Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

агрегатче или акумулатор за 150 лв
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
агрегатче или акумулатор за 150 лв
Гледам в метро има едни агрегатчета по 650w за 142 лв и се замислих дали да не си зема едно такова вместо акумулатор за лампите на бивака , горе долу заемат едно и също място в багажа.
ако някой има такова ще съм му благодарен да сподели мнение

-
- ще става разбирач
Re: агрегатче или акумулатор за 150 лв
Ако ти е само за лампите не си заслужава да взимаш тоя бръмчалник.Един читав акумулатор с две луминисцентни лампи ще ти свети прекрасно доста време и ще ти е тихо.Лично аз за по дълги излети ползвам газова лампа с чорапче,през деня ползвам бутилката за газ със котлон а вечер завивам лампата и ОК.Хубавото е че може да се регулира светлината и разхода на газ е направо смешен.
Относно агрегатите от Метро,ползвам такъв но 2 кв. в работата и съм доволен.
Относно агрегатите от Метро,ползвам такъв но 2 кв. в работата и съм доволен.
Колекционирам лампови радиоприемници
от тея китайчетата ли фаир лайн ? какав разход дава ако е 2т
-
- ще става разбирач
Точно Файърлейн е само че по големия брат на този който ти си харесал,много е икономичен и да чукна на дърво много нечуплив.Само маслото проверяваш да има и е 6,то ако намалее и той си гасне сам или не можеш да го запалиш.Винаги пали от раз но имат слабост че късат стартовото въже често.Четиритактов е.
Колекционирам лампови радиоприемници
-
- научил се да хвърля
колега аз ползвам такова агрегаче и сам много доволен вече 2 години и няма никакъв проблем
лампи телевизия всичко работи без забележки даре и мялката флексче
за шума слагаш една тръбичка 20 см в ауспоха и почти не се чува
харча на гориво е много добре 5л 5 денана вечер от 6 до кам 11 две крушки по 100 вата и един телевизор нео 14 инча и понякога и един прожектор 150 вата
заслужава си ниама да сажаляваш качвам снимка на моя в галериата заштото незнам как да я кача тук
лампи телевизия всичко работи без забележки даре и мялката флексче
за шума слагаш една тръбичка 20 см в ауспоха и почти не се чува
харча на гориво е много добре 5л 5 денана вечер от 6 до кам 11 две крушки по 100 вата и един телевизор нео 14 инча и понякога и един прожектор 150 вата
заслужава си ниама да сажаляваш качвам снимка на моя в галериата заштото незнам как да я кача тук
-
- фен клуб-скобар
Колека тея агрегати са доста шумни и харчат гориво!Докато един акумолатор с юпс или юсп не знам как точно беше
е доста по добър вариант 

Пълни глупости. Имаме такъв агрегат от три години. С кабел от 10м. го чуваш само ако е абсолютна тишийна. При включени: фризер, два малки хладилника от каравана, три лампи, телевизорче и едновременно зарежда и акумолатора за сонара дава разход от 0,300гр.-0,350гр. на час. Не се чуди за тези пари. Аз тогава го купих за 180лв.Колека тея агрегати са доста шумни и харчат гориво!Докато един акумолатор с юпс или юсп не знам как точно беше е доста по добър вариант
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
а гирлотията по добре силен Юпиес или слънчеви колектори
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
Колега и аз съм на мнението на Младенов. Няма смисъл просто за едни лампи да си вземеш генератор. Заема същото място, пак е тежко като акумулатора. Точно този модел не знам дали шуми, но колега си беше взел един от практикер и доста си шумеше.

Имам такова чудо и съм доволен.В момента обаче се зарибих с диодните ленти на 12в - много са икономични.Купих си и инверторче от 12в на 220в 500 вата за 35лв. от руския пазар в Пловдив.Мисля че ще е по-доброто решение.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ако можеш,вземи си поне киловат.Dimy написа:Гледам в метро има едни агрегатчета по 650w за 142 лв и се замислих дали да не си зема едно такова вместо акумулатор за лампите на бивака , горе долу заемат едно и също място в багажа.
На Езерово Хазарта беше докарал такъв.
Да,чува се - на 5м от него.
Харчи според неговите приказки около 500гр/час.
Иначе пък при по-дълъг престой,може много да ти помогне.
Акумулатора е решение за осветление,но ако решиш да останеш
на някое прекрасно място още 3-4 дена - сметките ти отиват на кино.
А и ТВ + БУЛСАТ може да си киризиш когато ти е кеф.
Абе има много повече предимства според мен.
Щом съм се замисли и аз да си взема един 3кВ за дома.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Аз имам и инвертор и малък агрегат.Агрегатчето ми е двутактово китайско от метро бях го купувал преди 5-6 години ,може и повече.Инвертора върши работа ,но всичко зависи от капацитета на акум.Ако е за няколко дни агрегата е за предпочитане.Ако е само за вечер и за осветление и нещо още инвертор.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
аз пък събирам акумолатори от японски коли те са едни такива доста умалени наполовина от 55амп акумолатор 44ампера са на луминисцентна пура 8вата от кола тези които ги продават по метро кауфланд и др
изкарват по около 3дена по цяла нощ осветление това говоря за прецакан акумолатор
изкарват по около 3дена по цяла нощ осветление това говоря за прецакан акумолатор
Благодарим за информацията колеги!
-
- сериозен играч
Айде и аз да се "изходя' по въпроса.Никой не спомена за LED осветление.
http://www.bg-leds.com/ Не правя реклама на стоката и сайта,просто видях "на живо" за какво става въпрос и много ми хареса.За икономичност няма,какво да говорим.. с един акумулатор ще свети няколко месеца нон стоп.
http://www.bg-leds.com/ Не правя реклама на стоката и сайта,просто видях "на живо" за какво става въпрос и много ми хареса.За икономичност няма,какво да говорим.. с един акумулатор ще свети няколко месеца нон стоп.