ЗА РАЦИ

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

ЗА РАЦИ

Мнение от Ribarina »

Някой да знае да започнаха да излизат раците?Стана доста горещо,а с бирата много върви да имаш добро мезе.За това я кажете чуввали ли сте нещо?
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Ами заповядай при нас на Николаевка ,малко още са празни ама са в невероятни количества :evil:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Veronika

Мнение от Veronika »

Ribarina, иди ги обери да не ми пречат като ходя за шаран. А ти Камене ако си шефа там мисли му ако няма риба. Кажи си сега кви такъми да вземам освен за шаран и раци? Че до седмица ще имам нови въдици и ще ги сефтосам май на Николаевка точно.Само там още не съм ходила.
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Къде е това Николаевка?
Аз днес бях за раци и не хванах нито един,но имаше много таранка направо се нахвърляше на телта с червея за рака.
Ако се чудите къде бях-в Тънково
Сега мисля да пробвам на Ясна поляна

Сгрешил съм населените места
Последно промяна от Ribarina на Вто Юни 06, 2006 12:59 pm, променено общо 1 път.
Аватар
vadica
новобранец
новобранец

Мнение от vadica »

Ribarina написа:Къде е това Николаевка?
Аз днес бях за раци и не хванах нито един,но имаше много таранка направо се нахвърляше на телта с червея за рака.
Ако се чудите къде бях-в Тръстиково
каде се намира това Тръстиково/а каракудата беше ли добра за ловене /далаче ли е от София
И ... само

ЦСКА

!!!!!!!!!!!!!!!
Veronika

Мнение от Veronika »

Тръстиково е до Варна
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Тънково е до Слънчев Бряг,Несебър по близо е до Бургас от колкото до Варна.Таранката е по 300-400 грама ,а по- надолу по канала излиза щука
Последно промяна от Ribarina на Вто Юни 06, 2006 1:00 pm, променено общо 1 път.
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Ribarina написа:Къде е това Николаевка?
Ако се чудите къде бях-в Тръстиково
Рак на червей не кълве!
1. Хващате 5 жаби или 5 риби около педя!
2. подостряте 5 тънки пръчки по 80см.- 1м.
3. завързвате стръвта в долната част на пръчката, че да е на 10 см. над дъното.
4. забивате пръчките през 3-5м. на около метър навътре, така,че да може да ги достигате.
Рака като яде разклаща пръчката- тогава леко започвате да я дърпате и го хващате най- добре с ръка, или с кепче, което потапяте до брега малко преди да извадите пръчката със щипльото!
5. върви с Ариана, Загорка, Леденика или каквато бира ви се пие! :smt050
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Veronika написа
А ти Камене ако си шефа там мисли му ако няма риба.
Де да беше така ,ама не съм аз. Собственика се казва Сашо-бившия кмет на Девня.Вчера се прибрах оттам с един 3'5 кг шаран,през другото време мъка,мъка -презареждане през 10-15мин.Няма суха ,няма мокра царевица,това чудо яде всичко с невероятна скорост.Сигурно е като килим по целия язовир :evil: Айде наслука ,снимки ще ви пусна кат издялам камъка :lol: :lol: :lol: :lol: т.е като сканирам снимките щот събирам пари да взимам язовира :wink:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
gtamahkyarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gtamahkyarov »

на времето-говоря за преди около 20 години имаше много раци на мандренското езеро но след като построиха завода край дебелт и раците изчезнаха.сега не знам как е.ловил съм раци и на река ахелой пак по него време.но от 88-ма година живея във варна и не знам какво става с бургаските водоеми.миналата година имаше доста раци на язовира до село звънец.а съм чувал че имало и на шабла
Veronika

Мнение от Veronika »

Абе не ви знам до Несебър кво Тръстиково имате, ама ние точно до Белослав дето е на 5 минути от Варна си имаме Тръстиково. Виж го на картата на България.А вашето го няма с име на картата
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

А бе малко съм объркал двата щата :lol: :lol: :lol: Грешката е моя :roll: :roll: :roll: Тънково
Veronika

Мнение от Veronika »

Така става. Че иначе със жена да спориш, знаеш кофти. :wink:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

раци около София

Мнение от Диканаров »

Аз съм също голям любител на раците, както да ги ловя, така и да ги приготвям за приатна компания. За съжаление тази година около София немога да се похваля с особен успех. Веднъж хванах на Санчо Панса 17 бр.и веднъж 4 , а след това пълно капо и на Чепинци и на Богоров. На Чепинци и на голямия гьол на Негован вероятно миналогодишните наводнения от Лесновска река вкараха "нещо" я хербициди я торове, незнам точно какво, но раците каточели изчезнаха. Миналата година след наводнението съм виждал стотици измрели, а други като пияни едва да пъплят върху водораслите. Струва ми се рано да са се прибрали за смяна на броните. Други години съм ги ловил с ръце само по кожа завряни сред тревите на Ботунец, но през втората половина на юни. Надявам се да се появят вече и на Кривина и по р.Искър, р. Калник , около Годеч или в Беглика след забраната. Знам, че са много на Лобуш но тази година не съм проверявал. Ако някой има желание да се обади да отидем заедно за раци около София.
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: раци около София

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Диканаров написа:Аз съм също голям любител на раците, както да ги ловя, така и да ги приготвям за приатна компания. За съжаление тази година около София немога да се похваля с особен успех. Веднъж хванах на Санчо Панса 17 бр.и веднъж 4 , а след това пълно капо и на Чепинци и на Богоров. На Чепинци и на голямия гьол на Негован вероятно миналогодишните наводнения от Лесновска река вкараха "нещо" я хербициди я торове, незнам точно какво, но раците каточели изчезнаха. Миналата година след наводнението съм виждал стотици измрели, а други като пияни едва да пъплят върху водораслите. Струва ми се рано да са се прибрали за смяна на броните. Други години съм ги ловил с ръце само по кожа завряни сред тревите на Ботунец, но през втората половина на юни. Надявам се да се появят вече и на Кривина и по р.Искър, р. Калник , около Годеч или в Беглика след забраната. Знам, че са много на Лобуш но тази година не съм проверявал. Ако някой има желание да се обади да отидем заедно за раци около София.
ела в дружба на езерото с кофи ги рини :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”