Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

ЗА РАЦИ
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Къде е това Николаевка?
Аз днес бях за раци и не хванах нито един,но имаше много таранка направо се нахвърляше на телта с червея за рака.
Ако се чудите къде бях-в Тънково
Сега мисля да пробвам на Ясна поляна
Сгрешил съм населените места
Аз днес бях за раци и не хванах нито един,но имаше много таранка направо се нахвърляше на телта с червея за рака.
Ако се чудите къде бях-в Тънково
Сгрешил съм населените места
Последно промяна от Ribarina на Вто Юни 06, 2006 12:59 pm, променено общо 1 път.
каде се намира това Тръстиково/а каракудата беше ли добра за ловене /далаче ли е от СофияRibarina написа:Къде е това Николаевка?
Ако се чудите къде бях-в Тръстиково
И ... само
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тънково е до Слънчев Бряг,Несебър по близо е до Бургас от колкото до Варна.Таранката е по 300-400 грама ,а по- надолу по канала излиза щука
Последно промяна от Ribarina на Вто Юни 06, 2006 1:00 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Рак на червей не кълве!Ribarina написа:Къде е това Николаевка?
Ако се чудите къде бях-в Тръстиково
1. Хващате 5 жаби или 5 риби около педя!
2. подостряте 5 тънки пръчки по 80см.- 1м.
3. завързвате стръвта в долната част на пръчката, че да е на 10 см. над дъното.
4. забивате пръчките през 3-5м. на около метър навътре, така,че да може да ги достигате.
Рака като яде разклаща пръчката- тогава леко започвате да я дърпате и го хващате най- добре с ръка, или с кепче, което потапяте до брега малко преди да извадите пръчката със щипльото!
5. върви с Ариана, Загорка, Леденика или каквато бира ви се пие!

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Veronika написа
Айде наслука ,снимки ще ви пусна кат издялам камъка
т.е като сканирам снимките щот събирам пари да взимам язовира 
Де да беше така ,ама не съм аз. Собственика се казва Сашо-бившия кмет на Девня.Вчера се прибрах оттам с един 3'5 кг шаран,през другото време мъка,мъка -презареждане през 10-15мин.Няма суха ,няма мокра царевица,това чудо яде всичко с невероятна скорост.Сигурно е като килим по целия язовирА ти Камене ако си шефа там мисли му ако няма риба.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- научил се да хвърля
на времето-говоря за преди около 20 години имаше много раци на мандренското езеро но след като построиха завода край дебелт и раците изчезнаха.сега не знам как е.ловил съм раци и на река ахелой пак по него време.но от 88-ма година живея във варна и не знам какво става с бургаските водоеми.миналата година имаше доста раци на язовира до село звънец.а съм чувал че имало и на шабла
- Диканаров
- кандидат преподавател
раци около София
Аз съм също голям любител на раците, както да ги ловя, така и да ги приготвям за приатна компания. За съжаление тази година около София немога да се похваля с особен успех. Веднъж хванах на Санчо Панса 17 бр.и веднъж 4 , а след това пълно капо и на Чепинци и на Богоров. На Чепинци и на голямия гьол на Негован вероятно миналогодишните наводнения от Лесновска река вкараха "нещо" я хербициди я торове, незнам точно какво, но раците каточели изчезнаха. Миналата година след наводнението съм виждал стотици измрели, а други като пияни едва да пъплят върху водораслите. Струва ми се рано да са се прибрали за смяна на броните. Други години съм ги ловил с ръце само по кожа завряни сред тревите на Ботунец, но през втората половина на юни. Надявам се да се появят вече и на Кривина и по р.Искър, р. Калник , около Годеч или в Беглика след забраната. Знам, че са много на Лобуш но тази година не съм проверявал. Ако някой има желание да се обади да отидем заедно за раци около София.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: раци около София
ела в дружба на езерото с кофи ги риниДиканаров написа:Аз съм също голям любител на раците, както да ги ловя, така и да ги приготвям за приатна компания. За съжаление тази година около София немога да се похваля с особен успех. Веднъж хванах на Санчо Панса 17 бр.и веднъж 4 , а след това пълно капо и на Чепинци и на Богоров. На Чепинци и на голямия гьол на Негован вероятно миналогодишните наводнения от Лесновска река вкараха "нещо" я хербициди я торове, незнам точно какво, но раците каточели изчезнаха. Миналата година след наводнението съм виждал стотици измрели, а други като пияни едва да пъплят върху водораслите. Струва ми се рано да са се прибрали за смяна на броните. Други години съм ги ловил с ръце само по кожа завряни сред тревите на Ботунец, но през втората половина на юни. Надявам се да се появят вече и на Кривина и по р.Искър, р. Калник , около Годеч или в Беглика след забраната. Знам, че са много на Лобуш но тази година не съм проверявал. Ако някой има желание да се обади да отидем заедно за раци около София.