Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Много неуспешен излет
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Много неуспешен излет
Карък през август
След доста незапомнящи се с нищо излета след забраната, дойде и този, който запомних, но не с добро.
С мъка изпросих три дни отпуска/ а имам много/ и отидох на Огняново,залива от към Раковица,рано сутрин в делничен ден – спокойствие и тишина.Риболова направо си започна зле – още с разпъването на тъкъмите ми се откъсна главата на кепа.Никакви признаци за активност от хищните риби, неподвижни плувки, звънчето на дънната мълчи.Реших да сменя риболова и захраних близо до брега, пуснах директен 5 метров телескоп с много фина линия на троха, хванах една каракуда.Едната изоставена въдица се оплете в потопени храсти и мидите срязаха целия такъм, взех да връзвам от начало и не следях останалите.При един контролен поглед прекият телескоп „пиеше вода” на здрави тласъци, скочих, пресегнах се и под носа ми рибата разклати стойката забита в камънака и отмъкна пръта във водата.Явно беше голяма защото го потопи веднага под повърхността и не можах да го закача с дънната.Изплува след 40 метра и пак потъна, показа се на другия бряг на залива и спря.Не бях на себе си от яд, адреналина на мах и реших – ще плувам.Добре, че разстоянието ми се видя голямо за моите възможности, та надух една възглавничка, която си нося за спасителна когато влизам да вадя заплетени във водорасли по- едри риби.Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две. Да кажа, че освирепях ще е малко. Бутнах дебелата част към брега и заплувах да скъсам влакното.Като се върнах счупеното парче се беше напълнило с вода, хлъзнало се по наклона и отишло завинаги в дълбокото.Тръгнах да се връщам и по средата усещам, че нямам повече сили, ако не беше възглавничката не знам дали щях да доплувам до брега.
От преумората едвам дочаках да стане 15.00 часа и си тръгнах. Снимки на рибите няма, за пет каракуди и четири костурчета, то няма и какво да се снима. Вече го няма и любимия прът, с който както казва бате Цецо съм хванал „тонове” риба. Този ден скъсах поне 10-15 пъти в потопени храсти и миди, само голямата риба не можа да претрие влакното и поне да си спася телескопа- каръшки ден.Наслука.
Това е залива в който остана един много хубав прът.

След доста незапомнящи се с нищо излета след забраната, дойде и този, който запомних, но не с добро.
С мъка изпросих три дни отпуска/ а имам много/ и отидох на Огняново,залива от към Раковица,рано сутрин в делничен ден – спокойствие и тишина.Риболова направо си започна зле – още с разпъването на тъкъмите ми се откъсна главата на кепа.Никакви признаци за активност от хищните риби, неподвижни плувки, звънчето на дънната мълчи.Реших да сменя риболова и захраних близо до брега, пуснах директен 5 метров телескоп с много фина линия на троха, хванах една каракуда.Едната изоставена въдица се оплете в потопени храсти и мидите срязаха целия такъм, взех да връзвам от начало и не следях останалите.При един контролен поглед прекият телескоп „пиеше вода” на здрави тласъци, скочих, пресегнах се и под носа ми рибата разклати стойката забита в камънака и отмъкна пръта във водата.Явно беше голяма защото го потопи веднага под повърхността и не можах да го закача с дънната.Изплува след 40 метра и пак потъна, показа се на другия бряг на залива и спря.Не бях на себе си от яд, адреналина на мах и реших – ще плувам.Добре, че разстоянието ми се видя голямо за моите възможности, та надух една възглавничка, която си нося за спасителна когато влизам да вадя заплетени във водорасли по- едри риби.Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две. Да кажа, че освирепях ще е малко. Бутнах дебелата част към брега и заплувах да скъсам влакното.Като се върнах счупеното парче се беше напълнило с вода, хлъзнало се по наклона и отишло завинаги в дълбокото.Тръгнах да се връщам и по средата усещам, че нямам повече сили, ако не беше възглавничката не знам дали щях да доплувам до брега.
От преумората едвам дочаках да стане 15.00 часа и си тръгнах. Снимки на рибите няма, за пет каракуди и четири костурчета, то няма и какво да се снима. Вече го няма и любимия прът, с който както казва бате Цецо съм хванал „тонове” риба. Този ден скъсах поне 10-15 пъти в потопени храсти и миди, само голямата риба не можа да претрие влакното и поне да си спася телескопа- каръшки ден.Наслука.
Това е залива в който остана един много хубав прът.
-
- фен клуб-скобар
Re: Много неуспешен излет
Да се смее ли човек, да плаче ли
.
Да си призная, първо се смях.

