Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кефал на Луда Камчия
Кефал на Луда Камчия
Днес района около с.Манолич /Сунгурларска община/ се затвърди като дестинация за риболовните ми излети на Луда Камчия. Последните няколко дни активно ползвам ваканцията си за любимото хоби. Миналия петък установих, че риболовът на плувка нещо върви тегаво, а рибата се мръщи на различните видове червеи. Тогава опитах с блесна, която дрънкаше в чантата. Въртях, суках и успешен удар. После пак. Рибките ги връщах, за да станат големи. В неделя пак там, но вече само на блесна. Появиха се и костури. Хубавото е, че и дъщеря ми се запали към блеснарката. Днес бяхме край реката около обяд и тя се отблагодари с чудесни емоции. Лошото е, че духна силен вятър и времето се развали. Установих, че ловенето с блесна /тези, които ползвах са №1 Mepps, закупени вчера от Сливен/ изисква честа промяна на мястото, тъй като рибата се плаши и след 20-тина мятания теренът "се разорава". Районът, където бях, предлага много позиции и разнообразни дълбочини - от вирове до бързеи.

За пореден път бих призовал колегите да почистват местата си след риболов!

За пореден път бих призовал колегите да почистват местата си след риболов!
Последно промяна от stih на Пет Сеп 03, 2010 8:10 pm, променено общо 1 път.
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Re: Кефал на Луда Камчия
браво добри удари си имал колега 

Благодаря! За мен най-хубавият удар е, че 14-годишната ми щерка заряза компютъра и тръгна с мен да диша въздух и се радва на природата.
Последно промяна от stih на Вто Авг 31, 2010 9:23 pm, променено общо 1 път.
- nikidilov
- ще става разбирач
Любимия ми риболов,браво!
Браво за успешните излети.Р.Луда Камчия е прекрасна река,но много освинена от нашего брата и местните жители. 

Част от излетите бяха тук

Наистина природата ни е невероятна!

Наистина природата ни е невероятна!
Последно промяна от stih на Нед Сеп 05, 2010 9:53 am, променено общо 2 пъти.
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А и костурчетата са хубави, БРАВОsimo72 написа:Хубави кефлаци !!!
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
мдаа това е много добреstih написа:Благодаря! За мен най-хубавият удар е, че 14-годишната ми щерка заряза компютъра и тръгна с мен да диша въздух и се радва на природата.
пускайте ги,за да хващате
Днес поредна отпускарска серия на същото място, но за два часа:

За два часа две риби, но 'арни -

и това:

После - кой откъдето си е - да си оди:

Костурчо бързо офейка и не успя фотото да го щракне.
За разлика от вторник, днес водата бистра станала подир дъжда и рибите бяха плашливи и не много апетитни. Може би, защото бе и обедно време.

За два часа две риби, но 'арни -

и това:

После - кой откъдето си е - да си оди:

Костурчо бързо офейка и не успя фотото да го щракне.
За разлика от вторник, днес водата бистра станала подир дъжда и рибите бяха плашливи и не много апетитни. Може би, защото бе и обедно време.
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Колега,това място до моста на Манолич ли е?
Аз съм от Черница.
Аз съм от Черница.
Около къмпинга на Манолич е мястото, след него в посока селото. /Като чета тука всички си крият местата "по разбираеми причини" - сякаш са ги правили, че и вода през ден наливат, че и риби люпят всеки ден./
Крият, защото не искат г-н 220 Волта да мине през любимите им места. Иначе браво за рибките!stih написа: /Като чета тука всички си крият местата "по разбираеми причини" - сякаш са ги правили, че и вода през ден наливат, че и риби люпят всеки ден./
Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !
Колега, местните са открили жиците доста преди да има интернет, а и едва ли се взират като нас във форума, за "добрите". Преди няколко дни един чичка ми се хвалеше с улова "на парашут". Бързо започна да ме увещава, че това с блесната е ялова работа и ми обяснява как да си взема въздухоплавателното средство. Честно казано не бях виждал това чудо на бракониерския ум, та ми беше любопитно. Той взе да се жалва, че еди кой си, малко по-нагоре, заложил ...забравих името, ама с една дума е мрежа, преграждаща реката, та затова нямал и слука с парашута. Като се прибрах в Сунгурларе, тръгнах да ровя по магазините с рибни такъми за воблерче и установих, че навсякъде /3-4 магазина/ се продава гореспоменатия "такъм".