наще родители ,баби и дядовци) което по логика означава че трябва да пренадлижи на народа,а не на някаква си институция която пребира пари в собствената си сметка.Можели всичко това да се случи(може да се отнася и за други подходящи язовири в БГ),как мислите????????
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Re: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е !!!????
Напълно е възможно(бях задал мисля подобен въпрос в някоя тема миналата година ),трябват пари и организация ,а ма пък на балгарина и двете неща му липсват.
Иначе идеята е супер и на мен ми е минавала на ум много пъти.
Иначе идеята е супер и на мен ми е минавала на ум много пъти.

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
-
- ще става разбирач
Re: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е !!!????
Колега, напоследък започвам да си мисля, че ИАРА е най-малкото зло в микрориболовния свят, в който живеем! НО, поради нищожния ресурс, с който разполага, тя е просто безсилна пред бракониерите от всякакъв вид и цвят.
От много време призовавам във форума, да създадем национално сдружение, или партия или каквото и да е, за да бъдем спирачката, която ще спаси природата ни!
От много време призовавам във форума, да създадем национално сдружение, или партия или каквото и да е, за да бъдем спирачката, която ще спаси природата ни!
Никога не пия карал!