-
- научил се да хвърля
Колега както се казва "гурко му" на телескопа.Нов ще си вземеш.След голяма загуба идва голяма победа.И аз съм имал подобен случай.
Искам да попитам това от към Раковица ли е,и със здраве.
Искам да попитам това от към Раковица ли е,и със здраве.
Просто си нямал ден колега, но ми се струва ще дойде време за разплата на този залив
. И все пак щеше да е хубаво ако беше извадил крадеца на пръчката!

-
- новобранец
Госин Петков, ама това си е Холивудски сценарии
Каква е тая риба и тая стойка
.И на мен ми се е случвало, но пръта беше на брега без стоика и се искъпах с дрехите .А за мястото няма да казвам ,че тогава ще падне големиа

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ще памтиш този риболов,за цял живот
Айде наздраве от мене.

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- borislav58
- сериозен играч
Раковица това име ми е познато и на мен. Да но язовира се казва раковица и е в Страросел една риба ми взе един директен шестица е преживях го и ти ще го преживееш
.Некоя комшийка имаш със зъл поглед
и сигурно те е срешнала когата си тръгвал за риба
затова ти е вървяло по вода.

Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
Поне снимките са красиви 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Понякога това му е кофтито на риболова
вместо удоволствие се превръща в мъчение
поздрави и за напред много успехи
вместо удоволствие се превръща в мъчение

поздрави и за напред много успехи

То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

-
- вече хвърля и на тежко
Сега предстоят тегави дни, с ужасна носталгия .... И на мен ми се е случвало подобно нещо ...
Но от една страна е и смешно
Но от една страна е и смешно

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- G.Petkov
Сакси,saksi написа:Да се смее ли човек, да плаче ли.
на връщане, като ми свърши въздуха, хич ни ми беше до смях, а бях и съвсем сам.
- G.Petkov
Яз.Огняново, залива от към Г.Раковица.6tuki4 написа: Искам да попитам това от към Раковица ли е,и със здраве.
- bigfish133
- ще става разбирач
Ако всеки път беше лесно и с много и големи риби нямаше да е интересно ... 

- danev69
- сериозен играч
Здрасти,колега. Сигурно си псувал,като луд залива и си се зарекъл да не стъпваш повече там. Много гадна случка,ама след време ще се смееш ,като се сетиш. Поне друг път/ако има такъв/ не плувай чак толкова много,че в магазините пръчки, колкото щеш,ама здравето е най-важно. Поздрави и 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- BV
- вече хвърля и на тежко
Шаран е бил, колега - гаранция
Аз преди около месец на горе-долу същото място си сецам прилични (300-400гр.) каракудки на жито с петичка като твоята (само, че на Sert) и по едно време си викам ще сложа 2 зрънца, да търся по-трофейна...
E, сложих три...
Хвърлям, чакам, чакам, чакам си за мазно пипане и лееееко повеждане - уви...
И точно си мисля да прехвърлям, поглеждам и виждам по-бързичко повеждане и средно-бързо потапяне, засечка и директния не знам как го опазих от счупване на поне 3 части. Абе няма такова сгъване, за части от секундата беше... и повода 0.13 се предаде (добре, че стана така)
Ta, няма-няма риба, ама има брутални изненади там.
Във водораслите е магията!

Аз преди около месец на горе-долу същото място си сецам прилични (300-400гр.) каракудки на жито с петичка като твоята (само, че на Sert) и по едно време си викам ще сложа 2 зрънца, да търся по-трофейна...
E, сложих три...

Хвърлям, чакам, чакам, чакам си за мазно пипане и лееееко повеждане - уви...
И точно си мисля да прехвърлям, поглеждам и виждам по-бързичко повеждане и средно-бързо потапяне, засечка и директния не знам как го опазих от счупване на поне 3 части. Абе няма такова сгъване, за части от секундата беше... и повода 0.13 се предаде (добре, че стана така)

Ta, няма-няма риба, ама има брутални изненади там.

Във водораслите е магията!